Liepert’s Kulinarium

 • Pozdrav 1a

  Presenečenje okusi najprej rižev kreker z dimljeno lososovo postrvjo in vloženo lupino melone. Spretno, teksturno, zabavno.

  lieperts kulinarium amuse
  od
  Avtor slike: UME
 • Pozdrav 1b

  Sok rdeče pese z aperolom in pomarančo. Zabava se nadaljuje hudomušno. Ni nujno, da je aperol vedno le sladek in peneč.

  lieperts kulinarium amuse
  od
  Avtor slike: UME
 • Pozdrav 1c

  Še lešnikov makron, s terino gosjih jeter in jabolčnim želejem. Če bi bil makron manj lepljivi veter in bolj lahkoten vetrič, bi se še bolj zadovoljno zleknili v premehke fotelje.

  lieperts kulinarium amuse
  od
  Avtor slike: UME
 • Pozdrav 2

  Amuse bouche je za to, da se chef z njim predstavi. Manuel Liepert to dobro ve. Hladno je nadražil s tem, kar zna, toplo je povedal, kje je doma. Pravi gostilniški jelenov golaž je pokrivala spenjena masleno gosta krompirjeva pena.

  lieperts kulinarium jelenov ragu
  od
  Avtor slike: UME
 • Pogrinjek

  Ker nimajo prtov, imajo izdaten pogrinjek. Šele v tretjem dejanju smo dobili to, kar imajo okoliški vinotoči za glavno – malico na deski. Rženi kruh je bil v majhnem kolaču, kumare so bile pacane z gorčičnimi semeni, salama je dišala po tartufih, slanina je sušeno-ocvrta v prozorni čips, in nismo odnehali tako dolgo, da je bila skodela s čebulnim maslom polizano prazna.

  lieperts kulinarium pogrinjek
  od
  Avtor slike: UME
 • Korenje

  Potem pa se je zares začelo zares. Variacija korenja je upravičila ime menija presenečenja. Zelenjavna predjed, ki ima vse, kar imajo ”veliki”. Različne oblike, barve in teksture korenja z lešniki, pinjencem, gorčičnimi semeni in krepko-dvojno-močno juho iz vijoličnega korenja.

  lieperts kulinarium korenje
  od
  Avtor slike: UME
 • Cmok

  Liepertova kulinarična delavnica ni fine-dining restavracija! To so ”le” fine izpeljave zelo tradicionalnih jedi! Zanje pa je dovolj zaledja tako do Gradca kot do Maribora. Le komu ne bi bila všeč hrenova kremna juha, če pa je v njej cmok iz klobase z jabolčno čežano in kremo bučnega olja?! ”Breinwirst” je staro-kmečka klobasa iz svinjske glave, s proseno in/ali ajdovo kašo. Liepert iz nje naredi kruhov cmok, ki z nadevom spominja na našo krvavico. To je hrana za dušo, ki je – zakaj? – več ni.

  lieperts kulinarium juha kruhov cmok s krvavico
  od
  Avtor slike: UME
 • Teletina

  Po peni kisle smetane in kutinovega sladoleda preboliš žalost zaradi pozabljenega ”breinwursta” in se posvetiš Liepertovi teletini. Glavno jed oddela profesionalno, s hitro popečenim telečjim hrbtom in hrustljavo ocvrtim priželjcem. Zraven s pastinakom, konfiranim in v čipsu ter pirejem gomoljne zelene s pečenimi kraljevimi ostrigarji dokaže, da ima res rad zelenjavo.

  lieperts kulinarium teletina pastinak
  od
  Avtor slike: UME
 • Čokolada

  Le sladica ni presenetila. Za kaj takega je bila preveč dolgočasno-moderna: kreme in kremice, čokolada, kava, pomaranča in jogurt.

  lieperts kulinarium čokolada
  od
  Avtor slike: UME
 • Vino

  Liepertova klet je globoka, široka in polna. Po njenih strmih stopnicah vin ni potrebno tovoriti od daleč, saj je okrog Lučan dovolj vinarjev, ki vinograde obdelujejo na ekološki in vina iz njih na stari način.

  Taussova rose penina, brut natur, Demeter, 2014, iz modre frankinje, z vrenjem v steklenici, je živahna, toda ne le osvežilna, resna in vinska, ena najboljših avstrijsko-štajerskih penin.

  Taussov laški rizling Opok, 2014, Demeter, brez dodanega žvepla, z biološkim razkisom, odležan v velikem sodu, je pravi kavalir ob uvodnih jedeh, posebej zelenjavnih.

  Mustrov cuvee Erde, 2013, iz sauvignona in morillona, 12 mesecev na drožeh, si imena ni naredil le zaradi prepoznavne glinene steklenice. Spoštljivo štajersko vino, ki se ne ustraši kompleksnih, tudi mesnih, jedi.

  lieperts kulinarium vino muster tauss
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!