Makova šestletnica

  • Leon Pintarič

    Tanja in Leon Pintarič, Gostilna Rajh
    Na terasi, s pogledom na Dravo, prekmurski pozdrav. Kruh s krvavico, smetanov hren, cvetovi čemaža in kamilice.

    Zlata radgonska penina, Selection, brut

    mak 6let rajh
    od
    Avtor slike: UME
  • Igor Jagodic

    Igor Jagodic, Strelec
    Umetnikova paleta okusov, tekstur in arom, sveže in fermentirano, s polja, iz morja in hleva, šparglji s sipo in svinjskimi nogicami. Poširana sipa, popečeni sveži zeleni šparglji, kombu alge, krompirjeva pena (krompir se je kuhal v dašiju), čez malo zelišč in dehidrirane slanine. Čips iz črnega česna in sipinega črnila, česnova majoneza, malo sočnika in spet malo dehidrirane slanine. Prelito s svinjsko juho iz nogic, ki so se ves dan počasi kuhale na 82 stopinjah. Precejeno in še enkrat reducirano. Odlična vinska spremljava.

    Rose, 2015, Heaps Good Wine Company

    mak 6let jagodic
    od
    Avtor slike: UME
  • Slaviša Amidžič

    Slaviša Amidžič, web-kulinarika
    Marinirana tuna in tunin tatar, zraven kombinacija s sojo, sojina majoneza in soja s hrenom v obliki espume. “Tipična štajerska jed …”

    Rose, 2015, Heaps Good Wine Company

    mak 6let amidžič
    od
    Avtor slike: UME
  • Luka Nagode

    Luka Nagode, Luda
    Masleni rak na štajerski način. Dimljeni rak, kisla repa, zeleni čaj, rjavo maslo, bučno olje, ocvrta ajdova kaša. Rak je bil španski, zaradi nemirnega Jadrana.

    Rose, 2015, Heaps Good Wine Company

    mak 6let nagode
    od
    Avtor slike: UME
  • Marko Pavčnik

    Marko Pavčnik, Pavus
    Zelenjavna jed krepkega, polnega, globokega okusa, na grajski način. Tartufova krema, jajce, pečena cvetača, praženi lešniki, črni sezam. Zahtevna vinska spremljava, ki jo je Frešer z resnostjo suvereno pokril.

    Sivi pinot 2011, Frešer

    mak 6let pavčnik
    od
    Avtor slike: UME
  • Uroš Fakuč

    Uroš Fakuč, DAM
    Krompirček, ki bi rad postal tartuf. Jed, ki se je ne preobješ, četudi jo ponavljaš. Krompir je polnjen z rumenjakom, krompirjevo espumo in tartufi. Vilice in žlica, da se lepo razlije in poveže.

    Sivi pinot 2011, Frešer

    mak 6let fakuč
    od
    Avtor slike: UME
  • Uroš Štefelin

    Uroš Štefelin, Vila Podvin
    Hladna predjed namesto sorbeta. Hren ujet v belo čokolado. Zupanova postrv ujeta v Štefelinovo kombiniranje. Kratek čas dimljena postrv v črni kuhni, krema pastinaka, hren v beli čokoladi, kakavova zrna, postrvje ikre, mavrahi in mavrahova juha.

    Sivi pinot 2015, Dveri Pax, ujet v Jeroboam (4,5 l)

    mak 6let štefelin
    od
    Avtor slike: UME
  • Luka Košir

    Luka Košir, Gostišče Grič
    Luka je dobil dvojčka! Čestitamo! Nazdravili smo ob jedi, ki pa ni bila za dojenčke … Luka si upa, a ne da bi (le) presenečal, temveč da bi kazal nova obzorja. Goveji mozeg, kvarnerske kozice in domača skuta, toda vsi trije predvsem – zemeljski! Ravioli polnjeni s kvarnerskimi kozicami in ovčjim sirom, goveji mozeg s senenim pepelom, omaka, tretjina iz masla, v katerem je bila kuhana oziroma konfitirana gozdna zemlja, tretjina iz ovčje smetane, tretjina pa daši, narejen iz gozdne podrasti (suhe gobe in lišaji). Ima okuse zemlje, ki pa jo moraš poiskati. Nekje se je okusila tudi travniška kislica.

    Tree 2015, doubleMagnuM, M-enostavno dobra vina

    mak 6let košir
    od
    Avtor slike: UME
  • Borut Jovan

    Borut Jovan, Vrtnarstvo Valner
    Chef, ki se gre vrtnarja … Korenina peče, list pa gladi. Zvitek wasabija, list wasabija, polnjen s konfitiranim govejim repom, domači zeliščni pesto, krema kozje albuminske skute in fermentiranih čemaževih cvetov, na vrhu kaviar. Rdeče vino k zelenim listom. Velik modri pinot z navadnim (navojnim) zamaškom.

    Modri pinot 2011, Heaps Good Wine Company

    mak 6let jovan
    od
    Avtor slike: UME
  • Janez Bratovž

    Janez Bratovž, JB restavracija
    JB-jeva avtorsko-tradicionalna slovenska jed, ki je vedno sodobna in visoka. Telečji priželjc (priželjc je bil namočen čez noč v vodi, da se očisti; nato se skuha z različno zelenjavo, očisti vseh žilic, se prepraži na čebuli, doda kruhove kocke, sol in poper ter zavije v svinjsko mrežico; nato ga da malo dimit). Zraven je omaka iz telečjega repa in smetanova omaka (sladko smetano kuha 2 uri in pol, da malo porjavi in dobi okus po orehih). Hruška viljamovka, je pečena v pečici z rjavim sladkorjem in olivnim oljem, nato pa zmiksana v pire in nabrizgana na vrh priželjca. Zraven še zeleni šparglji. Štajersko rdeče brez marmelade, z vpijajočo kislino.

    My red 2015, Sanctum

    mak 6let bratovž
    od
    Avtor slike: UME
  • Gregor Vračko

    Gregor Vračko, Hiša Denk
    Prva sladica, po desetih hodih. Spomladanski trojček v obliki beluša. Jagode, šparglji, rabarbara.

    Rumeni muškat Markus, 2016, polsladko, Frešer

    mak 6let denk
    od
    Avtor slike: UME
  • Ksenija Mahorčič

    Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič
    S tartufi in olivnim oljem se je Ksenija sladko v imenu vseh zahvalila gospodarju za idejo in izvedbo, da so se chefi tako sproščeno družili med seboj, in gostje tako okusno z njimi. Ganache oljčnega olja, mah iz pistacije, tartufov in zelenega čaja, breskev in čokoladna zemlja z lešniki.

    Rumeni muškat Markus, 2016, polsladko, Frešer

    mak 6let mahorčič
    od
    Avtor slike: UME
  • Vinska spremljava

    Big bottles za veliko večerjo. Nekatere so bile tako velike, da je bil fotoaparat premajhen.

    Zlata radgonska penina, Selection, brut, Radgonske gorice
    Rose 2015, Heaps Good Wine Company
    Sivi pinot 2011, Frešer
    Sivi pinot 2015, Dveri Pax, ujet v Jeroboam (4,5 l)
    Tree 2015, doubleMagnuM, M-enostavno dobra vina
    Modri pinot 2011, Heaps Good Wine Company
    My red 2015, Sanctum
    Rumeni muškat Markus, 2016, polsladko, Frešer

    mak 6let vina
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!