Restavracija je preprosto oštarija, a z dvema i, kot Natiia, torej Osteriia. Kuhinja je oder, a z vrtnarjem. S stropa sicer minimalistične jedilnice rastejo kaktusi, na krožnikih pa sestavine, ki so morale z njive le čez cesto.
Natiia Relais, jedilnica, kaktusi
od
Chef
Mladi chef Andrea Vitali je pet let nabiral izkušnje v mišelinski restavraciji blizu Piacenze, preden se je lotil njive ob Gardskem jezeru.
Natiia Relais, Osteriia, chef Andrea Vitali
od
Pozdrav
Za pozdrav so slani krof(ek), polnjen s kremasto lokalno salamo, zelenjavna tort(ic)a iz brokolija z nadevom iz vampov trske, in cvetačna panakota z želejem granatnega jabolka. Zraven je oljčno olje z dreves, ki si s trto delijo deset hektarjev Natiijinega posestva. Kruh za večerjo po 24 urah vzhajanja prvi dišeče pozdravi vsako jutro.
Natiia Relais, Osteriia, 1pozdravi
od
Iskreno
Le dvanajst modernih apartmajskih enot s spajem in ogrevanim bazenom ob vinogradu, ki gostom turistične kmetije nudijo udobje luksuznega hotela, zadošča za polno jedilnico majhne oštarije, ki vsak večer razvaja z novim kulinaričnim doživetjem. To ni fino in visoko, mišelinsko in prestižno, to je ”le” iskreno in dobro, toda vseeno chefovsko, sodobno in vrhunsko, pa čeprav kdaj kak kaktus spusti solzico na črno mizo z belim pogrinjkom.
Natiia Relais, Osteriia, 2večer
od
Postrv
Čez rahlo poširano postrv na jajčni kremi s kaprami se topi tanka rezina belo-mesnatega larda. Sožitje nasprotij je najava …
Natiia Relais, Osteriia, postrv, lardo, kapre
od
Rižota
za kremasto rižoto s polenovko, ki jo krasita sladkasto zelenje koromača in poglobljena sočnost kandirane pomaranče. Čeprav je svet globalen, so takšne rižote še vedno le lokalne.
Čeprav imamo dolge večer(j)e raje z vedno manj hodi, se ne branimo podaljškov, ko smo na (hitrem) dopustu. Za vmesni hod presenečenja chef speni kremo pražene čebule, ki jo začini z oljem zelenih delov mlade čebule. Ker že gori v kaminu, je takšna čebulna juha lahko dober izgovor, da se večer konča šele s šilcem starane grappe.
Natiia Relais, Osteriia, čebulna espuma
od
Golob
Kdo bi se po dogodivščini z Lucovo čebelo na dedkovem posestvu podajal ob udobju luksuzne turistične kmetije še na ono stran riviere, ki v hladnih dneh spokojno zaspi, zato je bila najboljša večerja ”doma” sinoči, ko je Andrea Vitali golobove prsi na kremi iz jezerskih sardin obložil s toskanskim črnim ohrovtom cavolo nero, …
Natiia Relais, Osteriia, golob, ohrovt
od
Goveji jezik
in je spet nocoj, ko goveji jezik z ožganim česnom provokativno sladi in greni hkrati, zaradi rdečega radiča in rožnatega camparija.
Natiia Relais, Osteriia, 2večer, goveji jezik, radič, rdeče zelje, campari
od
Kava
Zato na koncu med sladkanjem ni manjkalo niti soli. Kavnemu sladoledu in karamelni kremi je kontrast dodal lešnikov slani drobljenec.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.