Natiia in Osteriia

  • Oštarija

    Restavracija je preprosto oštarija, a z dvema i, kot Natiia, torej Osteriia. Kuhinja je oder, a z vrtnarjem. S stropa sicer minimalistične jedilnice rastejo kaktusi, na krožnikih pa sestavine, ki so morale z njive le čez cesto.

    Natiia Relais, jedilnica, kaktusi
    od
  • Chef

    Mladi chef Andrea Vitali je pet let nabiral izkušnje v mišelinski restavraciji blizu Piacenze, preden se je lotil njive ob Gardskem jezeru.

    Natiia Relais, Osteriia, chef Andrea Vitali
    od
  • Pozdrav

    Za pozdrav so slani krof(ek), polnjen s kremasto lokalno salamo, zelenjavna tort(ic)a iz brokolija z nadevom iz vampov trske, in cvetačna panakota z želejem granatnega jabolka. Zraven je oljčno olje z dreves, ki si s trto delijo deset hektarjev Natiijinega posestva. Kruh za večerjo po 24 urah vzhajanja prvi dišeče pozdravi vsako jutro.

    Natiia Relais, Osteriia, 1pozdravi
    od
  • Iskreno

    Le dvanajst modernih apartmajskih enot s spajem in ogrevanim bazenom ob vinogradu, ki gostom turistične kmetije nudijo udobje luksuznega hotela, zadošča za polno jedilnico majhne oštarije, ki vsak večer razvaja z novim kulinaričnim doživetjem. To ni fino in visoko, mišelinsko in prestižno, to je ”le” iskreno in dobro, toda vseeno chefovsko, sodobno in vrhunsko, pa čeprav kdaj kak kaktus spusti solzico na črno mizo z belim pogrinjkom.

    Natiia Relais, Osteriia, 2večer
    od
  • Postrv

    Čez rahlo poširano postrv na jajčni kremi s kaprami se topi tanka rezina belo-mesnatega larda. Sožitje nasprotij je najava …

    Natiia Relais, Osteriia, postrv, lardo, kapre
    od
  • Rižota

    za kremasto rižoto s polenovko, ki jo krasita sladkasto zelenje koromača in poglobljena sočnost kandirane pomaranče. Čeprav je svet globalen, so takšne rižote še vedno le lokalne.

    Natiia Relais, Osteriia, rižota, polenovka, pomaranča
    od
  • Čebula

    Čeprav imamo dolge večer(j)e raje z vedno manj hodi, se ne branimo podaljškov, ko smo na (hitrem) dopustu. Za vmesni hod presenečenja chef speni kremo pražene čebule, ki jo začini z oljem zelenih delov mlade čebule. Ker že gori v kaminu, je takšna čebulna juha lahko dober izgovor, da se večer konča šele s šilcem starane grappe.

    Natiia Relais, Osteriia, čebulna espuma
    od
  • Golob

    Kdo bi se po dogodivščini z Lucovo čebelo na dedkovem posestvu podajal ob udobju luksuzne turistične kmetije še na ono stran riviere, ki v hladnih dneh spokojno zaspi, zato je bila najboljša večerja ”doma” sinoči, ko je Andrea Vitali golobove prsi na kremi iz jezerskih sardin obložil s toskanskim črnim ohrovtom cavolo nero, …

    Natiia Relais, Osteriia, golob, ohrovt
    od
  • Goveji jezik

    in je spet nocoj, ko goveji jezik z ožganim česnom provokativno sladi in greni hkrati, zaradi rdečega radiča in rožnatega camparija.

    Natiia Relais, Osteriia, 2večer, goveji jezik, radič, rdeče zelje, campari
    od
  • Kava

    Zato na koncu med sladkanjem ni manjkalo niti soli. Kavnemu sladoledu in karamelni kremi je kontrast dodal lešnikov slani drobljenec.

    Natiia Relais, Osteriia, kava, krema, sladoled
    od
  • Petit fours

    Sladkanje za lahko noč.

    Natiia Relais, Osteriia, pecivo
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!