Nebo

  • Kumara

    Za pozdravni amuse bouche so v soju kvarnerskega ognjemeta luči za dober vtis surova kumara prelita s kulijem krebuljice in domačim kremnim sirom,

    Nebo, pozdrav, snack, kumara
    od
  • Bučka

    bučkin cvet polnjen z dimljenim tatarjem bučke, korenja in pinjol,

    Nebo, pozdrav, snack, bučkin cvet
    od
  • Paté

    paté dimljene postrvi s fermentiranim brokolijem,

    Nebo, pozdrav, snack, postrv
    od
  • Hrustek

    hrustek iz kozic in škampov z omako morskega ježa in vloženega paradižnika ter jagenjčkov priželjc s koruzno pogačico in vloženo kolerabo. Slaščičarska spretnost in chefovska domišljija.

    Nebo, hrustek, kozice in škampi
    od
  • Paradižnik

    Paradižnikov hrustljavi ”kolovrat” je polnjen s sirom in indijskimi oreščki. Je s podpisom, ker okrog vseh miz se dvigajo enaki oblački: ”Kako to naredi?”

    Nebo, Paradižnik, testo
    od
  • Postrv

    Postrv iz Gacke izstopa s harmonijo spremljave iz breskev, volčjega jabolka in mete.

    Nebo, Gacka postrv
    od
  • Kruh

    Ko prinesejo kruh, ga je za pol pekarne, drožasti, fokača, beli in rženi, razni hrustki in hrustljavci.

    Nebo, drožasti kruhi
    od
  • Pokrovača

    Ni zanemarljivo, da so na Jakobovi pokrovači, z zažgano marelico, cvetačo in sirno kremo, tudi cvetovi ”naše nabiralke”. Srdočeve jedi niso lepe le zaradi vtisa, temveč tudi okusa.

    Nebo, Jakobova pokrovača, marelica, mandlji
    od
  • Romb

    Romb s skorjico pinjol in peteršilja, pečenim jajčevcem, pinjolami, krompirjevim čipsom in limonovim želejem pove točno to: da ni razlika v lepoti, temveč v razlogu, zakaj je vsak dan dovolj sočna sredica in hrustljava koža dnevnega ulova, ob posebnih-nebeških priložnostih pa ne. Takšnega romba še dolgo ujčkah v spominu!

    Nebo, Romb in jajčevec
    od
  • Račje prsi

    Račka iz proste reje, v dveh dejanjih, prsi z vloženimi slivami in gobami,

    Nebo, Račka proste reje
    od
  • Račje bedro

    in hrustljava ”bomba” račjega bedra, prozo suhoparnih natakarjevih opisov spremeni v poezijo jedčevega užitka. V prihodnje bo zanimivo spremljati ”boj” našega dvozvezdičnega Davida Žefrana in hrvaškega še enozvezdnika Danija Srdoča.

    Nebo, Račka proste reje, bedro
    od
  • Simentalka

    Ko po rački zapolni število hodov s 60 dni suho zorjenim hrbtom hrvaške simentalke, je logično, da ne sme več zapletati naših jezikov; zato le jurčkov duxelles in okisani stročji fižol.

    Nebo, govedina, suho zorjena, gobe, fižol
    od
  • Lubenica

    Ožgana lubenica

    Nebo, Pečena lubenica, espuma
    od
  • Cigara

    Kdor se še ne preda, lahko preveri še chefovi ”klasiki”, zorjenega osliča v ješprenju in polže s chefove kmetije, drugi pa se le posladkajo s cigaro iz skorjice kakavovca, polnjeno z mandlji in tonko.

    Nebo, Kakavovec, ingver
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!