On sam s čuftami

  • Poslovilni zajtrk

    V jajca je zamešala paradižnike, ki jih je pred tem potrpežljivo pekla in sušila hkrati v pečici. Zraven je ponudila še avokado. Bilo je tako dobro, da je posumil: ”Ima slabo vest, ker ga zapušča?”

    zajtrk jajca avokado
    od
    Avtor slike: UME
  • Sadje 1

    Po dolgi iskalni akciji je nekaj našel zadaj v hladilniku, nekaj spodaj v predalniku in nekaj na srednji polici v shrambi. Sadje za jutranji nasmeh, skratka.

    zajtrk sadje v krog
    od
    Avtor slike: UME
  • Sadje 2

    Vsak dan ne sme biti enako. Zato je na enako majhne kose skoraj eno uro lupil in rezal, kot za minestrone.

    zajtrk sadje
    od
    Avtor slike: UME
  • Sadje 3

    Biti mora čim bolj pestro: smokva, hruška, melona, dinja, kivi.

    zajtrk sadje
    od
    Avtor slike: UME
  • Kruh 1

    Mala bela štruca z drožmi. Čim večje luknje ima, tem boljša je.

    bela mala štruca
    od
    Avtor slike: UME
  • Kruh 2

    Da niso vedno klobase, da je za spremembo na maslu marmelada, je najboljši domači rženi kruh.

    rženi kolač
    od
    Avtor slike: UME
  • Čufte 1

    Čebula, česen, peteršilj, jajce, parmezan, namočen stari kruh, začimbe, feferoni, mešano mleto meso je potrebno oblikovati v majhne kroglice.

    čufte oblikovane
    od
    Avtor slike: UME
  • Čufte 2

    Povaljane v moki, s tanko plastjo, tako da se odvečna moka otrese, gredo na počitek v hladilnik, vsaj za uro, lahko tudi kar čez noč.

    čufte povaljane v moki
    od
    Avtor slike: UME
  • Čufte 3

    Spočite čufte dobijo skorjo in barvo v vročem olju.

    čufte popečene
    od
    Avtor slike: UME
  • Čufte 4

    Popečene čufte se v pečici kopajo v paradižnikovi passati in kokošji juhi, eno uro na 175 stopinjah.

    čufte v pečici
    od
    Avtor slike: UME
  • Čufte, končno

    Za nadaljnjo ”rabo” jih je potrebno le še pogreti.

    čufte iz pečice
    od
    Avtor slike: UME
  • Čufte, vsak dan

    Če je posoda dovolj velika, je čuft dovolj za nekaj dni.

    čufte iz pečice
    od
    Avtor slike: UME
  • Čufte in pire

    Spomin na otroštvo, čufte v paradižnikovi omaki in pire krompir.

    čufte iz pečice pire krompir
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!