On sam s čuftami
-
Poslovilni zajtrk
V jajca je zamešala paradižnike, ki jih je pred tem potrpežljivo pekla in sušila hkrati v pečici. Zraven je ponudila še avokado. Bilo je tako dobro, da je posumil: ”Ima slabo vest, ker ga zapušča?”
zajtrk jajca avokadoodAvtor slike: UME -
Sadje 1
Po dolgi iskalni akciji je nekaj našel zadaj v hladilniku, nekaj spodaj v predalniku in nekaj na srednji polici v shrambi. Sadje za jutranji nasmeh, skratka.
zajtrk sadje v krogodAvtor slike: UME -
Sadje 2
Vsak dan ne sme biti enako. Zato je na enako majhne kose skoraj eno uro lupil in rezal, kot za minestrone.
zajtrk sadjeodAvtor slike: UME -
Sadje 3
Biti mora čim bolj pestro: smokva, hruška, melona, dinja, kivi.
zajtrk sadjeodAvtor slike: UME -
Kruh 1
Mala bela štruca z drožmi. Čim večje luknje ima, tem boljša je.
bela mala štrucaodAvtor slike: UME -
Kruh 2
Da niso vedno klobase, da je za spremembo na maslu marmelada, je najboljši domači rženi kruh.
rženi kolačodAvtor slike: UME -
Čufte 1
Čebula, česen, peteršilj, jajce, parmezan, namočen stari kruh, začimbe, feferoni, mešano mleto meso je potrebno oblikovati v majhne kroglice.
čufte oblikovaneodAvtor slike: UME -
Čufte 2
Povaljane v moki, s tanko plastjo, tako da se odvečna moka otrese, gredo na počitek v hladilnik, vsaj za uro, lahko tudi kar čez noč.
čufte povaljane v mokiodAvtor slike: UME -
Čufte 3
Spočite čufte dobijo skorjo in barvo v vročem olju.
čufte popečeneodAvtor slike: UME -
Čufte 4
Popečene čufte se v pečici kopajo v paradižnikovi passati in kokošji juhi, eno uro na 175 stopinjah.
čufte v pečiciodAvtor slike: UME -
Čufte, končno
Za nadaljnjo ”rabo” jih je potrebno le še pogreti.
čufte iz pečiceodAvtor slike: UME -
Čufte, vsak dan
Če je posoda dovolj velika, je čuft dovolj za nekaj dni.
čufte iz pečiceodAvtor slike: UME -
Čufte in pire
Spomin na otroštvo, čufte v paradižnikovi omaki in pire krompir.
čufte iz pečice pire krompirodAvtor slike: UME