Ostanki za 2024

  • Brasato

    Lahko božična večerja traja do Silvestrovega? Lahko, skoraj … Prepričajte se v nadaljevanju.

    Božična večerja
    Aperitiv: Focaccia s sušenimi paradižniki in mariniranimi olivami
    Hladna predjed: Severnomorski rakci v tramezzini sendviču in veliko mešane kreše
    Topla predjed: Domači jajčni rezanci v omaki z mavrahi
    Glavna jed: Brasato v teranu z veliko zelenjave, gnudi s parmezanom, srebrne čebulice na maslu, mlada špinača s šampinjoni
    Sladica: Cassata

    Brasato65
    od
  • Ostanki prvi dan

    Meso lahko počaka: gnudi s parmezanom, srebrne čebulice, špinača s šampinjoni

    Ostanki, gnudi, špinača, šampinjoni, srebrne čebulice
    od
  • Ostanki drugi dan

    Tanko pleče je tehtalo 2,5 kg, za božič nas je nahranilo 10, a je ostalo še za več dni … Brasato smo osvežili z gremolato, pripravljeno z limonovo marmelado, in dodali dovolj krompirjevega pireja za pivnanje bogate goveje omake z zelenjavo.

    Ostanki, brasato, gremolata, pire
    od
  • Gremolata

    Gremolata z limonovo marmelado. V hladilniku je dočakala novo leto.

    Gremolata z limonovo marmelado
    od
  • Ostanki tretji dan

    Brasato je pustil dovolj trgancev, da so bogato zgostili omako, ki je oblekla picije, debele toskanske testenine (iz Siene), valjane na roko.

    Ostanki, brasato omaka s piciji
    od
  • Ostanki vina

    Krapežev red classic iz cabernet sauvignona in merlota, po sedmih dneh maceracije in letu dni ležanja v velikih sodih je zorel še med božičem in novim letom. Ko je dobro, ni potrebno veliko.

    Vino, red classic, Krapež
    od
  • Ostanki predjedi

    Focaccia, olive in španski pršut Jamón Ibérico Pata Negra.

    Ostanki, pršut in fokača
    od
  • Ostanki fokače

    Domačo fokača, ki je vzhajala 18 ur, je po treh dneh potrebno le pogreti.

    Focaccia, 3. dan
    od
  • Ostanki sladice

    Sicilijanska cassata, sladoledna ‘bomba’ s kandiranim sadjem, potrebuje le pravo kupolo – dovolj veliko, da ostane še za potem.

    Ostanki, cassata
    od
  • Ostanki četrti dan

    Praviloma jajčne testenine niso za ostanke. Če pa se posušijo na hladnem, dobijo še boljši okus. Zato si ne zaslužijo le spremljave ostankov (šampinjoni in dimljena rikota), temveč tudi darilo najlepše zimske rože! Solata solkanskega radiča (goriške rože) z jajčnim prelivom iz višnjevega balzamičnega kisa.

    Ostanki, široki rezanci, šampinjoni1
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!