Parmigiana di melanzane

  • Paradižnikova omaka

    Dobra paradižnikova omaka ne potrebuje veliko znanja, dovolj so ji ”le” dobre sestavine. Če niso paradižniki na višku sezone, je boljše uporabiti konzervo, a le če je v njej ”passata” z juga Italije. V ponev gre najboljše olivno olje, za aromo sta dovolj dva stroka česna, za ”začimbo” pa velik šopek sveže bazilike.

    paradižnikova omaka napoletana
    od
    Avtor slike: UME
  • Sestavine

    Paradižnikova omaka, parmezan, mocarela in jajčevci, posoljeni, odležani, odcejeni, osušeni, pomokani, povaljani v jajcu in ocvrti.

    parmigiana sestavine
    od
  • Vrstni red

    Na dno gre paradižnikova omaka, potem pa po vrsti, ocvrti jajčevci, mocarela, parmezan.

    melanzani parmigiana zlaganje2
    od
  • Druga plast

    Novo plast spet začne omaka, nato so na vrsti jajčevci, mocarela, parmezan.

    melanzani parmigiana zlaganje3
    od
  • Tri plasti

    Jajčevcev in mocarele mora biti dovolj za tri plasti, paradižnikove omake in parmezana, ki oblaganje končata, pa za štiri.

    melanzani parmigiana zlaganje4
    od
  • Zloženo

    Parmigiana je pripravljena! Je pečica že dovolj vroča?

    melanzani parmigiana zlozena
    od
  • Pečeno

    Ko je parmigiana pečena, ko kuhinja tako umami-diši, je pred jedci še zadnja, toda najtežja, ovira. Zdaj je potrebna potrpežljivost. Počakajte najmanj 15 minut!

    melanzani parmigiana4
    od
  • Priloga

    Parmigiana potrebuje le kos svežega kruha in kozarec rdečega vina.

    melanzani parmigiana5
    od
  • Dober tek

    Stopljeni sir, sladka omaka, sočni jajčevci, hrustljavo zapečen parmezan in veliko, veliko umamija.

    melanzani parmigiana7
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!