Parmigiana di melanzane
-
Paradižnikova omaka
Dobra paradižnikova omaka ne potrebuje veliko znanja, dovolj so ji ”le” dobre sestavine. Če niso paradižniki na višku sezone, je boljše uporabiti konzervo, a le če je v njej ”passata” z juga Italije. V ponev gre najboljše olivno olje, za aromo sta dovolj dva stroka česna, za ”začimbo” pa velik šopek sveže bazilike.
paradižnikova omaka napoletanaodAvtor slike: UME -
Sestavine
Paradižnikova omaka, parmezan, mocarela in jajčevci, posoljeni, odležani, odcejeni, osušeni, pomokani, povaljani v jajcu in ocvrti.
parmigiana sestavineod -
Vrstni red
Na dno gre paradižnikova omaka, potem pa po vrsti, ocvrti jajčevci, mocarela, parmezan.
melanzani parmigiana zlaganje2od -
Druga plast
Novo plast spet začne omaka, nato so na vrsti jajčevci, mocarela, parmezan.
melanzani parmigiana zlaganje3od -
Tri plasti
Jajčevcev in mocarele mora biti dovolj za tri plasti, paradižnikove omake in parmezana, ki oblaganje končata, pa za štiri.
melanzani parmigiana zlaganje4od -
Zloženo
Parmigiana je pripravljena! Je pečica že dovolj vroča?
melanzani parmigiana zlozenaod -
Pečeno
Ko je parmigiana pečena, ko kuhinja tako umami-diši, je pred jedci še zadnja, toda najtežja, ovira. Zdaj je potrebna potrpežljivost. Počakajte najmanj 15 minut!
melanzani parmigiana4od -
Priloga
Parmigiana potrebuje le kos svežega kruha in kozarec rdečega vina.
melanzani parmigiana5od -
Dober tek
Stopljeni sir, sladka omaka, sočni jajčevci, hrustljavo zapečen parmezan in veliko, veliko umamija.
melanzani parmigiana7od