Philipp

  • Grajska izba

    Če je bilo še pred nekaj leti na smučiščih bolj pomembno od vijuganja pijančevanje po njem, DJ Ötzi zdaj poje vedno bolj redkim Antonom, namesto tega pa si smučišča po novem ne konkurirajo več z višino snežne odeje, temveč s številom zvezdic, avb, vilic, sončkov.

    Na Turracher Höhe se za primat najboljše borita restavraciji v velnes hotelu Hochschober in v hotelu-dvorcu Seewirt. V slednjem v majhni grajski izbi kuha mladi Philipp Prodinger.

    turracher philipp miza
    od
    Avtor slike: UME
  • Pogrinjek

    Prostora je za tri mize, polno vitrino domačih žganj in veliko hodov. Prodinger pogrne s tremi namazi, hrvaškim olivnim oljem in vročim krušnim pecivom.

    turracher philipp pogrinjek
    od
    Avtor slike: UME
  • Prvi pozdrav

    Pozdravi nato kar v štirih, majhnih hodih: kaviar zlatovčice je na svežem blinu;

    turracher philipp amuse1
    od
    Avtor slike: UME
  • Drugi pozdrav

    divjačinski pršut je s surovim koromačem in lešnikovim oljem;

    turracher philipp amuse2
    od
    Avtor slike: UME
  • Tretji pozdrav

    praženec krvavice je z lovko hobotnice in peno sivke;

    turracher philipp amuse3
    od
    Avtor slike: UME
  • Četrti pozdrav

    jakobinka je na maroškem kuskusu. Se okusi, da Prodinger vsako leto izven sezone, ki je na Turracher Höhe dolga kar deset mesecev, stažira pri vrhunskih chefih po svetu.

    turracher philipp amuse4
    od
    Avtor slike: UME
  • Jezerska zlatovščica

    S prepletanjem lokalne in globalne kulinarike zato tudi nadaljuje. Jezersko zlatovčico čeprav pozimi kombinira s tajskimi šparglji, bučo in paradižnikom,

    turracher philipp juha
    od
    Avtor slike: UME
  • Jastog

    po opoldanski hotelski malici s krompirjevim golažem pa zvečer skuha še ”fini” krompirjev golaž z jastogom, ki ga pekoče začini s poprom Espelette.

    turracher philipp jastog
    od
    Avtor slike: UME
  • Sorbet

    Po sorbetu, ki se zgleduje po koktajlu Bellini,

    turracher philipp sorbet
    od
    Avtor slike: UME
  • Krona

    speče celo jelenovo krono, ki je tako mehka, da ji spremljavo delajo le majhne šalotke, karamelizirane v portovcu.

    turracher philipp krona jelen
    od
    Avtor slike: UME
  • Kuhani mošt

    Za sladico je creme brulee iz kuhanega mošta s timijanovim mafinom. Spremlja ga sladko rdeče vino, toda iz Vipavske doline! ”Slovenci ste naši dobri, a predvsem dnevni, gostje,” komentira Elke. Toda, kdo bi se po takšni večerji spustil v dolino, če pa nas butler že navsezgodaj čaka v topli ”dnevni sobi” ob spodnji postaji sedežnice z novo dogodivščino?

    turracher philipp creme brulee
    od
    Avtor slike: UME
  • Za 2 srčka

    Chef Philipp Prodinger (desno) in sommelier Marco Schweiger. Restavracija Philipp, ocena: 2 srčka.

    turracher philipp marco
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!