Račje prsi sous vide
-
Zarežite
Za zarezovanje kože je najboljši skalpel. Noben nož ni tako oster. Vprašajte v apoteki.
račja prsa surova zarezana kožaodAvtor slike: UME -
Popecite
Prvo pečenje mora biti počasno. Olje ni potrebno. Prsi gredo v mrzlo ponev, ki jo počasi segrevamo. Maščobe se počasi topi, koža pa postaja počasi hrustljava. Na koncu dodajte še timijan in česen.
račja prsa sous vide popečenjeodAvtor slike: UME -
Okopajte
Vodna kopel (60 stopinj, poldrugo uro) v vrečki na način sous vide je do račke najbolj prijazna. Meso bo sočno, mehko in rožnato. Na koncu morate kožo le še popeči, tokrat v zelo vroči ponvi, a spet brez maščobe.
račja prsa maslo z lešniki pastinak iz pečiceodAvtor slike: UME -
Pojejte
Dokaz, da gre pastinak iz pečice odlično zraven. Nič ga ni ostalo.
pastinak iz pečiceodAvtor slike: UME