Rad Dobrojem: julij 11. – 17.

  • Vege na morju

    Dan za morski počitek. Naj v miru plavajo, do jutri … Kvinoja in lisičke, bob s čebulo in smetano, pečen sir.

    kvinoja bob lisičke sir
    od
    Avtor slike: UME
  • Zajtrk

    Na dopustu je jutranji spanec daljši, zato pa zajtrk obilnejši. Na opečeni kruh gre najprej avokado, nanj pa še jajce na oko s pimentom d’espelette.

    jajca na oko na avokadu
    od
    Avtor slike: UME
  • Konoba More

    Gre od ust do ust, a kot šepet oziroma skrivni namig. S pogledom na Verudelu je blizu Vidikovca majhna konoba, ki ji na izvesku piše Fish food More. Najprej izberite iz ponudbe v vitrini, nato pa si natočite Matoševićevo malvazijo, da vam med tem pripravijo, najprej hladno, solata hobotnice je z olivami in rjavim fižolom, bele čebule je le za začimbo; bakalar je všečno mazljiv, marinirani sardoni so na rukoli, ki ni uvela. Potem pa majhne pokrovače, canestrelle, na katere je potrebno le obilno nacediti limono. Nekateri, tisti, ki jim je všeč papirnat slinček okrog vratu, imajo zatem raje pašto s školjkami ali škampi, drugi, ki radi glodajo z zapečenih kosti, pa si dajo prepoloviti orado in zraven speči še triljo ter kotlet mečarice.

    Če s seboj prinesete svoje olivno olje, se boste glede na plačano še vrnili.

    konoba more školjke kanestrele
    od
    Avtor slike: UME
  • Morska jetrca

    Romb je prijazen za čiščenje. Zato smo tudi mi prijazni do njega in vsega izkoristimo. Jetrca je potrebno le na hitro opeči na maslu in predjed potrebuje zgolj še mehurčke v kozarcu.

    jetra romba inčuni
    od
    Avtor slike: UME
  • Romb iz pečice

    Čim bolj preprosto, tem boljše. V pečico, skupaj s krompirjem, ki ga je potrebno prej v kolobarjih blanširati, za dvajset minut, potem pa na krožniku še spremljava pravega poletja, ratatuille iz litoželezne posode, z dodatkom ”sladoleda”, sveže mente, ki vroče poletje spremeni v prijeten dopust.

    romb iz pečice
    od
    Avtor slike: UME
  • Rižota ratatuille

    Od romba je ostalo še nekaj francoske zelenjavne priloge, od Kumparičke pa še nekaj kozjega sira. Da ni nastal le djuveč, saj je ostalo še tudi pol kilogramske konzerve Acquerello riža, je rižoto skuhala do polovice, skupaj s skorjo parmezana, nato vanjo zamešala ratatuille, na koncu pa vse obložila s popečenimi rezinami kozjega sira. Štemberger, zelen, s Krasa.

    rižota ratatuj kozji sir
    od
    Avtor slike: UME
  • Restavracija Monte, Rovinj

    Ocenjujemo za Nedelo, 24. julija, najboljša istrska restavracija, Monte iz Rovinja, chef Danijel Dado Đekić. Na sliki: priželjc in gobe.

    monte priželjc gobe
    od
    Avtor slike: UME
  • Ščuza

    Ščuza, Pomer, dagnje v buzari, popečen kruh s peteršiljem, orada in lignji na žaru, domača malvazija, predvsem pa zaliv Ribnjak.

    Ščuza
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!