Rad Dobrojem, oktober, 10. – 16.

 • Tickets, Barcelona

  Cilj je bil najbolj znani tapas bar na svetu, Tickets Alberta Adrie v Barceloni. A je bil ravno ta dan, ko je bila Aida Stella sidrana v Barceloni, španski državni praznik, ki so tudi Katalonci praznovali, zato tudi najvišje zveze niso pomagale … Kdaj drugič. Namesto tega utrinki z globokega morja.

  aida barcelona tickets
  od
  Avtor slike: UME
 • Rossini, Aida

  V gourmet restavraciji Rossini na križarki Aida Stella je chef Nemec Thomas Jaumann, eden največjih strokovnjakov za kuharske showe na svetu, saj je kuhal v ”cirkusih” pri Heinzu Wodarzu, Eckartu Witzigmannu in Jaimieju Oliveru. Nemški Gault Millau mu je za osem hodov ”sredozemskih inspiracij” prisodil 15 točk.

  aida rossini ambient
  od
  Avtor slike: UME
 • Kruh na ladji

  Olivno olje, črna sol in maslo ob košarici kruha, v kateri je devet različnih mini kruhkov.

  aida rossini kruh maslo
  od
  Avtor slike: UME
 • Pokrovače

  Jakobove pokrovače z lubenico na štiri načine, kot gazpacho, hrustljavo, pečeno in azijsko. Uspešen začetek menija z doplačilom 39,50 evra.

  aida rossini jakobinke
  od
  Avtor slike: UME
 • Jastog

  Dušeni belgijski radič in jastogovi medaljoni v pekoči bisque omaki.

  aida rossini jastog
  od
  Avtor slike: UME
 • Romb in lardo

  Po beli paradižnikovi kremni juhi s špinačnim raviolom iz rikote je bil beli romb ovit v lardo, na krompirjevi peni z žafranom. Oddelano brez napak, a s premalo čustvi.

  aida rossini riba
  od
  Avtor slike: UME
 • Račka

  Račja prsa z račjim ragujem v raviolu, omaka iz gorčičnih semen, divji brokoli in krompir dauphine. Močne barve, toda tudi močni okusi. Najboljša jed!

  aida rossini racka
  od
  Avtor slike: UME
 • Šampanjec

  Pred račko je presekal sorbet rožnate grenivke, pred sladico pa topljeni sir Fourme d’Ambert s figovo marmelado. Za sladico je bila v šampanjski juhi tortica iz malin, ob jagodnem sladoledu.

  aida rossini sladica
  od
  Avtor slike: UME
 • Buffalo

  Ob treh velikih samopostrežnih restavracijah in gourmet restavraciji Rossini so na Aida Stelli za dva tisoč potnikov še sushi bar, California grill, bavarska pivnica in Buffalo steak house.

  Ameriška govedina za rib eye (sočni kos iz bržole), strip loin (ramstek z maščobnim robom), wagyu outside skirt steak (pod rebri, med prsmi in potrebušino), wagyu burger in filet mignon (pljučna) je z Morgan ranča v Nebraski.

  Irska govedina za rib eye in ramstek (na sliki, s pečenim krompirjem, zelenjavo z žara in omako bearnaise) je tri tedne suho zorjena na kosti.

  aida buffalo rostbif
  od
  Avtor slike: UME
 • Dagnje

  Ajaccio na Korziki s hrano ne želi zasenčiti slave svojega Napoleona, toda na glavnem trgu (De Gaulle) je športni bar, v katerem nama je soseda sicer pojedla zadnje rezance s školjkami, a so jim specialiteta tudi dagnje v smetanovi omaki, rezance pa so znali pripraviti tudi z botargo. A še dobro, da je ostalo nekaj prostora …

  aida korzika dagnje
  od
  Avtor slike: UME
 • Limonov tarte I

  … za limonov tarte s karamelo, iz kuhinje velikosti 2 x 2 m, ob eko roseju s Korzike.

  aida korzika limonov tarte
  od
  Avtor slike: UME
 • Limonov tarte II

  Limonov tarte smo našli tudi v Cannesu. Seveda, Gaston Lenôtre je bil v prejšnjem stoletju najbolj znani francoski slaščičar, njegov Maison Lenôtre pa najbolj znani katering servis v Franciji.

  aida cannes lenotre limonov tarte
  od
  Avtor slike: UME
 • Allioli

  Tapas na Ibizi (gostilna La Dispenza, Eivissa): hobotnica na kuhanem krompirju z dimljeno papriko in majhne pečene paprike, pri katerih je vsak grižljaj kot ruska roleta. Nikoli ne veš, katera te bo tako spekla, da bo pomagal le kruh s katalonsko majonezno omako allioli.

  aida ibiza la dispenza aioli
  od
  Avtor slike: UME
 • Vivi's creamery

  V starem delu Eivisse je ob marini slaščičarna žene dirkača Nica Rosberga Vivian Sibold, Vivi’s creamery. Kostanjem in mangov sladoled, čokoladni valrhona in   jagodni.

  aida ibiza vivis sladoled
  od
  Avtor slike: UME
 • Cal Pep, Barcelona

  Že dvakrat je bil tapas bar Cal Pep v barcelonskem predelu Born zaprt, tokrat pa nam je le uspelo. Ko si uspeš izboriti stol za šankom, je v kozarcu cava, na krožniku pa opečeni kruh s paradižnikom.

  aida barcelona cal pep zunaj
  od
  Avtor slike: UME
 • Morski tapasi

  Potem so vongole s chorizom in vinom, medtem ko cvrejo barcelonski fritto misto. Morske tapase sklene tunov tatarec. Potem zmoreš le še katalonsko kremšnito.

  aida barcelona cal pep školjke
  od
  Avtor slike: UME
 • Trampera tortilla

  Toda nekje vmes je v Cal Pepu obvezno še krompirjeva tortilla, ki jo premažejo z alliolijem (česen, olje). Tortilla (krompir, jajce) je polnjena s krompirjem, čebulo in chorizom.

  aida barcelona cal pep omleta
  od
  Avtor slike: UME
 • Zahodno Sredozemlje

  Lepe pozdrave iz zahodnega Sredozemlja! Aida Stella, 8. – 15. oktober 2016, Palma de Mallorca – Ajaccio – Cannes – Barcelona – Ibiza – Palma.

  aida ibiza stari del
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!