Najlepši kulinarični izlet iz Salzburga je do dvorca Gwandhaus, kjer ni le prodajna razstava trohtov, tradicionalnih in moderniziranih noš, temveč tudi priljubljena družinska restavracija Christopha Reinhartshuberja. Tudi njegove jedi so hkrati tradicionalne in sodobne, tako kot trohti, v katerih jih Salzburžani ob vikendih najraje uživajo.
reinhartshuber gwandhaus, foto Gössl
od
Avtor slike: Gössl
Elegantna domačnost
Zato je obisk ”obvezen” za okušanje lokalne avstrijske kuhinje v sodobni podobi, ko troht ni več stara noša, temveč modni šik. Reinhartshuber je izletniška restavracija, v kateri chef, ki sodi med najboljših 50 v Avstriji, še vedno sam skuha, kar nato žena še vedno osebno prinese svojim gostom, ki imajo sicer še vedno najraje telečjega dunajca s peteršiljevim krompirjem in brusnicami, potem pa še skutine cmoke z orehovimi drobtinami in mareličnim pražencem, a vedo, da k novemu trohtu sodi chefov svetovljanski degustacijski meni.
reinhartshuber miza3
od
Kruh, maslo, olje
Salzburžani se v soboto in nedeljo pražnje oblečejo v svojo najboljšo (in najdražjo) nošo, da si najprej na krompirjev kruh namažejo hrenov namaz, na rženega pa maslo, ki ga pokapljajo s hrvaškim oljčnim oljem,
reinhartshuber kruh maslo1
od
Losos
potem pa se posvetijo mariniranemu lososu s koromačem, rdečo kvinojo, citrusi in ponzu omako.
reinhartshuber lososu ponzu pomaranča2
od
Gosja jetra
Tako okrepčani in z rizlingom odžejani lažje dočakajo terino iz gosjih jeter, s sladoledem gosjih jeter in opečenim briošem, h kateri jim gospodarica ponudi pozno trgatev polsuhega rulandca (Loimer, 2005).
reinhartshuber gosja jetra terina3
od
Topinambur
Ker je za mizo vedno tudi kak vegetarijanec, dobi cel krožnik topinamburja in njegovih izpeljank, dušen, pire, tatar, čips, s tartufi, rumenjakom in špinačo.
reinhartshuber topinambur2
od
Srnin hrbet
A vseeno so vsi skupaj prišli zaradi srninega hrbta, ki je še lepo rožnat v sredici, naokrog pa je pisana družba, mariniran in dušen pak choi, s sokom in peškami pasijonke, in sladki krompir, kot pire, pečen in čips. Rdeči cuvée Opus Eximium (Gesellmann, 2007) je okroglo-prijeten in ne-pretežek za vitko pripravljeno srno.
reinhartshuber srna1
od
Čokoladni narastek
Nedeljsko družinsko kosilo v Gwandhausu in v trohtih sklene čokoladni souffle z malinami, v espumi (peni), gelu in kremi (s tahiti vanilijo). Skratka, boljše novi troht na krožniku kot pa stara noša na avdienci.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.