Reinhartshuber

  • Gwandhaus

    Najlepši kulinarični izlet iz Salzburga je do dvorca Gwandhaus, kjer ni le prodajna razstava trohtov, tradicionalnih in moderniziranih noš, temveč tudi priljubljena družinska restavracija Christopha Reinhartshuberja. Tudi njegove jedi so hkrati tradicionalne in sodobne, tako kot trohti, v katerih jih Salzburžani ob vikendih najraje uživajo.

    reinhartshuber gwandhaus, foto Gössl
    od
    Avtor slike: Gössl
  • Elegantna domačnost

    Zato je obisk ”obvezen” za okušanje lokalne avstrijske kuhinje v sodobni podobi, ko troht ni več stara noša, temveč modni šik. Reinhartshuber je izletniška restavracija, v kateri chef, ki sodi med najboljših 50 v Avstriji, še vedno sam skuha, kar nato žena še vedno osebno prinese svojim gostom, ki imajo sicer še vedno najraje telečjega dunajca s peteršiljevim krompirjem in brusnicami, potem pa še skutine cmoke z orehovimi drobtinami in mareličnim pražencem, a vedo, da k novemu trohtu sodi chefov svetovljanski degustacijski meni.

    reinhartshuber miza3
    od
  • Kruh, maslo, olje

    Salzburžani se v soboto in nedeljo pražnje oblečejo v svojo najboljšo (in najdražjo) nošo, da si najprej na krompirjev kruh namažejo hrenov namaz, na rženega pa maslo, ki ga pokapljajo s hrvaškim oljčnim oljem,

    reinhartshuber kruh maslo1
    od
  • Losos

    potem pa se posvetijo mariniranemu lososu s koromačem, rdečo kvinojo, citrusi in ponzu omako.

    reinhartshuber lososu ponzu pomaranča2
    od
  • Gosja jetra

    Tako okrepčani in z rizlingom odžejani lažje dočakajo terino iz gosjih jeter, s sladoledem gosjih jeter in opečenim briošem, h kateri jim gospodarica ponudi pozno trgatev polsuhega rulandca (Loimer, 2005).

    reinhartshuber gosja jetra terina3
    od
  • Topinambur

    Ker je za mizo vedno tudi kak vegetarijanec, dobi cel krožnik topinamburja in njegovih izpeljank, dušen, pire, tatar, čips, s tartufi, rumenjakom in špinačo.

    reinhartshuber topinambur2
    od
  • Srnin hrbet

    A vseeno so vsi skupaj prišli zaradi srninega hrbta, ki je še lepo rožnat v sredici, naokrog pa je pisana družba, mariniran in dušen pak choi, s sokom in peškami pasijonke, in sladki krompir, kot pire, pečen in čips. Rdeči cuvée Opus Eximium (Gesellmann, 2007) je okroglo-prijeten in ne-pretežek za vitko pripravljeno srno.

    reinhartshuber srna1
    od
  • Čokoladni narastek

    Nedeljsko družinsko kosilo v Gwandhausu in v trohtih sklene čokoladni souffle z malinami, v espumi (peni), gelu in kremi (s tahiti vanilijo). Skratka, boljše novi troht na krožniku kot pa stara noša na avdienci.

    reinhartshuber gateaux2
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!