Salina, 31. 12. 2017
-
Silvestrovanje
Grand hotel Portorož, 31. 12. 2017.
silvestrovo portorožodAvtor slike: UME -
Salina
Na Silvestrovo je Portorož dobil novo prestižno restavracijo, Salino, v grand hotelu Portorož, s chefom 5-zvezdičnega (sosednjega) hotela Slovenija Markom Gorelo. Fine dining!
salina jedilnicaodAvtor slike: UME -
Amuse
Amuse bouche, prijetni dražljaji dobrodošlice, Na drevesu.
salina amuse drevood -
Korneti
Po plezanju lizanje kornetov.
salina amuse kornetiodAvtor slike: UME -
Ježek
Kapesanta, Na vrhu kaviar, osietra, pod njim surova kapesanta, na dnu ježkove bodičaste lupine pa razlog uvodne jedi: brule morskega ježka.
salina ježekodAvtor slike: UME -
Sašimi
Sašimi brancina, mariniran gamber, tuna s solnim cvetom in oljčnim oljem s pomarančo, sorbet ostrige, mivka iz orehovega olja, limetina pena.
salina sashimiodAvtor slike: UME -
Ržota
Rižota s triljo, surovi škamp, omaka gosjih jeter in kosmiči belih tartufov.
salina rižotaodAvtor slike: UME -
Ravioli
Ravioli z rdečo peso in črnim česnom, zajčja zlata juha, sotirani polži z mlado malvazijo, mlada zelenjava, zemlja ječmenovega slada z ocvrto ajdo.
salina ravioliodAvtor slike: UME -
Jeseter
Jeseter s črno lečo, račjim pršutom, kremo gomoljne zelene in
salina jeseterodAvtor slike: UME -
Črni koren
prekajen črni koren s prepeličjim bedrom.
salina jeseterodAvtor slike: UME -
Sorbet
Sorbet zelenega jabolka z wasabijem, jabolčni bombon z ginom.
salina sorbetodAvtor slike: UME -
Ličnica
Svinjska ličnica pata negra s peno dimljenega mleka, kaviarjem malinovega kisa, z mehurčki refoška, zeliščni biskvit.
salina ličnicaodAvtor slike: UME -
Zlato
Zlata sladica: čokoladni mousse, tekoča jagodna sredica, čokoladni biskvit, čokoladna omaka in
salina mousseodAvtor slike: UME -
Kokos
kokosov sladoled z zlato kapo.
salina mousseodAvtor slike: UME -
Chef
Marko Gorela je chef Istrian bistro v hotelu Slovenija in od 2018 tudi chef Saline v grand hotelu Portorož. Restavracija bo najprej odprta le ob praznikih, ko pa bo turistom v Portorožu dovolj toplo, da se bodo začeli kopatiti, bo šlo zares. Do takrat Gorela napoveduje, da bodo ekipo dopolnili še s sommelierjem in vsaj še z dvema slovensko-uveljavljenima kuharjema – chefoma.
salina marko gorelaodAvtor slike: UME