Schlossberg

  • Hotel Sackmann

    Družinski hotel za uživanje je izgubil že veliko svoje opevane romantike, prav tako kot gourmet tempelj Schlossberg zvezdic. A v 2020 bodo oba, hotel in restavracijo, povsem prenovili.

    schlossberg jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Gourmet restavracija schlossberg miza
    od
    Avtor slike: UME
  • Pogrinjek

    Po visokih pravilih in na belih prtih, maslo s sosednje kmetije, štiri vrste soli z vsega sveta, sveži kolač kruha iz kislega testa. 

    schlossberg maslo olivno olje sol kruh
    od
    Avtor slike: UME
  • Dobrodošlica 1

    Poširana Gillardeau ostriga, Meyer limona, zeleno in rdeče jabolko. Naj se ve, da pri sestavinah ne varčujemo.

    schlossberg amuse ostriga
    od
    Avtor slike: UME
  • Dobrodošlica 2

    Raviol z dimljeno jeguljo, ovit v kolerabo, v yuzu okisani omaki. V signature izvedbi so zraven še gosja jetra. Tudi brez je bil to svetel del črnega večera.

    schlossberg amuse raviol kolerabe
    od
    Avtor slike: UME
  • Dobrodošlica 3

    Rižota z motovilcem in belimi tartufi. Amuse bouche je še obetal.

    schlossberg amuse rižota tartufi
    od
    Avtor slike: UME
  • Čips

    Krompirjev crunch, kapre, sladoled peteršiljevega korena, krompirjevo mleko, lešnikovo maslo. Pomočite televizijski čips v mleko … Kaj je hotel kuhar povedati?

    schlossberg čips peteršiljev sladoled krompirjevo mleko
    od
    Avtor slike: UME
  • Losos

    Ferski losos, beli tartufi, olivna marinada, zelje z gorčico, krompirjeve testenine. Priznamo neobjektivnost, ker smo imeli lososa, ki na Ferskih otokih slovi za najboljšega na svetu, pred tem že za kosilo in večerjo, a za tri mišelinke.

    schlossberg faro losos beli tartufi
    od
    Avtor slike: UME
  • Korenje

    Pakora so indijski ocvrtki, pomočeni v posebno tekoče testo. Njihova tempura, skratka. Tukaj s korenjevim čajem s kardamomom in ocvrtki iz fermentiranega korenja.

    schlossberg čaj korenje kardamom fermentirano korenje pakora
    od
    Avtor slike: UME
  • Polži

    Švabske ostrige s pogorja Alb pravijo vinogradniškim polžem, ki jih je Sackmann zrezal kot tatar in jim dodal rumenega ježka (gobo), ocvrto čebulo in zeliščne cmočke. Če bi dodal če čustva, bi spomnil na zlate čase.

    schlossberg polži zeliščni cmočki rumeni ježek
    od
    Avtor slike: UME
  • Pomaranča

    Kaviar iz pomarančnih cvetov in rdečih alg, v riževem mleku, s kolerabo in pokovko divjega riža. Zakaj smo ”vegetarijanci” imeli ves čas občutek, da smo zvečer na zajtrku?

    schlossberg kaviar pomarančnih cvetov divji riž pokovka
    od
    Avtor slike: UME
  • Sir

    Mladi sir iz bivoljega mleka, zavit v blitvo, s kumkvati, ingverjem, na kremi iz kozjega mleka in mascarpone sira. Če ne bi bilo prej že tako mlečno, bi to bila dobra ”sarma”.

    schlossberg bivolje mleko in kumkvati
    od
    Avtor slike: UME
  • Pujs

    Oddelano po visokih pravilih, s pestrostjo tekstur, korektnostjo izvedbe in drugačnostjo kombinacij. Pojedeno, skratka. Duroc pujs v treh kosih in izvedbah, čebulni drobljenec z vadouvan mešanico curry začimb, emulzija krompirja z olivami, vetrc s kumino.

    schlossberg duroc pujs earl grey omaka
    od
    Avtor slike: UME
  • Bergamotka

    Biskvitna rulada z bergamotko, pomarančo s kislostjo limone, sorbet limonovega likerja, žele iz bergamotke, mlečni oblak. Najboljša jed vege menija!

    schlossberg biskvit in bergamotka
    od
    Avtor slike: UME
  • Čokolada

    Tekoči čokoladni sufle, ki ni bil tekoč, ribez in ingverjev sladoled. Le zato, da je še en hod več.

    schlossberg čokoladni souffle
    od
    Avtor slike: UME
  • Mandarina

    Karamelizirana Opalys (Varlhona) čokolada, mandarinina pralina, medeni sladoled, sladkorna pena, začinjena s cubeb poprom.

    schlossberg mandarinina pralina medeni sladoled sladkorna vata
    od
    Avtor slike: UME
  • Petit fours 1

    Veliko vsega, tudi smetane.

    schlossberg petit fours
    od
    Avtor slike: UME
  • Petit fours 2

    Čeprav je slaščičarski del spreten in radodarnosti ne gre gledati v zobe.

    schlossberg petit fours
    od
    Avtor slike: UME
  • Vino

    K polžem sauvignon, Hase, 2018, nagrajeno vino vinarke Spanier-Gillot.
    K pomarančnim cvetovom in riževemu mleku socialni projekt, Schloss Ortenberg, sivi pinot, 2016.
    K bivoljemu siru južnotirolski terlaner, 2018, Cantina Terlan.
    K pujsu lagrein, Gries, 2017, Cantina Terlan. Vino večera.

    schlossberg vino sauvignon sivi pinot
    od
    Avtor slike: UME
  • Chef

    Slika s cheom – Jörg Sackmann.

    schlossberg chef joerg sackmann vivi
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!