Schlosskeller

  • Gourmet izba

    Schlosskeller je wirtshaus, gostilna, toda s chefom, zato ima tudi gourmet izbo, ki vabi na pet do sedem hodov chefovih idej, kako se da lokalne, sveže, sezonske in čim bolj ekološke sestavine v ”navadni” gostilni sodobno spremeniti v kulinarično doživetje.

    Schlosskeller, gourmetstube
    od
  • Pozdravni grižljaji

    Meni presenečenja ne preseneti s ceno, ki na primerjanje vabi tudi naše dobrojedce, in z avantgardnostjo, zaradi katere bi te v topli izbi lahko mrazilo. To je kuhinja, v kateri je najdaljši pozdrav, v dveh hodih in šestih dejanjih-grižljajih, najboljša jed jeseter, na krvavici in v juhi kislega zelja, najbolj presenetljiv pa kruh, ker je soparjen v družbi gobovega miso masla, pekočega kimchija in zelenjavnega sushija.

    Schlosskeller, amuse bouche
    od
  • Tatar, pašteta

    Pozdravni grižljaji: goveji tatar s holandsko omako v tortici; gosja jetrna pašteta v brioševi rezini z brusnicami …

    Schlosskeller, amuse bouche
    od
  • Kostni mozeg

    … pečen kostni mozeg v Jakobovi školjki, z beurre blanc omaka, dušeno čebulo in drobnjakom; cmok, polnjen z gosjimi jetri, in rdeče zelje; krompirjeva krema in kaviar zlatovčice v jajčni lupini …

    Schlosskeller, amuse bouche
    od
  • Ovčji jogurt

    … in na koncu dolgega pozdrava še ovčji jogurt, hruškov sorbet in prah črnih oliv.

    Schlosskeller, amuse bouche
    od
  • Zlatovčica

    Prvi del jedi zlatovčice: hitro marinirana, le ožgana, na topinamburjevi kremi, s kockami redkve, v topinamburjevi juhi, z zeliščnim in dimljenim oljem ter topinamburjevim čipsom.

    Schlosskeller, Zlatovčica, redkev, topinambur
    od
  • Zlatovčica, drugi del

    Drugi del zlatovčice in topinamburja: juha iz dimljene zlatovčice, dimljena redkev, topinamburjev drobljenec.

    Schlosskeller, juha zlatovčice, dimljena redkev, topinambur
    od
  • Vinska spremljava

    Stara klet je tudi bogata, 500 etiket, vsi najboljši lokalni, tudi po letnikih, poudarek na naravnih vinih; posebnosti iz dežel Alpe-Adria, z naše strani Joannes Protner, Heaps Good Wine, Domaine Ciringa in Gross iz Štajerske ter Batič in Burja z Vipavskega.

    Vinska spremljava meniju: aperitiv, Sekt rosé, Harkamp; zlatovčica: Beli pinot 2021, Lackner Tinacher; soparjen kruh: Rizling 2019, Weingut Karl Schöfer, Pfalz; jeseter: Morillon 2019 Ried Schemig, Weingut Fischer; raviol: La Soufrandiere Macon – Vinzelles 2020, Le Clos de Grand-Pere; račka: Modra frankinja Spitzberg 2013, Bretz; bela čokolada: Suhi jagodni izbor 2010, Neumeister.

    Schlosskeller, vino, rizling, Pfalz
    od
  • Kruh in maslo

    Soparjeno-pečen kruh potresen z zdrobljenimi koromačevimi semeni, gobovo maslo s sezamom (potreseno s črnim in belim sezamom), rahlo pekoči kimči, ocvrti zelenjavni suši.

    Schlosskeller, Soparjen kruh, miso, kimchi, sushi
    od
  • Jeseter

    Pire zelene, pečena rezina krvavice, poširan jeseter, krema zelene, naribani hren, vloženo mini jabolko, juha kislega zelja.

    Schlosskeller, Jeseter, krvavica, hren
    od
  • Raviol

    Raviol s tartufi, spodaj krompirjev mousse, parmezanova emulzija, divji brokoli in sveži beli istrski tartufi.

    Schlosskeller, Raviol, tartuf, divji brokoli
    od
  • Račka

    Pečena račja prsa, bela redkev, zdrobov zavitek povaljan v orehih, ocvrt kodrolistni ohrovt.

    Schlosskeller, Račja prsa, hruška, koren krebuljice, ohrovt
    od
  • Citrusi

    Krema bele čokolade Zotter, karamelizirane čokoladne drobtine, puhasta bela čokolada, sorbet iz agrumov, kandirani kumkvat, pomaranča in grenivka.

    Schlosskeller, Bela čokolada in citrusi
    od
  • Kremšnita

    Kremšnita na flambiranem sadju (a là crepes suzette), sladkor, konjak, flambé.

    Schlosskeller, Kremšnita in sadje
    od
  • Petit four

    Bela čokolada, hruška, slana karamela, čokoladni mousse.

    Schlosskeller, petit four
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!