Skoko & Bratovž
-
Aminess Wine & Gourmet Nights
Chefa, David Skoko (desno, Konoba Batelina) in Janez Bratovž – JB (z očali), s kuharsko ekipo hotela Aminess Maestral, Novigrad. Skoko je rezidenčni kuhar na mesečnih kulinaričnih večerih Aminess Wine & Gourmet Nights, chef JB restavracije Bratovž pa je bil njegov prvi letošnji gost. Njune jedi so spremljala vina Kmetije Jakončič iz Brd.
aminess skoko JB chefiodAvtor slike: UME -
Morska jegulja
David Skoko: pašteta iz morske jegulje (gruja) s slanimi inčuni in hrustljavo repno ogrščico.
aminess skoko JB pozdrav
Vino: penina Mosaic, JakončičodAvtor slike: UME -
Iverka
David Skoko: marinirana iverka s črnim rižem in mizuno gorčico ter kremo iz pomaranč in popra
aminess skoko JB trska
Vino: Rebula 2016, JakončičodAvtor slike: UME -
Kuharji
Skupinsko delo s tunom. Takšne večerje so tudi priložnost za izobraževanje hotelske kuharske ekipe.
aminess skoko JB kuharjiodAvtor slike: UME -
Tun
Janez Bratovž: tun s kremo iz alg, z ingverjem, vloženimi rekdvicami in tempuro
aminess skoko JB tuna
Vino: Chardonnay 2012, JakončičodAvtor slike: UME -
Brodet
Priprava brodeta po Skokovo.
aminess skoko JB triljaodAvtor slike: UME -
Bradač
David Skoko: bradač v koruzni moki, z belo polento, korenovkami in mlado čebulo
aminess skoko JB trilja 3
Vino: Bela Carolina 2013, JakončičodAvtor slike: UME -
Losos
Janez Bratovž: losos z ribjo omako, medom in sojino omako, krema iz ostrig in lazanja s paradižnikom
aminess skoko JB losos
Vino: Modri pinot 2012, JakončičodAvtor slike: UME -
Triolada
Larisa Sossa: triolada z malinovim coulissom in pralino
aminess skoko JB torta
Vino: Sofija aquavite grapa, JakončičodAvtor slike: UME -
Selfie
Skupinska slika chefov z gosti.
aminess skoko JB skupinskaodAvtor slike: UME