SladoLent 2016: 5. dan
-
Pavus, grad Tabor
Marko Pavčnik z ženo Katjo in pomočnikoma so goste SladoLenta zabavali s hrustljavo rižoto in dimljeno postrvjo
pavus marko pavčnikodAvtor slike: UME -
Hrustljava rižota
Hrustljava paradižnikova rižota, solata, staran sir, restavracija Pavus, grad Tabor, Laško
pavčnik hrustljava rižotaod -
Dimljena postrv
Dimljena postrv / pivov ponzu / ožgan por / redkev / postrvin hrustek / šitaki, restavracija Pavus, grad Tabor, Laško
pavčnik dimljena postrvodAvtor slike: UME -
Etna, Divača
Igor Peresson iz pizzerie in restavracije Etna v Divači je z bakalarjem napolnil polento, mineštro pa je spremenil v hrustljavo kkremo
etna igor peressonodAvtor slike: UME -
Hrustljava mineštra
Hrustljava ječmenova mineštra, Etna, Divača
etna peresson mineštraodAvtor slike: UME -
Polenta in bakalar
Ocvrti cmoki polente polnjeni z bakalarjem, Etna, Divača
etna peresson bakalarodAvtor slike: UME -
Gostilna Mahorčič, Rodik
Družinska gostilna Mahorčič, Ksenija in Martin, je na SladoLentu za njoke uporabila čaj kraške gmajne, za sladico pa sestavine prekmurske gibanice
mahorčič Ksenija martinodAvtor slike: UME -
Njoki in grah
Gratinirani njoki v kremi mladega graha, kuhanega v čaju kraške gmajne in hrustljavi sir, gostilna Mahorčič, Rodik
mahorčič njoki in grahodAvtor slike: UME -
Okusi gibanice
Okus prekmurske gibanice v novi obleki, gostilna Mahorčič, Rodik, Ksenija Mahorčič
mahorcic gibanicaodAvtor slike: UME