SladoLent 2016: 4. dan
-
Trije chefi
Včasih blejski, zdaj sladolentni trije chefi: Igor Jagodic, Uroš Štefelin, Bine Volčič
trije chefi jagodic volčič štefelinodAvtor slike: UME -
Monstera, Bine Volčič
Gostilna ne išče več chefa, Bine Volčič je pred SladoLentom odprl v Ljubljani Monstera bistro.
bine volčičod -
Trgana teletina
Trgana teletina in fermentiran česen v brioševi skorji, solata (mlada čebulica, pečen paradižnik, redkvica, bob, grahovi poganjki, zelišča), Monstera, Ljubljana, Bine Volčič
monstera volčič trgana teletinaodAvtor slike: UME -
Jabolka in smrekovi vršički
Jabolka in smrekovi vršički: karamelizirana jabolčna vrtnica, sladoledna lučka iz smrekovih vršičkov, Monstera, Ljubljana, Bine Volčič
monstera volčič jabolkoodAvtor slike: UME -
Strelec, Igor Jagodic
Znani ljubljanski chef je na SladoLentu v klobaso spremenil piranskega brancina in v kvašen cmok skril odojka.
strelec igor jagodicodAvtor slike: UME -
Piranski hot dog
Piranski hot dog (pečenica iz piranskega brancina, štručka z oljčnim oljem in limono, majoneza z oljčnim oljem, ocvrta brancinova koža, špinača, koromač, pinjole, kandiran paradižnik), restavracija Strelec, Ljubljana, Igor Jagodic
strelec piranski hot dogodAvtor slike: UME -
Cmok in odojek
Na sopari kuhan kvašen cmok nadevan z odojkom, restavracija Strelec, Ljubljana, Igor Jagodic
strelec jagodic kvašen cmok odojekodAvtor slike: UME -
Vila Podvin, Uroš Štefelin
Uroš Štefelin je tudi na SladoLentu ostal zvest svoji novi gorenjski kuhinji – po ”kranjsk” in ”radolšk”
vila podvin štefelinod -
Gorenjski ješprenj
”Kranjsk” ješprenj (Mrkotov ješprenj, Mlinaričeva kranjska klobasa s tepko, Kramarjevi beluši, Pustotnikov sir), Vila Podvin, Mošnje, Uroš Štefelin
podvin štefelin ješprenjodAvtor slike: UME -
Radovljiška kupa
”Radolška” čokolada (čokolada, jabolka, med), Vila Podvin, Mošnje, Uroš Štefelin
štefelin čokoladaodAvtor slike: UME -
Otroci na SladoLentu
Otroci so redni obiskovalci SladoLenta, še posebej, ko gostujejo znani TV chefi
sladolent četrti dan otrociodAvtor slike: UME