SladoLent 2016: 6. dan
-
Hiša Franko
Valter Kramar z ekipo v akciji. Rostbifa je prehitro zmanjkalo, toda frike je bilo dovolj tudi za ponočnjake.
franko valter akcijaodAvtor slike: UME -
Frankov rostbif
Frankov roastbeef. Valter Kramar: ”Kot otrok sem ga jedel vsak dan, ker je bil že takrat zaščitni znak naše gostilne. Zdaj pa že postaja prepoznavna slovenska street food jed.”
franko rostbifodAvtor slike: UME -
Tolminska frika
Tolminska frika, absolutna zmagovalka SladoLenta v prodanih porcijah v vseh šestih letih! Krompir in pet vrst tolminskega sira, tudi iz jame.
franko frikaodAvtor slike: UME -
Gostišče Grič
Luka Košir je na SladoLentu v nove okuse spremenil zelenjavno šaro in jabolčni zavitek.
grič košir akcijaodAvtor slike: UME -
Šara
Sveža zelenjavna šara, Luka Košir, Gostišče Grič. Zelenjavna želirana juha s sadjem in cvetjem.
grič šaraod -
Gambovec
Gambovec, slanina in ječmen, Luka Košir, Gostišče Grič. Mošanček je najboljši za jabolčni zavitek!
grič gambovecod -
Borut Jovan in Jernej Zver
Borut Jovan (Vrtnarstvo Valner, Šentjur, levo) je dokazal, da je tudi ”samo” zelenjava lahko odlična ulična jed, in Jernej Zver (JernejKitchen, desno) pa, da imajo palačinke rade karamelo.
jovan zverodAvtor slike: UME -
Zelenjava
Zelenjava, kislo mleko, kvas, Borut Jovan in Jernej Zver. Pak choi je rasel le 14 dni.
jovan zelenjavaodAvtor slike: UME -
Palačinka
Palačinka, gozdni sadeži in čokolada, Borut Jovan in Jernej Zver
jovan palačinkaod -
Movia, Lunar
Vino večera, ki je navdušilo napolnjen SladoLent: Lunar, 2008, magnum, Goriška Brda. Kralj posebnih vin, z velikim karakterjem, z lepim in dolgim pookusom.
movia lunar polonaodAvtor slike: UME