SladoLent 2016: 7. dan
-
Gostilna pri Lojzetu, Zemono
Tomaž Kavčič je na SladoLentu kulinarično tradicijo Vipavske doline nadgradil s sodobnostjo.
zemono kavčič deloodAvtor slike: UME -
Guštenca
Guštenca (avtohtona vipavska koruza) s klobaso na štiri različne načine, pečena, kuhana, polenta in kokice.
zemono guštenca konzervaod -
Vipavski kamen
Kamen po oranju iz Vipavske doline. V kamen se je skrila sočna, dolgo pečena panceta.
zemono kamen pancetaodAvtor slike: UME -
Ošterija Debeluh, Brežice
Jure Tomič je na SladoLentu s pomočjo brata Gašperja dolenjskega jagenjčka združil s sladko zelenjavo.
debeluh jure gašperodAvtor slike: UME -
Jagenjček
Jagenjček za sabo, sočno meso dolenjske jagnjetina s hrustljavim drobljencem z okusom oliv in eksotiko curryja.
debeluh jagenjčekodAvtor slike: UME -
Sladka zelenjava
Zelenjava na sladko, sladica, toda iz zelenjave, sorbet rdeče pese, bučkin cvet, mlado korenje.
debeluh sladka zelenjavaodAvtor slike: UME -
Galerija okusov, Novo Celje
Luka Gmajner z ekipo v sladolentni akciji. Za lučko in lička se je pred njihovo hišico na Lentu vila dolga vrsta lačnih.
galerija akcijaodAvtor slike: UME -
Lojzov smeško
Lojzov 🙂 – ocvrta svinjska lička, okisani beli šparglji, brioš, bbq omaka, česnova majoneza, jalapeno paprika.
galerija ocvrta svinjska ličkaodAvtor slike: UME -
SladoLojz
Sladolojz: jagodna lučka, brezglutenski čokoladni piškot, mousse vanilje.
galerija jagodna lučkaodAvtor slike: UME