SladoLent 2016: 7. dan

  • Gostilna pri Lojzetu, Zemono

    Tomaž Kavčič je na SladoLentu kulinarično tradicijo Vipavske doline nadgradil s sodobnostjo.

    zemono kavčič delo
    od
    Avtor slike: UME
  • Guštenca

    Guštenca (avtohtona vipavska koruza) s klobaso na štiri različne načine, pečena, kuhana, polenta in kokice.

    zemono guštenca konzerva
    od
  • Vipavski kamen

    Kamen po oranju iz Vipavske doline. V kamen se je skrila sočna, dolgo pečena panceta.

    zemono kamen panceta
    od
    Avtor slike: UME
  • Ošterija Debeluh, Brežice

    Jure Tomič je na SladoLentu s pomočjo brata Gašperja dolenjskega jagenjčka združil s sladko zelenjavo.

    debeluh jure gašper
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagenjček

    Jagenjček za sabo, sočno meso dolenjske jagnjetina s hrustljavim drobljencem z okusom oliv in eksotiko curryja.

    debeluh jagenjček
    od
    Avtor slike: UME
  • Sladka zelenjava

    Zelenjava na sladko, sladica, toda iz zelenjave, sorbet rdeče pese, bučkin cvet, mlado korenje.

    debeluh sladka zelenjava
    od
    Avtor slike: UME
  • Galerija okusov, Novo Celje

    Luka Gmajner z ekipo v sladolentni akciji. Za lučko in lička se je pred njihovo hišico na Lentu vila dolga vrsta lačnih.

    galerija akcija
    od
    Avtor slike: UME
  • Lojzov smeško

    Lojzov 🙂 – ocvrta svinjska lička, okisani beli šparglji, brioš, bbq omaka, česnova majoneza, jalapeno paprika.

    galerija ocvrta svinjska lička
    od
    Avtor slike: UME
  • SladoLojz

    Sladolojz: jagodna lučka, brezglutenski čokoladni piškot, mousse vanilje.

    galerija jagodna lučka
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!