SladoLent 2016: 8. dan
-
Je še kaj prostora?
SladoLent navdušuje obiskovalce festivala Lent
SladoLent 2016 - gnečaodAvtor slike: UME -
Gostilna na gradu, Ljubljana
Damjan Fink je bil na SladoLentu tatarsko razpoložen – goveji in ribji tatar na polenti, ki jo je popekel na žerjavici oglja
na gradu damjan fink akcijaodAvtor slike: UME -
Goveji tatar
Damjan Fink, Gostilna na gradu: goveji tatar, ikre, majoneza oljčnega olja in brioš
na gradu fink tatarodAvtor slike: UME -
Brancinov tatar
Damjan Fink, Gostilna na gradu: brancinov tatar, krema inčunov, šparglji in tartuf
na gradu fink brancinov tatarod -
Domačija Gora pod lipo, Zg. Ložnica
Lena Klinar je navdušila z ledeno malinovo rezino, ki je je zato prehitro zmanjkalo, mož Primož Gregorič pa s hrustljavimi jagnječjimi zavitki.
gora pod lipo deloodAvtor slike: UME -
Jagnječji zavitki
Lena Klinar in Primož Gregorič, Domačija Gora pod lipo: jagnječji zavitki s tahini-jogurtom
gora pod lipo jagenjckov zavitekodAvtor slike: UME -
Malinova torta
Lena Klinar in Primož Gregorič, Domačija Gora pod lipo: ledena malinova torta s poprovo meto
gora pod lipo rezinaodAvtor slike: UME -
Dnevni bar pr’ Mrtinet, Luče pri Grosupljem
Mož je za meso, žena pa za sladice – Tatjana in Ivan Kastelic sta si razdelila delo kot v svojem modernem dolenjskem skednju.
mrtinet ivan tatjanaodAvtor slike: UME -
Ličnice krškopoljca
Ivan Kastelic, Dnevni bar pr’ Mrtinet: ličnice krškopoljca, česnova krema, drobljeni ocvirki in peteršiljevo olje
mrtinet licniceodAvtor slike: UME -
Čokoladna krogla
Tatjana Kastelic, Dnevni bar pr’ Mrtinet: čokoladna krogla nadevana s čokoladnim moussem, jagodami in prelita z jagodnim prelivom
mrtinet cokoladna kroglaodAvtor slike: UME -
Vinarji
Vino in družba na SladoLentu – Primož Rojac (Vina Rojac, levo) in Rastko Tement (vino Bartol); producentka SladoLenta Violeta Mencinger (levo) in Vida Tement
rojac primoz tement viviodAvtor slike: UME