SladoLent 2016: 9. dan

  • SladoLent ponovno navdušil

    V devetih dneh je na dravskem obrežju v okviru Festivala Lent na 6. SladoLentu svoje avtoske jedi ulične prehrane predstavilo 27 vrhunskih slovenskih chefov. Vsak večer se je pred njihovimi hiškami – opremljevalca in glavna pokrovitelja SladoLenta sta bila Electrolux in DS Smith – zbralo več kot tisoč obiskovalcev. Nekateri so poskusili kar vseh 54 jedi, saj je bilo obiskovalcev iz večera v večer več.
    Na svidenje prihodnje leto, na 7. SladoLentu!

    SladoLent 2016 - majhni dobrojedci
    od
    Avtor slike: UME
  • Harfa, Ljubljana

    Boštjan Pavli je za ulico priredil dve svoji ”fine dining” jedi, popečene morske sadeže in dimljen telečji hrbet. In ker slovenskega obroka ni brez kruha, ga je spekel kar pet vrst: sipin, paradižnikov, z goji jagodami, z lešniki in bučnimi semeni, čebulni!

    harfa pavli akcija
    od
    Avtor slike: UME
  • Popečeni morski sadeži

    Boštjan Pavli, Harfa: rahlo popečeni morski sadeži (tuna s chia semeni, kraljeva kozica, hobotnica) na marinirani črni kvinoji z lisičkami, edamovimi stroki, sladkim krompirjem, mikro-zelenjem in omako iz pečenega črnega česna

    harfa morski sadeži
    od
    Avtor slike: UME
  • Dimljen telečji hrbet

    Boštjan Pavli, Harfa: blago dimljen telečji hrbet pečen na nizki temperaturi s hrustljavčkom iz graha in vipavske slanine na kremi iz pečene gomoljne zelene in peteršilja s paradižnikovim prahom in brinovo omako s timijanom

    harfa telečji hrbet
    od
    Avtor slike: UME
  • Sedem, Maribor

    Kristijanu Anderliču so na SladoLentu pomagali študenti VŠTG Maribor. Iz njihove hiške je dišalo po sveže pečenih lignjih in počasi pečeni goveji bržoli.

    SladoLent2016 - ekipa rest. Sedem
    od
    Avtor slike: UME
  • Lignji poletja

    Kristjan Anderlič, Sedem: lignji, mocarela, hišna paradižnikova krema, drobljenec črnih oliv, pena bazilike

    sedem lignji
    od
    Avtor slike: ume
  • Čebulna bržola

    Kristjan Anderlič, Sedem: čebulna bržola, sezam, redkvice in žafran, čebula in zvezdnati janež, krompirjev pire

    sedem bržola
    od
    Avtor slike: UME
  • Rožmarin, Maribor

    Mišo Krojsl (v sredini) je šel s svinjsko potrebušino ponovno na rekord, a ga je prehitel polnočni ognjemet na Lentu … Zato pa so ga bili veseli tudi ponočnjaki.

    rožmarin ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Potrebušina

    Mišo Krojsl, Rožmarin: potrebušina na kruhovi rezini, jabolko, gorčica in rožmarin

    rožmarin potrebušina
    od
    Avtor slike: UME
  • Čokolada in sadje

    Mišo Krojsl, Rožmarin: čokolada, mango in jagodičevje z rožmarinom

    rožmarin rezina
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!