SladoLent 2016: 9. dan
-
SladoLent ponovno navdušil
V devetih dneh je na dravskem obrežju v okviru Festivala Lent na 6. SladoLentu svoje avtoske jedi ulične prehrane predstavilo 27 vrhunskih slovenskih chefov. Vsak večer se je pred njihovimi hiškami – opremljevalca in glavna pokrovitelja SladoLenta sta bila Electrolux in DS Smith – zbralo več kot tisoč obiskovalcev. Nekateri so poskusili kar vseh 54 jedi, saj je bilo obiskovalcev iz večera v večer več.
SladoLent 2016 - majhni dobrojedci
Na svidenje prihodnje leto, na 7. SladoLentu!odAvtor slike: UME -
Harfa, Ljubljana
Boštjan Pavli je za ulico priredil dve svoji ”fine dining” jedi, popečene morske sadeže in dimljen telečji hrbet. In ker slovenskega obroka ni brez kruha, ga je spekel kar pet vrst: sipin, paradižnikov, z goji jagodami, z lešniki in bučnimi semeni, čebulni!
harfa pavli akcijaodAvtor slike: UME -
Popečeni morski sadeži
Boštjan Pavli, Harfa: rahlo popečeni morski sadeži (tuna s chia semeni, kraljeva kozica, hobotnica) na marinirani črni kvinoji z lisičkami, edamovimi stroki, sladkim krompirjem, mikro-zelenjem in omako iz pečenega črnega česna
harfa morski sadežiodAvtor slike: UME -
Dimljen telečji hrbet
Boštjan Pavli, Harfa: blago dimljen telečji hrbet pečen na nizki temperaturi s hrustljavčkom iz graha in vipavske slanine na kremi iz pečene gomoljne zelene in peteršilja s paradižnikovim prahom in brinovo omako s timijanom
harfa telečji hrbetodAvtor slike: UME -
Sedem, Maribor
Kristijanu Anderliču so na SladoLentu pomagali študenti VŠTG Maribor. Iz njihove hiške je dišalo po sveže pečenih lignjih in počasi pečeni goveji bržoli.
SladoLent2016 - ekipa rest. SedemodAvtor slike: UME -
Lignji poletja
Kristjan Anderlič, Sedem: lignji, mocarela, hišna paradižnikova krema, drobljenec črnih oliv, pena bazilike
sedem lignjiodAvtor slike: ume -
Čebulna bržola
Kristjan Anderlič, Sedem: čebulna bržola, sezam, redkvice in žafran, čebula in zvezdnati janež, krompirjev pire
sedem bržolaodAvtor slike: UME -
Rožmarin, Maribor
Mišo Krojsl (v sredini) je šel s svinjsko potrebušino ponovno na rekord, a ga je prehitel polnočni ognjemet na Lentu … Zato pa so ga bili veseli tudi ponočnjaki.
rožmarin ekipaodAvtor slike: UME -
Potrebušina
Mišo Krojsl, Rožmarin: potrebušina na kruhovi rezini, jabolko, gorčica in rožmarin
rožmarin potrebušinaodAvtor slike: UME -
Čokolada in sadje
Mišo Krojsl, Rožmarin: čokolada, mango in jagodičevje z rožmarinom
rožmarin rezinaodAvtor slike: UME