Sladolent 2017: 1. večer

  • Pripravljeni!

    Vse je nared! Hvala sponzorjem:
    Gorenje, DS Smith, Winterhalter, Paloma, Merit, VIVI Šola okusov, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor!

    sladolent17 pripravljeno
    od
    Avtor slike: UME
  • Neurje

    Začel se je 25. Festival Lent. Z njim pa se je nad Lentom tradicionalno razbesnelo tudi neurje.

    sladolent17 neurje
    od
    Avtor slike: UME
  • Miza za 4

    A to ni zmotilo razpoloženja. Miza za 4 je bila na SladoLentu prvič, zato jo je Jure Brložnik (levo) okrepil v hišico za 4.

    sladolent17 mizaza
    od
    Avtor slike: UME
  • Lambergh

    Grega Rozman (v sredini) in ekipa iz dvorca Lambergh na Gorenjskem, drugič na SladoLentu.

    sladolent17 lambergh
    od
    Avtor slike: UME
  • Sedem

    Veseli študenti mariborske VŠGT s chefom restavracije Sedem Kristjanom Anderličem (levo).

    Mariborska Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem je s SladoLentom od začetka, od leta 2011.

    sladolent17 sedem
    od
    Avtor slike: UME
  • Priželjc

    Grega Rozman, restavracija Lambergh: telečji priželjc s pastinakovim pirejem. Znana gorenjska jed na chefovski način. ”Sprva sem se bal, da se bodo gostje priželjca prestrašili, a potem sem spoznal, da SladoLent obiskujejo dobrojedci,” je bil zadovoljen chef.

    sladolent17 priželjc
    od
    Avtor slike: UME
  • Gazpacho

    Grega Rozman, restavracija Lambergh: paradižnikov gazpacho. Kremni gazpacho je Rozman preoblekel v paradižnik in mu dodal teksture ter okuse tradicionalne španske hladne in pikantne juhe.

    sladolent17 lambergh gazpacho
    od
    Avtor slike: UME
  • Tatar

    Kristjan Anderlič, restavracija Sedem: goveji tatar z rdečo peso. Študenti so zlagali teksture, chef pa jih je nadziral pri pripravi hladne predjedi otvoritvenega večera.

    sladolent17 sedem tatar
    od
    Avtor slike: UME
  • Svaljki

    Kristjan Anderlič, restavracija Sedem: svaljki, breskev, rukola, skuta, gorgonzola in lešniki. Sladek cmok je Anderlič razgradil v osnovne elemente, iz katerih je nastala sladka ”pašta”.

    sladolent17 sedem svaljki
    od
    Avtor slike: UME
  • Creme brulee

    Jure Brložnik, Miza za 4: smrekov crème brûlée, parfait zelenega jabolka in smrekovih vršičkov, gel jagode, čokolada in parfumirana akacija. Chef s stanovanjem, a brez (prave) restavracije, je za ulico ustvaril vrhunsko fine dining sladico.

    sladolent17 mizaza4 creme brulee
    od
    Avtor slike: UME
  • Rostbif

    Jure Brložnik, Miza za 4: rostbif z mangovim pirejem in drobnjakov biskvit, spicy čičerika in črna čipka. Preciznost z okusom in nadokusom.

    sladolent17 mizaza4 rostbif
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!