Sladolent 2017: 1. večer
-
Pripravljeni!
Vse je nared! Hvala sponzorjem:
sladolent17 pripravljeno
Gorenje, DS Smith, Winterhalter, Paloma, Merit, VIVI Šola okusov, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor!odAvtor slike: UME -
Neurje
Začel se je 25. Festival Lent. Z njim pa se je nad Lentom tradicionalno razbesnelo tudi neurje.
sladolent17 neurjeodAvtor slike: UME -
Miza za 4
A to ni zmotilo razpoloženja. Miza za 4 je bila na SladoLentu prvič, zato jo je Jure Brložnik (levo) okrepil v hišico za 4.
sladolent17 mizazaodAvtor slike: UME -
Lambergh
Grega Rozman (v sredini) in ekipa iz dvorca Lambergh na Gorenjskem, drugič na SladoLentu.
sladolent17 lamberghodAvtor slike: UME -
Sedem
Veseli študenti mariborske VŠGT s chefom restavracije Sedem Kristjanom Anderličem (levo).
Mariborska Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem je s SladoLentom od začetka, od leta 2011.
sladolent17 sedemodAvtor slike: UME -
Priželjc
Grega Rozman, restavracija Lambergh: telečji priželjc s pastinakovim pirejem. Znana gorenjska jed na chefovski način. ”Sprva sem se bal, da se bodo gostje priželjca prestrašili, a potem sem spoznal, da SladoLent obiskujejo dobrojedci,” je bil zadovoljen chef.
sladolent17 priželjcodAvtor slike: UME -
Gazpacho
Grega Rozman, restavracija Lambergh: paradižnikov gazpacho. Kremni gazpacho je Rozman preoblekel v paradižnik in mu dodal teksture ter okuse tradicionalne španske hladne in pikantne juhe.
sladolent17 lambergh gazpachoodAvtor slike: UME -
Tatar
Kristjan Anderlič, restavracija Sedem: goveji tatar z rdečo peso. Študenti so zlagali teksture, chef pa jih je nadziral pri pripravi hladne predjedi otvoritvenega večera.
sladolent17 sedem tatarodAvtor slike: UME -
Svaljki
Kristjan Anderlič, restavracija Sedem: svaljki, breskev, rukola, skuta, gorgonzola in lešniki. Sladek cmok je Anderlič razgradil v osnovne elemente, iz katerih je nastala sladka ”pašta”.
sladolent17 sedem svaljkiodAvtor slike: UME -
Creme brulee
Jure Brložnik, Miza za 4: smrekov crème brûlée, parfait zelenega jabolka in smrekovih vršičkov, gel jagode, čokolada in parfumirana akacija. Chef s stanovanjem, a brez (prave) restavracije, je za ulico ustvaril vrhunsko fine dining sladico.
sladolent17 mizaza4 creme bruleeodAvtor slike: UME -
Rostbif
Jure Brložnik, Miza za 4: rostbif z mangovim pirejem in drobnjakov biskvit, spicy čičerika in črna čipka. Preciznost z okusom in nadokusom.
sladolent17 mizaza4 rostbifodAvtor slike: UME