SladoLent 2017: 2. večer

  • Gneča

    Na sladolentni ulici je vsak večer gneča. A ravno zato je SladoLent nekaj posebnega. Ko lentaš, lentaš s chefovskim okusom!

    gneča
    od
    Avtor slike: UME
  • Vrsta

    ”Je to vrsta za dži-bija,” je vprašal fantič desetih let in se postavil v vrsto za goveja lička in brancina s skušo.

    JB vrsta
    od
    Avtor slike: UME
  • JB restavracija

    Janez Bratovž, na SladoLentu že od začetka in vsako leto z dolgo vrsto. Tokrat mu je pomagal Mehmed Jašarević – Meho.

    JB ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Skipass restavracija

    Mojmir Šiftar (desno), Prekmurec na Gorenjskem, je bil vegetarijansko razpoložen. Pomagal mu je Žan Zorc.

    skipass ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Gostilna Rajh

    Valentina in Leon Pintarič sta starše poslala med sladolentne goste in prevzela Rajha. Zaenkrat le za en večer ob Dravi.

    rajh leon valentina
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Mojmir Šiftar, Skipass restavracija Skipass: ”skoraj vegi – skoraj burger” je na suhem toastu ponujal sočno in svežo zelenjavo z nežno dimljeno postrvjo. Ne-vegi je bila sicer telečja redukcija, a so se oddolžila divja zelišča.

    skipass postrv burger
    od
    Avtor slike: UME
  • Ajdov mousse

    Mojmir Šiftar, Skipass restavracija: ”sprehod po njivah in travnikih” se je začel z ajdovim moussom in nadaljeval z bučnim oljem, hrustljavim ješprenjem in regratovim kisom, oljem ter cvetom. Kis in olje v sladici? Poskusite v Kranjski Gori!

    skipass ajdov mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Rajh-vič

    Leon Pintarič, Gostilna Rajh: Rajh-wich ali sendvič po Rajhovo, s pastramijem, ugorkami in zenfom. V prevodu: goveja prsa marinirana devet dni in dimljena štiri ure, z gorčico in okisanimi kumarami.

    rajh sendvic
    od
    Avtor slike: UME
  • Gin & tonic

    Valentina Pintarič: gin & tonic, sladoled modnega okusa in modernistične izvedbe. Gostje so prišli na pijačo, ostali pa na sladici.

    rajh sladoled gin tonic
    od
    Avtor slike: UME
  • Brancin & skuša

    Janez Bratovž, JB restavracija: brancin & skuša, morsko, slano, kislo, osvežujoče, surova brancin in skuša marinirana a la ceviche, z dodatkom kumaričnega soka in koromača.

    JB brancin
    od
    Avtor slike: UME
  • Lička

    Janez Bratovž, JB restavracija: goveja lička s čemaževimi njoki, tradicija na chefovski način, na ulični stojnici kot v domači gostilni in vrhunski restavraciji hkrati.

    JB goveja lička
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!