SladoLent 2017: 2. večer
-
Gneča
Na sladolentni ulici je vsak večer gneča. A ravno zato je SladoLent nekaj posebnega. Ko lentaš, lentaš s chefovskim okusom!
gnečaodAvtor slike: UME -
Vrsta
”Je to vrsta za dži-bija,” je vprašal fantič desetih let in se postavil v vrsto za goveja lička in brancina s skušo.
JB vrstaodAvtor slike: UME -
JB restavracija
Janez Bratovž, na SladoLentu že od začetka in vsako leto z dolgo vrsto. Tokrat mu je pomagal Mehmed Jašarević – Meho.
JB ekipaodAvtor slike: UME -
Skipass restavracija
Mojmir Šiftar (desno), Prekmurec na Gorenjskem, je bil vegetarijansko razpoložen. Pomagal mu je Žan Zorc.
skipass ekipaodAvtor slike: UME -
Gostilna Rajh
Valentina in Leon Pintarič sta starše poslala med sladolentne goste in prevzela Rajha. Zaenkrat le za en večer ob Dravi.
rajh leon valentinaodAvtor slike: UME -
Postrv
Mojmir Šiftar, Skipass restavracija Skipass: ”skoraj vegi – skoraj burger” je na suhem toastu ponujal sočno in svežo zelenjavo z nežno dimljeno postrvjo. Ne-vegi je bila sicer telečja redukcija, a so se oddolžila divja zelišča.
skipass postrv burgerodAvtor slike: UME -
Ajdov mousse
Mojmir Šiftar, Skipass restavracija: ”sprehod po njivah in travnikih” se je začel z ajdovim moussom in nadaljeval z bučnim oljem, hrustljavim ješprenjem in regratovim kisom, oljem ter cvetom. Kis in olje v sladici? Poskusite v Kranjski Gori!
skipass ajdov mousseodAvtor slike: UME -
Rajh-vič
Leon Pintarič, Gostilna Rajh: Rajh-wich ali sendvič po Rajhovo, s pastramijem, ugorkami in zenfom. V prevodu: goveja prsa marinirana devet dni in dimljena štiri ure, z gorčico in okisanimi kumarami.
rajh sendvicodAvtor slike: UME -
Gin & tonic
Valentina Pintarič: gin & tonic, sladoled modnega okusa in modernistične izvedbe. Gostje so prišli na pijačo, ostali pa na sladici.
rajh sladoled gin tonicodAvtor slike: UME -
Brancin & skuša
Janez Bratovž, JB restavracija: brancin & skuša, morsko, slano, kislo, osvežujoče, surova brancin in skuša marinirana a la ceviche, z dodatkom kumaričnega soka in koromača.
JB brancinodAvtor slike: UME -
Lička
Janez Bratovž, JB restavracija: goveja lička s čemaževimi njoki, tradicija na chefovski način, na ulični stojnici kot v domači gostilni in vrhunski restavraciji hkrati.
JB goveja ličkaodAvtor slike: UME