SladoLent 2017: 3. večer

  • Gasilska

    Za spomin na deževni večer tretjega večera sedmega SladoLenta – ko je sijalo še sonce: ekipe restavracije Mak, Galerije okusov in gostilne Krištof.

    sladolent17 krištof mak galerija okusov
    od
    Avtor slike: UME
  • Mak

    David Vračko s svojo mlado kuharsko ekipo: Evica Potočar, Uroš Fažmon in Rok Smonkar.

    mak delo
    od
    Avtor slike: UME
  • Krištof

    Tomaž Bolka in Uroš Gorjanc iz gostilne Krištof v žaru priprav.

    krištof delo
    od
    Avtor slike: UME
  • Galerija okusov

    ”Sindikalni! izlet iz Novega Celja, ekipa Galerije okusov v polni postavi na SladoLentu: kuharji Luka Gmajner, Marko Magajne in Matic Molka, lastnik Gašper Puhar (desno) in natakar Albert Knez.

    galerija okusov ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Savinjski planšar

    Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov): chefovska malica savinjskega planšarja iz pašnega goveda, fermentirane redkve, kumar s pivsko redkvijo, majoneze bučnega olja Zupanc in zeliščne solate.

    galerija planšar
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov): postrv po tržaško, toda na chefovski način, kot ocvrtek postrvi s krompirjem, zraven pa pena fermentiranega česna, pire peteršiljeve korenine, čips postrvje kože, tržaške drobtine in emulzija peteršilja.

    galerija postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Butterfly

    David Vračko, restavracija Mak: butterfly & piščančji miso chicken, piščanec v chefovskem sendviču s požirkom kumaričnega ”gina”.

    mak sendvič
    od
    Avtor slike: UME
  • Kislo mleko

    David Vračko, restavracija Mak: kislo mleko, jagode, hren in magdalenice; sladko, kislo, pekoče, slastno, Davidovo.

    mak sladko
    od
    Avtor slike: UME
  • Rižota

    Tomaž Bolka, gostilna Krištof: morska rižota z Gorenjske, s treviškim radičem, kapesantami, redukcijo rdečega vina in Bolkinega medu, zbrincem in peteršiljevo espumo.

    krištof rižota
    od
    Avtor slike: UME
  • Ilichov sladoled

    Tomaž Bolka, gostilna Krištof: ”Če je SladoLent, mora biti tudi sladoled! Če smo v Mariboru, mora biti sladoled Ilichov!” Jagodni sladoled, gorenjske jagode in pehtran.

    krištof sladoled
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!