SladoLent 2017: 4. večer
-
Vrsta za chefe
Čakalne vrste pred hiškami chefov na SladoLentu so značilnost največje promenade slovenske vrhunske kulinarike, ki jo tako gostje kot chefi dojemajo kot SladoLedovo prednost. Čakanje je veselo pričakovanje, ki diši, se pogovarja, je dobre volje. Ko prideš na vrsto, je chef samo tvoj in takrat pripravlja jed le zate ter pred teboj. Gost sprašuje, poizveduje, odkriva, chef se pa zabava.
strelec vrstaodAvtor slike: UME -
Veuve Cliquot
Šampanjec za chefovske graščake. Srečanje z vrhunskimi chefi je priložnost tudi za okušanje vrhunskih vin. Med 29 vini na kozarec, ki ponujajo pestro vinsko spremljavo chefovskim uličnim jedem je tudi francoski šampanjec Veuve Cliquot.
jagodic pavčnik štefelin viviodAvtor slike: UME -
Pavus
Veselo razpoloženi laški graščaki. Katja in Marko Pavčnik, Tomaž Hohkraut, Mičo Mikloška.
odAvtor slike: UME -
Strelec
Tudi chefi imajo svoje navijače, že med otroci. Ekipa Strelca, chef Igor Jagodic (levo) in Jurij Gros.
strelec ekipaod -
Vila Podvin
Jedi stare mame na novi način, chef Vile Podvin Uroš Štefelin in njegov sous chef Jon Zupan.
podvin ekipaodAvtor slike: UME -
Lignji
Marko Pavčnik, Pavus – grad Tabor Laško: lignji, s krompirjevo peno, pečenimi kumarami, želiranim ponzujem in kvasom. Slovenci smo na lignje nori … A šele SladoLent je pokazal, da niso najboljši tržaški.
pavus lignjiodAvtor slike: UME -
Cvetača
Marko Pavčnik, Pavus – grad Tabor Laško: cvetača, tartufova krema in lešniki. Komentar Filipa Flisarja: ”Sem velik ljubitelj mesa, toda ob takšni cvetači ga prav nič ne pogrešam!”
pavus cvetačaodAvtor slike: UME -
Jajca z ocvirki
Uroš Štefelin, Vila Podvin: jajca z ocvirki in polento, zelenjava in česnovi cvetovi. Kot nekoč, krepka gorenjska malica, a ob Dravi na nov, prepoznavo Štefelinov način.
podvin jajce ocvirkiodAvtor slike: UME -
Tepka
Uroš Štefelin, Vila Podvin: sladek zdrob z belo čokolado, čokoladno tepko in sadjem. Štefelinov spomin na otroštvo.
podvin tepkaodAvtor slike: UME -
Žabji kraki
Igor Jagodic, restavracija Strelec: ocvrti žabji kraki, s česnovim pirejem, česnovo majonezo, vloženim mladim česnom, artičoko, mlado čebulo in konfitom paradižnika. Hit četrtega sladolentnega večera. Poslastica za glodanje.
strelec žabji krakiodAvtor slike: UME -
Makron
Igor Jagodic, restavracija Strelec: makron, polnjen s sladoledom oljčnega olja, čokoladna krema s pomarančo in kandirano pomarančno lupino. Sladkolentno!
odAvtor slike: UME