SladoLent 2017: 5. večer
-
Chefi in chefinje
Gasilska petega večera, ekipe Tri lučke, Gostilna Mahorčič in Gostilna Kobjeglava.
ekipa 5danodAvtor slike: UME -
Gostilna Mahorčič
Ksenija in Martin Mahorčič, redna gostujoča chefa SladoLenta, sta tokrat prišla z novim pomočnikom, sinom Erikom.
mahorčič ekipaodAvtor slike: UME -
Gostilna Kobjeglava
Farzila in Simo Komel sta ustvarjala s kraško sivko.
komel ekipaodAvtor slike: UME -
Tri lučke
Prvič na SladoLentu, Tri lučke in štirje ob Dravi: Dejan Mastank, Slavko Gorenc, Tilen Župevec in Aljaž Novšak (od leve).
3lučke ekipaodAvtor slike: UME -
Rižota
Simo Komel, gostilna Kobjeglava, Štanjel: rižota s sivko, mladim ovčjim sirom s kmetije Orel in pomarančnim olivnim oljem. Takšna mora biti rižota!
komel rižotaodAvtor slike: UME -
Panakota
Simo Komel, gostilna Kobjeglava, Štanjel: kuhana smetana s sivko in borovnicami. Dišalo je po panna cotti in Krasu.
:
komel panakotaodAvtor slike: UME -
Postrv
Aljaž Novšak, Tri lučke, Sremič: Goričarjeva rdeča postrv, koruza in mladi poganjki. Nežnost s pikantnostjo.
3lučke postrvodAvtor slike: UME -
Pujs
Dejan Mastnak, Tri lučke, Sremič: krško-poljski pujs in njegova jedača. Le dve besedi: kralj živali!
3lučke pujsodAvtor slike: UME -
Koprive
Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Rodik: koprivni tagliolini. Valjani, rezani, skuhani, s pikantno omako, vse sproti in pred gosti.
mahorčič koprivni rezanciodAvtor slike: UME -
Breskev
Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Rodik: karamela in rdeča breskev. Kdor ne gre zaradi pašt, gre v Rodik zaradi Ksenijinih sladic.
mahorčič rdeča breskev karamelaodAvtor slike: UME