SladoLent 2017: 7. večer
-
Skupinska
Ekipe sedmega večera SladoLenta: Gostišče Grič, Ošterija Debeluh in Danilo, gostilna & vinoteka
sladolent 17 gasilska grič danilo debeluhodAvtor slike: ŽL -
Gostišče Grič
Chef Luka Košir (desno), sous chef, sestra Barbara, sommelier, sestra Lucija (levo), pomočnik Rok Kavčič
sladolent 17 gostišče gričodAvtor slike: ŽL -
Ošterija Debeluh
Chef Jure Tomič (levo) in pomočnik Jure Levstik.
sladolent 17 ošteria debeluhodAvtor slike: ŽL -
Danilo gostilna & vinoteka
Gašper Čarman (levo) in pomočnik Tomaž Krajnc
sladolent 17 daniloodAvtor slike: ŽL -
Hot dog
Luka Košir (Gostišče Grič, Horjul): “Vroči pés”, hot dog po chefovsko.
grič vroči pesodAvtor slike: ŽL -
Morje in gozd
Luka Košir (Gostišče Grič, Horjul): “Surovo morje in gozd”. Skuša, jadranske kozice in klapavice, omak iz kapucinke in kislice ter omaka iz ovčjega jogurta in hrena, alge wakame in fermentiran fižol.
grič morje in gozdodAvtor slike: ŽL -
Zmagovalna pašta
Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice): Zmagovalna pašta, mladi kozji sir, bučno olje in bučni cvetovi. S to jedjo je Jure Tomič v Italiji postal svetovni prvak v pripravi testenin!
debeluh zmagovalna paštaodAvtor slike: ŽL -
Sladko cvrtje
Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice): Debeluh sweet fries. Ni pomfrit, je sladica.
sladolent 17 debeluh sladki friesodAvtor slike: ŽL -
Loška mešta
Gašper Čarman (Danilo gostilna & vinoteka, Reteče): Originalna Loška mešta, torej polenta, kuhana s krompirjem in popečena na žaru, omaka iz treh sirov s kmetije Bogataj, topli ocvirki, divja zelišča in list polentine skorjice.
sladolent 17 danilo loška meštaodAvtor slike: ŽL -
Marelični cmok
Gašper Čarman (Danilo gostilna & vinoteka, Reteče): Marelični cmok s cimetovim sladoledom.
danilo marelični cmokodAvtor slike: ŽL