SladoLent 2017: 9. večer
-
Na svidenje čez leto dni
Žal, konec je … Konec 25. Festivala Lent in konec 7. SladoLenta. In prav zadnji večer je bilo največ ljudi. Na SladoLentu letošnji rekord, vrste pred chefovskimi hišicami so se vile na drugo stran ceste, ves čas, od 19. do 01. ure.
sladolent2017 deveti dan gnečaodAvtor slike: ŽL -
Gasilska
Za spomin na skupni nastop pred navdušenimi gosti, ekipe Harfe, Ateljeja, Romžarina in Gostilne Maribor.
sladolent2017 deveti dan atelje harfa rozmarin mariborodAvtor slike: ŽL -
Atelje
Odlično razpoložena, chef Jorg Zupan (levo) in pomočnik Saša Žerjal iz Ateljeja, Ljubljana.
sladolent2017 deveti dan ateljeodAvtor slike: ŽL -
Mariborčani
Rožmarin in Gostilna Maribor sta si delila chefovsko hiško: Mišo Krojsl, Denis Vrbnjak, Gregor Jager (od leve).
sladolent2017 deveti dan rozmarin mariborodAvtor slike: ŽL -
Harfa
Zmagovalci 7. SladoLenta, največ prodanih jedi, Harfa, Ljubljana, chef Boštjan Pavli v sredini), pomočnika Boris Rožič in Dejan Cerovak.
sladolent2017 deveti dan harfaodAvtor slike: ŽL -
Jagode
Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana): Kompresirane domače jagode, črni čaj in vrtnica, sladoled travniške kislice
sladolent2017 deveti dan atelje jagode2odAvtor slike: ŽL -
Reuben sendvič
Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana): “Reuben sendvič”: sendvič z dimljeno zorjeno govedino, kimchi in domači kruh s kumino
sladolent2017 deveti dan atelje reuben3odAvtor slike: ŽL -
Kokoš
Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana): Cupcake iz grahaste kokoši iz proste reje, topinamburja, žafrana in črnega oreha, z omako iz gosjih jeter in porta, na fileju govejega hrbta pečenega s pomarančo in ocvrtimi špageti
sladolent2017 deveti dan harfa kokosodAvtor slike: ŽL -
Brancin
Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana): Dišeči file brancina z vanilijo, limono in hrustljavcem iz pivske redkve, špinače in albuminske skute, na pireju iz boba, z emulzijo zelenega jabolka
sladolent2017 deveti dan harfa brancinodAvtor slike: ŽL -
Račja prsa
Mišo Krojsl (Rožmarin, Maribor): Račja prsa na kremi zelene, bulgur in češnje
sladolent2017 deveti dan rozmarin racja prsa3odAvtor slike: ŽL -
Pujskova pralina
Gregor Jager (Gostilna Maribor): Pujskova pralina s skorjico bučnih semen na cvetačnem pireju z zelišči, domača limonova majoneza z rdečim poprom
sladolent2017 deveti dan jager pralina2odAvtor slike: ŽL -
Ekipa
Hvala! Od leve: Tim, Katarina, Vivi, Romi, Timotej, foto Žan
sladolent2017 deveti dan ekipaodAvtor slike: ŽL