SladoLent 2019: Bratovž, Kuhar, D. Vračko

  • Chefi

    Tako chefovski je lahko večer samo na SladoLentu! Od leve: chefi Tomaž in Janez Bratovž, Andrej Kuhar, David Vračko; producentka SladoLenta Violeta Mencinger in lastnika gostilne Zorko Nina in Dušan Zorko.

    sladolent19 mak kuhar JB skupinska
    od
    Avtor slike: UME
  • Obiskovalci

    Znani chefi so poskrbeli, da je bil tretji večer SladoLenta doslej najbolj poln.

    sladolent19 gostje
    od
    Avtor slike: UME
  • Makova vrsta

    Najdaljšo vrsto je imel David Vračko (Restavracija Mak), v hišici in pred njo. Ekipa pomočnikov je bila tako številna, da so hodili drug po drugem, vrsta gostov pa se je razširila na dravsko promenado, ki je vsaj v tem delu spet spominjala na nekdanje lentanje.

    sladolent19 mak gneča
    od
    Avtor slike: UME
  • D. Vračko: hotdog

    David Vračko
    (Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)

    Teklo je po bradi, majici, rokah in prtih, a je šlo zato še bolj v slast: Makov hotdog s curry klobaso.

    sladolent19 mak hotdog
    od
    Avtor slike: UME
  • D. Vračko: banana split

    David Vračko
    (Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)

    Banana split, prepolovljena banana po Davidovo in Makovo

    sladolent19 mak banana split
    od
  • JB

    Po treh letih, ko mu je jedi prehitro zmanjkalo, se je Janez Bratovž tokrat temeljito pripravil. Bureka ni zmanjkalo in zadnji so ga dobili celo za domov. Sin Tomaž je Mariboru predstavil svojo inačico limonovega cremeuxa.

    sladolent19 JB ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Bratovž: burek

    Janez Bratovž
    (JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)

    Ljubljanski burek z jogurtom, svežimi kumarmi in zeljnato solato z bučnim oljem, chefovska inačica s posebej tankim in zato še bolj hrustljavim testom ter bogatim nadevom iz kajmaka, skute, kisle smetane in masla.

    sladolent19 JB burek
    od
    Avtor slike: UME
  • Bratovž: cremeux

    Tomaž Bratovž
    (JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)

    Cremeux z domačim listnatim testom in jagodami, francoska gosto-kremna sladica z belo čokolado, mlekom in limonsko travo.

    sladolent19 JB cremeux
    od
    Avtor slike: UME
  • Doajen

    Andrej Kuhar (levo) je doajen slovenske kulinarike, ki se tudi edini ponaša z Michelinovimi zvezdicami. V pokoju ne miruje, temveč med ribarjenjem v rodnem Prekmurju najde čas tudi za svetovanje v kuhinji gostilne Zorko v Borecih (lastnika Nina in Dušan Zorko).

    sladolent19 zorko kuhar ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Kuhar: jelen

    Andrej Kuhar
    (Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)

    Jelen & pastinak & gobe v testeninskem ovoju: dušeno jelenovo stegno v divjačinski omaki z ingverjem in pomarančo, pastinakov pire in kanelon z jurčkovim nadevom

    sladolent19 zorko jelen
    od
    Avtor slike: UME
  • Kuhar: pujs

    Andrej Kuhar
    (Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)

    Počasi pečen hrbet krško-poljskega prašiča & dušeno sladko koničasto zelje & prekmurski krompirjevi žganci s čebulo, smetano in ocvirki

    sladolent19 krškopoljc
    od
    Avtor slike: UME
  • Veliko rdeče

    Presenečenje za poznavalce in spremljava jelenu, veliko slovensko rdeče letnika 2002, iz magnum steklenice, po 3 evre!

    MOVIA: Veliko rdeče 2002, magnum, suho, Goriška Brda

    Merlot mu daje veliko hrbtenico, cabernet sauvignon veliko aromatičnost in modri pinot veliko elegance in posebnih okusov. Pojem slovenskih velikih rdečih.

    sladolent19 veliko rdeče
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!