SladoLent 2019: Bratovž, Kuhar, D. Vračko
-
Chefi
Tako chefovski je lahko večer samo na SladoLentu! Od leve: chefi Tomaž in Janez Bratovž, Andrej Kuhar, David Vračko; producentka SladoLenta Violeta Mencinger in lastnika gostilne Zorko Nina in Dušan Zorko.
sladolent19 mak kuhar JB skupinskaodAvtor slike: UME -
Obiskovalci
Znani chefi so poskrbeli, da je bil tretji večer SladoLenta doslej najbolj poln.
sladolent19 gostjeodAvtor slike: UME -
Makova vrsta
Najdaljšo vrsto je imel David Vračko (Restavracija Mak), v hišici in pred njo. Ekipa pomočnikov je bila tako številna, da so hodili drug po drugem, vrsta gostov pa se je razširila na dravsko promenado, ki je vsaj v tem delu spet spominjala na nekdanje lentanje.
sladolent19 mak gnečaodAvtor slike: UME -
D. Vračko: hotdog
David Vračko
(Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)Teklo je po bradi, majici, rokah in prtih, a je šlo zato še bolj v slast: Makov hotdog s curry klobaso.
sladolent19 mak hotdogodAvtor slike: UME -
D. Vračko: banana split
David Vračko
(Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)Banana split, prepolovljena banana po Davidovo in Makovo
sladolent19 mak banana splitod -
JB
Po treh letih, ko mu je jedi prehitro zmanjkalo, se je Janez Bratovž tokrat temeljito pripravil. Bureka ni zmanjkalo in zadnji so ga dobili celo za domov. Sin Tomaž je Mariboru predstavil svojo inačico limonovega cremeuxa.
sladolent19 JB ekipaodAvtor slike: UME -
Bratovž: burek
Janez Bratovž
(JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)Ljubljanski burek z jogurtom, svežimi kumarmi in zeljnato solato z bučnim oljem, chefovska inačica s posebej tankim in zato še bolj hrustljavim testom ter bogatim nadevom iz kajmaka, skute, kisle smetane in masla.
sladolent19 JB burekodAvtor slike: UME -
Bratovž: cremeux
Tomaž Bratovž
(JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)Cremeux z domačim listnatim testom in jagodami, francoska gosto-kremna sladica z belo čokolado, mlekom in limonsko travo.
sladolent19 JB cremeuxodAvtor slike: UME -
Doajen
Andrej Kuhar (levo) je doajen slovenske kulinarike, ki se tudi edini ponaša z Michelinovimi zvezdicami. V pokoju ne miruje, temveč med ribarjenjem v rodnem Prekmurju najde čas tudi za svetovanje v kuhinji gostilne Zorko v Borecih (lastnika Nina in Dušan Zorko).
sladolent19 zorko kuhar ekipaodAvtor slike: UME -
Kuhar: jelen
Andrej Kuhar
(Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)Jelen & pastinak & gobe v testeninskem ovoju: dušeno jelenovo stegno v divjačinski omaki z ingverjem in pomarančo, pastinakov pire in kanelon z jurčkovim nadevom
sladolent19 zorko jelenodAvtor slike: UME -
Kuhar: pujs
Andrej Kuhar
(Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)Počasi pečen hrbet krško-poljskega prašiča & dušeno sladko koničasto zelje & prekmurski krompirjevi žganci s čebulo, smetano in ocvirki
sladolent19 krškopoljcodAvtor slike: UME -
Veliko rdeče
Presenečenje za poznavalce in spremljava jelenu, veliko slovensko rdeče letnika 2002, iz magnum steklenice, po 3 evre!
MOVIA: Veliko rdeče 2002, magnum, suho, Goriška Brda
Merlot mu daje veliko hrbtenico, cabernet sauvignon veliko aromatičnost in modri pinot veliko elegance in posebnih okusov. Pojem slovenskih velikih rdečih.
sladolent19 veliko rdečeodAvtor slike: UME