SladoLent 2019: Jagodic, Štefelin, Zupan
-
Četrti večer
Predpraznični večer na SladoLentu. Foto: Marko Pigac
sladolent19 nočna foto marko pigacodAvtor slike: Marko Pigac -
Gneča
Kaj pa nocoj tako fino diši?
sladolent19 4gnečaodAvtor slike: UME -
Promenada
Promenada slovenske vrhunske kulinarike na dravski promenadi. Četrti večer je bil Festival Lent ponovno korzo Mariborčanov.
sladolent19 4gnečaodAvtor slike: UME -
Vila Podvin
Gorenjec in bučno olje … Uroš Štefelin iz Vile Podvin je ocvrl hot dog in ga začinil s Kocbekovim bučnim oljem.
sladolent19 štefelin kocbek oljeodAvtor slike: UME -
Štefelin: hot dog
Uroš Štefelin
(Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)Krško-poljski hot dog, ki je bolj wrap, ocvrto brik testo z nadevom krškopoljskega pujsa, kuhanega v maslu, in prepraženih lisičk z zelenjavo, za prilogo krema kolerabe in korenja, omaka iz svinjskih kosti, mlado zelje z medom in kisom
sladolent19 vila podvin ocvrti wrapodAvtor slike: UME -
Štefelin: šamrola
Uroš Štefelin
(Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)Šamrola, polnjena z moussom mlečne čokolade in suhih tepk, jagodna omaka s poprom, mousse bele čokolade
sladolent19 vila podvin šamrolaodAvtor slike: UME -
Strelec
Igor Jagodic iz ljubljanskega grajskega Strelca je na SladoLentu cvrl pomfrit in imel pred svojo kuharsko hišico najdaljšo vrsto čakajočih lačnih.
sladolent19 jagodic strelec foto marko pigacodAvtor slike: Marko Pigac -
Jagodic: tatar
Igor Jagodic
(Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)Goveji tatar na popečenem kislem rženem kruhu, lešnikova majoneza, praženi lešniki, čebulna marmelada, vložena čebula, kreša
sladolent19 strelec tatarodAvtor slike: UME -
Jagodic: krača
Igor Jagodic
(Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)Pomfrit s preko noči pečeno kračo, natrgano, česnova majoneza, gremolata, čebula z lešniki, kreša rukole, peteršilj, mlada čebula
sladolent19 strelec kračaodAvtor slike: UME -
Jagodic: paradižnik
Igor Jagodic
(Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)Pomfrit s pečenim paradižnikom, majoneza bazilike, sveža bazilika, riban parmezan, sušene olive
sladolent19 strelec paradižnikodAvtor slike: UME -
Atelje
Jorg Zupan iz ljubljanskega Ateljeja je na SladoLentu ustvarjal z domačo pečenico v briošu in jadranskim brancinom ter kozicami v ceviche marinadi.
sladolent19 zupan foto marko pigacodAvtor slike: Marko Pigac -
Zupan: ceviche
Jorg Zupan
(Atelje, Ljubljana, 3 srčki)Jadranski ceviche iz brancina in kozic, sveže kumare, vložene kumare z žara in sok iz zelenih listov spomladanske zelenjave
sladolent19 atelje cevicheodAvtor slike: UME -
Zupan: hot dog
Jorg Zupan
(Atelje, Ljubljana, 3 srčki)Ateljejev hot dog: domača brioš štručka, domača pečenica iz krškopoljca, kimči, arašidi, hrustljava čebula, koriander, dve leti star miso iz črnega fižola z majonezo
sladolent19 atelje hot dogodAvtor slike: UME -
Steyer Mark rdeče
Ana in Vito, vsak s svojim Steyerjem. Foto Marko Pigac.
STEYER: Steyer Mark rdeče 2015, suho, Štajerska Slovenija
sladolent19 steyer vino foto marko pigac
Modrost se nalaga z leti. Z zrelostjo je beseda bolj preudarna, okus bolj natančen. Iz hrastovih sodov se ponudi zrelo in bogato. Užitek postane žlahten.odAvtor slike: Marko Pigac