SladoLent 2019: Košir, Pintar, Fink

  • Ščurek

    Stojan Ščurek je prišel z vinskega sejma na Hrvaškem neposredno na SladoLent, kjer je za vino večera ponudil svojo Staro brajdo iz magnuma.

    sladolent19 ščurek stara brajda
    od
    Avtor slike: UME
  • Gostišče Grič

    Mlada ekipa Koširjev iz Šentjošta nad Horjulom, kjer imajo najboljšo slovrnsko brunarico, Gostišče Grič (3 srčki); desno chef Luka Košir.

    sladolent19 grič ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Košir: sendvič

    Luka Košir
    (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)

    Krškopoljc katsu sando: svinjski hrbet, ocvrt v panko drobtinah, v japonskem mlečnem sando kruhu, omaka iz fermentiranega fižola, sušenih paradižnikov in worcestershire omake, mlado zelje z gorčico in domačim vasabijem

    sladolent19 grič košir katsu sando svinjina
    od
    Avtor slike: UME
  • Košir: postrv

    Luka Košir
    (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)

    Hladno dimljena postrv iz Medvedovega grabna, omaka kefirja in domačega vasabija, olje iz borovih iglic in slanuš, primorskega koprca ter omana, omaka iz škampov in jastoga, na vrhu okisani nastavki brokolija

    sladolent19 grič košir postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • TaBar

    Ekipa ljubljanskega TaBara (chef Jakob Pintar levo) se je okrepila z mariborskim chefom iz Gostilne Pri treh ribnikih Rokom Zebcem (v sredini).

    sladolent19 tabar ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Pintar: govedina

    Jakob Pintar
    (TaBar, Ljubljana, 3 srčki)

    Govedina iz stegna, suho zorjena tri mesece, počasi kuhana celo noč, majonezna krema iz jastogovih glav, kuhanih kot bouillabaisse, domači mlinci, tanko razvaljani, posušeni, pečeni in ocvrti

    sladolent19 tabar zorjena govedina
    od
    Avtor slike: UME
  • Pintar: TaDog

    Jakob Pintar
    (TaBar, Ljubljana, 3 srčki)

    TaDog: štručka s žemažem, jagenjčkova klobasa z ajdovo kašo, majoneza iz vode kislega zelja z začimbami za kimchi

    sladolent19 tabar tadog jagnje
    od
    Avtor slike: UME
  • Hiša Fink

    Chef Damjan Fink (v sredini) je postrvi spekel na posebnem žaru, napolnjenem z dolenjskim lesnim ogljem.

    sladolent19 fink ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Fink: postrv

    Damjan Fink
    (Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)

    Gospa postrv: postrv pečena na živem ognju, omaka iz ocvirkov, mlade bučke z limeto in olivnim oljem, na vrhu crumble, drobljenec iz lešnikov

    sladolent19 fink postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Fink: tortica

    Damjan Fink
    (Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)

    Limonova terina, meringa iz svežega bezga, ajdova pokovka, omaka iz pomaranče in limone

    sladolent19 fink limona
    od
    Avtor slike: UME
  • Stara brajda

    ŠČUREK: Stara brajda, rdeče, 2015, magnum, suho, Goriška Brda

    Iz najboljših leg starih vinogradov, nato pa 24 mesecev v hrastovih sodih. Elegantno, živahno, polnega okusa in kompleksno. Z žametno teksturo in obilico zrelih taninov.

    sladolent19 ščurek stara brajda
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!