SladoLent 2019: Pavčnik, Gmajner, Magajne, Brložnik, Miška

  • Obiskovalci

    Chefi skuhajo ob sedmih zvečer. Prve obiskovalke so gospe v zrelih letih. ”Nočem, da zmanjka, zato pohitim …” Nekaj je stalnih, nobenega večera ne izpustijo. Pokomentirajo, kako je bilo sinoči, kaj je bilo najboljše, kaj pa tudi ne. Dve jedi, vsak večer od drugega chefa, in kozarec vina, s spiska 21 vinarjev, deset evrov. ”Če bi bilo tako vse leto …”

    sladolent19 galerija okusov gostje
    od
    Avtor slike: UME
  • Obiskovalci

    Potem pridejo mlade družine. Otroci so pod mizo ali z mobitelom, starši pa imajo ”mir” …

    sladolent19 gostje 8večer
    od
    Avtor slike: UME
  • Obiskovalci

    Okrog osmih se začne SladoLent polniti. Kaj je najboljše nocoj? Odgovor je vrsta pred vsako hišico. Toda, vsi radi čakajo, saj jim vsak večer kuhajo novi trije chefi, s katerimi se pogovorijo o receptu, gostilni, hrani …

    sladolent19 gostje 8večer
    od
    Avtor slike: UME
  • Obiskovalci

    Ob pol devetih je nabito polno. Sinoči, osmi večer, je bilo tako do polnoči. Potem je chefom zmanjkalo jedi. Jutri spet, novi trije in novih šest jedi.

    sladolent19 gostje 8večer
    od
    Avtor slike: UME
  • Promenada

    Letos je Festivalu Lent manjkala promenada na Lentu. Toda osmi večer se je vseeno napolnila. Vsaj pred SladoLentom. In nocoj bo ognjemet!

    sladolent19 gostje 8večer
    od
    Avtor slike: UME
  • Pavus

    Marko Pavčnik je z gradu Tabor v Laškem pripeljal celotno svojo družino, hčerko, sina, ženo Katjo.

    Sladolent 2019 Pavčnik
    od
    Avtor slike: Marko Pigac
  • Pavčnik: teletina

    Marko Pavčnik
    (Pavus – grad Tabor, Laško, 3 srčki)

    Teletina s tunino: izpeljanka vitella tonata, konfitirana in ocvrta teletina, omaka iz tune in tunin ceviche, v soparjenem kruhu s kombu algo in vloženo zelenjavo

    sladolent19 pavus teletina tunina malvazija rojac amfora
    od
    Avtor slike: UME
  • Pavčnik: koruza

    Marko Pavčnik
    (Pavus – grad Tabor, Laško, 3 srčki)

    Pečena koruza: koruza je pečena z laškim IPA pivom in maslom, premazana z zeliščno majonezo, za umami pa posuta s kvasnimi kosmiči ter staranim sirom

    sladolent19 pavus koruza pivo
    od
    Avtor slike: UME
  • Galerija okusov

    Galerija okusov bo letos odprla v baročnem parku ob restavraciji v Novem Celju butični hotel Mosaic, v Šoštanju gostinsko upravlja Vilo Široko, s SladoLenta pa je kuharska ekipa odpotovala na kulinarično prireditev JRE na Hrvaško. Lastnik Gašper Puhan (desno), chef Luka Gmajner in pomočnika, od leve, Žiga Grofelnik in Urban Skamen.

    sladolent19 galerija okusov ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Gmajner: postrv

    Luka Gmajner
    (Galerija okusov, Novo Celje, 2 srčka)

    Postrv & šparglji: marinirana postrv ocvrta v tempuri iz kislega testa, drobtine rjavega masla, pena rjavega masla, krema zelenih špargljev, okisani beli šparglji, zeliščna solata, kruhove drobtine s kumarami, paradižnikom in začimbami, razpršilo jabolčnega kisa

    sladolent19 galerija okusov postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Magajne: pečenka

    Marko Magajne
    (Galerija okusov, Novo Celje, 2 srčka)

    Pečenka & solata: vrat krško-poljskega pujsa popečen na žaru in dva dni v vodni kopeli 62 stopinj, omaka nebesa na zemlji, iz sezama, medu, čilija in kisa, čebulna marmelada, ocvrta čebula, čemažev kuhan kruh, solata iz travniških zelišč in zelenjavnih poganjkov (divja kislica, zajčja detelja, kurja črevca, krebuljica). ”Vsi smo malo nabrali …”

    sladolent19 galerija okusov pečenka
    od
    Avtor slike: UME
  • Miza za 4

    Najboljša-najmanjša slovenska gostilna se bo še letos preselila iz Maribora na Polskavo, kjer bo obdržala stari koncept mize za štiri, vendar pridobila dve dodatni sobi. Od leve Jure Brložnik in Maja Miška ter pomoč iz Koroške, iz gostilne Delalut, Mario Smrtnik in Tina Delalut Smrtnik.

    sladolent19 mizaza4 ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Brložnik: taljata

    Jure Brložnik
    (Miza za štiri, Maribor, 2 srčka)

    S krav’co na morje: goveji jezik, počasi kuhan v jušni zelenjavi z rdečim vinom, popečen v ponvi, kruhov cmok z zelišči, meto, drobnjakom, peteršiljem, baziliko, ovit v vlečeno testo in ocvrt, omaka jezika s kozicami in inčuni, sotirana zelenjava, korenček, grah in gobice, ter marinirani škampi v escabeche omaki

    sladolent19 taljata morski ragu
    od
    Avtor slike: UME
  • Miška: nudli

    Maja Miška
    (Miza za štiri, Maribor, 2 srčka)

    Kločevi nudli: mošnjički s suhimi hruškami, čatni iz hrušk z balzamikom, janeževo zvezo, ingverjem, koprom in koriandrom, krema mascarpona s sokom suhih hrušk, drobljenec z modrim sirom, ocvirkov sladoled, parfum viljamovke

    sladolent19 mizaza4 kločovi nudli
    od
    Avtor slike: UME
  • Malvazija Amfora

    UROŠ ROJAC: Malvazija Amfora 2015, suho, Slovenska Istra
    Ko se po letu dni na tropinah zbudi v kvevrih, zakopanih v zemljo, ima z Gažona najlepši pogled na Istro. Iz igračke je nastalo usodno vino.

    sladolent19 taljata morski ragu malvazija rojac
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!