SladoLent 2019: Pavli, Vrbnjak, Jager, Zdovc
-
Finale
Ognjemet je zadnji večer ponovno napolnil celoten Lent, najlepše pa se ga je videlo s SladoLenta, v družbi chefov, njihovih jedi in vrhunskih vin.
fl2019 festival lent ognjemet pigac si mb pigac si 013odAvtor slike: Marko Pigac -
Obiskovalci
Gneča na SladoLentu je trajala krepko čez polnoč.
sladolent19 9večerodAvtor slike: UME -
Harfa
Boštjan Pavli in njegova Harfa sta ponovila lanski uspeh – ponovno sta zbrala največ bonov za svoji jedi na SladoLentu. Formula: chefovsko na papirnatih krožnikih in ognjemet zadnji večer Festivala Lent.
Sladolent 2019 Pavli harfaodAvtor slike: Marko Pigac -
Pavli: brancin
Boštjan Pavli
(Restavracija Harfa, Ljubljana, 2 srčka)Dimljen brancinov tatar z limeto, olivami in kaprami, puding iz koromača, avokada in limete, limetina pena, ožgana zelenjava, mandljeva majoneza, hruškov makron
sladolent19 harfa brancinov tatarodAvtor slike: UME -
Pavli: račka
Boštjan Pavli
(Restavracija Harfa, Ljubljana, 2 srčka)Račja prsa, gastrique omaka, kifeljček s creme brullejem, gosjimi jetri in pistacijo, pire iz lešnika, pomarančna marmelada
sladolent19 harfa račje prsiodAvtor slike: UME -
Rožmarin in Maribor
Posadka mariborskega župana in njegovih dveh mariborskih gostiln – Rožmarinov chef Denis Vrbnjak (levo) in chef Gostilne Maribor Gregor Jager (desno) na SladoLentu tradicionalno nastopata skupaj.
sladolent19 rožmarin maribor ekipaodAvtor slike: UME -
Vrbnjak: losos
Denis Vrbnjak
(Rožmarin, 1 srček)Viola losos: losos kvašen v soku rdečega zelja, majoneza rdeče pese, solata različnih kreš, pire rdečega zelja, koprc, borovnice, konfitirana baby rdeča pesa
sladolent19 rožmarin viola lososodAvtor slike: UME -
Jager: brisket
Gregor Jager
(Gostilna Maribor, 1 srček)Štajerski žepek z duetom dimljenih brisketov, pujska in govedine, z bučkami, korenčkom in koromačem, domači kečap iz pečene paprike, limonova majoneza z bučnim oljem, kislo zelje z bučnim oljem
sladolent19 gostilna maribor duet brisketovodAvtor slike: UME -
Fudo
Fudo prvič na SladoLentu, Miza za 4 drugič letos. Simona Zdovc (druga z leve) si je premierni nastop s klobaso in sladoledom ob svojem souschefu Nejcu Dobaju okrepila še z izkušnjami uspešnega sladolentnega nastopa Jureta in Maje (desno) prejšnji večer. Chefinji Fuda je čestitala šefinja SladoLenta Violeta Mencinger (v sredini).
sladolent19 fudo ekipa viviodAvtor slike: UME -
Zdovc: klobasa
Simona Zdovc
(Fudo, Maribor, 1 srček)Salsiccia klobasa s komarčkom, gorčica s hruško, chutney s češnjami in čilijem, sušena hruška, okisana zelenjava z jabolčnim kisom in limeto in domač kruh, štiri vrste, z bučnim oljem, pirin, s čebulo in polbeli.
sladolent19 fudo salsicciaodAvtor slike: UME -
Zdovc: marelice
Simona Zdovc
(Fudo, Maribor, 1 srček)Marelični crumble, cheesecake sladoled, karamelizirani mandlji
sladolent19 fudo marelični crumbleodAvtor slike: UME -
Sauvignon Fosilni breg
TEMENT: Sauvignon Fosilni breg Reserve 2015, Domaine Ciringa, suho, Štajerska Slovenija
S slovenske strani najboljše avstrijske sauvignonske lege. Izjemen letnik z večplastnostjo arom, dimljeno mineralnostjo okusa in velikim finalom pookusa izraža puristično resnost.
sladolent19 gostilna maribor duet brisketov sauvignon rezerva ciringaodAvtor slike: UME