SladoLent 2019: Pavli, Vrbnjak, Jager, Zdovc

  • Finale

    Ognjemet je zadnji večer ponovno napolnil celoten Lent, najlepše pa se ga je videlo s SladoLenta, v družbi chefov, njihovih jedi in vrhunskih vin.

    fl2019 festival lent ognjemet pigac si mb pigac si 013
    od
    Avtor slike: Marko Pigac
  • Obiskovalci

    Gneča na SladoLentu je trajala krepko čez polnoč.

    sladolent19 9večer
    od
    Avtor slike: UME
  • Harfa

    Boštjan Pavli in njegova Harfa sta ponovila lanski uspeh – ponovno sta zbrala največ bonov za svoji jedi na SladoLentu. Formula: chefovsko na papirnatih krožnikih in ognjemet zadnji večer Festivala Lent.

    Sladolent 2019 Pavli harfa
    od
    Avtor slike: Marko Pigac
  • Pavli: brancin

    Boštjan Pavli
    (Restavracija Harfa, Ljubljana, 2 srčka)

    Dimljen brancinov tatar z limeto, olivami in kaprami, puding iz koromača, avokada in limete, limetina pena, ožgana zelenjava, mandljeva majoneza, hruškov makron

    sladolent19 harfa brancinov tatar
    od
    Avtor slike: UME
  • Pavli: račka

    Boštjan Pavli
    (Restavracija Harfa, Ljubljana, 2 srčka)

    Račja prsa, gastrique omaka, kifeljček s creme brullejem, gosjimi jetri in pistacijo, pire iz lešnika, pomarančna marmelada

    sladolent19 harfa račje prsi
    od
    Avtor slike: UME
  • Rožmarin in Maribor

    Posadka mariborskega župana in njegovih dveh mariborskih gostiln – Rožmarinov chef Denis Vrbnjak (levo) in chef Gostilne Maribor Gregor Jager (desno) na SladoLentu tradicionalno nastopata skupaj.

    sladolent19 rožmarin maribor ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Vrbnjak: losos

    Denis Vrbnjak
    (Rožmarin, 1 srček)

    Viola losos: losos kvašen v soku rdečega zelja, majoneza rdeče pese, solata različnih kreš, pire rdečega zelja, koprc, borovnice, konfitirana baby rdeča pesa

    sladolent19 rožmarin viola losos
    od
    Avtor slike: UME
  • Jager: brisket

    Gregor Jager
    (Gostilna Maribor, 1 srček)

    Štajerski žepek z duetom dimljenih brisketov, pujska in govedine, z bučkami, korenčkom in koromačem, domači kečap iz pečene paprike, limonova majoneza z bučnim oljem, kislo zelje z bučnim oljem

    sladolent19 gostilna maribor duet brisketov
    od
    Avtor slike: UME
  • Fudo

    Fudo prvič na SladoLentu, Miza za 4 drugič letos. Simona Zdovc (druga z leve) si je premierni nastop s klobaso in sladoledom ob svojem souschefu Nejcu Dobaju okrepila še z izkušnjami uspešnega sladolentnega nastopa Jureta in Maje (desno) prejšnji večer. Chefinji Fuda je čestitala šefinja SladoLenta Violeta Mencinger (v sredini).

    sladolent19 fudo ekipa vivi
    od
    Avtor slike: UME
  • Zdovc: klobasa

    Simona Zdovc
    (Fudo, Maribor, 1 srček)

    Salsiccia klobasa s komarčkom, gorčica s hruško, chutney s češnjami in čilijem, sušena hruška, okisana zelenjava z jabolčnim kisom in limeto in domač kruh, štiri vrste, z bučnim oljem, pirin, s čebulo in polbeli.

    sladolent19 fudo salsiccia
    od
    Avtor slike: UME
  • Zdovc: marelice

    Simona Zdovc
    (Fudo, Maribor, 1 srček)

    Marelični crumble, cheesecake sladoled, karamelizirani mandlji

    sladolent19 fudo marelični crumble
    od
    Avtor slike: UME
  • Sauvignon Fosilni breg

    TEMENT: Sauvignon Fosilni breg Reserve 2015, Domaine Ciringa, suho, Štajerska Slovenija

    S slovenske strani najboljše avstrijske sauvignonske lege. Izjemen letnik z večplastnostjo arom, dimljeno mineralnostjo okusa in velikim finalom pookusa izraža puristično resnost.

    sladolent19 gostilna maribor duet brisketov sauvignon rezerva ciringa
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!