SladoLent 2019: Sanabor, Lačen, Kastelic
-
Televizija
S Festivala Lent vsak večer pripravlja magazinsko oddajo regionalna televizija Net TV, ki je ob Dravi soseda SladoLenta in tako v živo poroča s promenade slovenske kulinarike.
sladolent19 net tvodAvtor slike: UME -
Bučno olje
Ekskluzivni dobavitelj bučnega olja za SladoLent je oljarna Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici. Najboljše slovensko bučno olje, ki ga uporabljajo tudi svetovni chefi, je Boštjan Lačen iz Kodile uporabil za aioli z bučnimi semeni h kroglicam iz mangalice.
sladolent19 kocbek olje kodila arancinodAvtor slike: UME -
Špacapanova hiša
S Krasa, iz Špacapanove hiše, na SladoLentu, od leve Klemen Žigon, David Alaimo in chef Boštjan Sanabor, ki je bil pred leti sous chef pri Davidu Vračku v restavraciji Mak.
sladolent19 špacapanova hiša ekipaodAvtor slike: UME -
Sanabor: jagnje
Boštjan Sanabor
(Hiša Špacapan, Komen, 3 srčki)Janjčkov ragu z domačimi rezanci, grahova krema, kurja črevca, prah iz graha in prah iz pršuta.
sladolent19 špacapan jagnječji raguodAvtor slike: UME -
Žigon: štruklji
Klemen Žigon
(Hiša Špacapan, Komen, 3 srčki)Štruklji po Špacapanovo: nadevani s skuto in materino dušico, pire rabarbare in jagod, masovnik (reducirana smetana), pinjole, kaviar iz kave.
sladolent19 špacapan štrukljiodAvtor slike: UME -
Gostilna Kodila
Priprave na sobotno poroko s Prekmurko so Kodilinemu kanadskemu chefu Danielu Sukiču preprečile nastop na SladoLentu, uspešno pa so ga zamenjali Vojko Šiftar, Boštjan Lačen in Jan Sraka.
sladolent19 kodila ekipaodAvtor slike: UME -
Lačen: prekmurska šunka
Boštjan Lačen
(Restavracija Kodila, Markišavci, 2 srčka)Sendvič s prekmursko šunko: domača bageta iz kislega testa, prekmurska šunka, bučni aioli, s kisom pospešeni kimchi, slanina mangalice z gelom marelice.
sladolent19 kodila prekmurska šunkaodAvtor slike: UME -
Lačen: mangalica
Boštjan Lačen
(Restavracija Kodila, Markišavci, 2 srčka)Arancini mangalice: ocvrte kroglice trganega mesa mangalice, pečenega 16 ur, in prosene kaše, na solati koromača s sladko-kislo omako, aioli bučnih semen in bučnega olja, majoneza iz črnega česna
sladolent19 kodila arancini mangalicaodAvtor slike: UME -
Pr' Mrtinet
Iz bara, ki je pod kozolcem, slovi pa po najboljšem žaru, sta na SladoLentu z dimljenim mesom iz novega smokerja mesojedce ob Dravi navdušila chef Ivan Kastelic (levo) in Milan Makari.
sladolent19 pr mrtinet ekipaodAvtor slike: UME -
Kastelic: vratovina
Ivan Kastelic
(Bar Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 1 srček)Ocvrta vratovina krškopoljca, dimljena v smokerju 10 ur, natrgana, zvita v debelo klobaso, v ovoju posušene prašičkove kože in na grahovem pireju, domača bbq omaka s sojino omako.
sladolent19 mrtinet dimljena vratovina krškopoljca marof zweigeltodAvtor slike: UME -
Kastelic: goveje prsi
Ivan Kastelic
(Bar Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 1 srček)14 ur v smokerju na oglje, z dišavo hruškovega lesa, na 115 stopinjah dimljena goveja prsa z domačo bbq omako, solata gomoljne zelene z domačo remulado in domačim kisom, kapre, dijonska gorčica.
sladolent19 mrtinet dimljena goveja prsaodAvtor slike: UME -
Zweigelt 2015
MAROF: Zweigelt 2015, suho, Prekmurje
Zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti. Diši po jagodičevju, finih začimbah. V ustih je pestro in pikantno. Lepo uravnoteženo, zaokroženo in mineralno.
sladolent19 mrtinet dimljena goveja prsa marof zweigeltodAvtor slike: UME