SladoLent: Galerija okusov, Gostilna Repovž in Hiša Krasna
-
Šesti večer
Kar nekaj je kazalo na dež, tudi nekaj kapelj je spustilo in ne, vroče pa na letošnjem Festivalu res ni … Toda na SladoLentu je vseeno vsak večer polno!
sladolent18 gostjeodAvtor slike: UME -
Dogaja se
Pogled na SladoLent z obzidja. Ker se tako lepo vidi, da se dogaja.
sladolent18 iz vipaodAvtor slike: UME -
Gasilska
Skupinska slika s chefi, gostilčna Repovž, Galerija okusov in Hiša Krasna.
šesti dan skupinska krasna repovž galerijaodAvtor slike: UME -
Gostilna Repovž
Repovževi, Metka (levo) in Grega (desno)
šesti dan repovž ekipaodAvtor slike: UME -
Lisičke
Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž) 3 srčki
Fižol s smetano: bučna omaka z zelišči, rožmarinom, timijanom, baziliko, stročji fižol, lisičke in jurčki, ocvirki, kisla smetana, zeliščni drobljenec
repovž stročji fižol ocvirki smetanaodAvtor slike: UME -
Goveje rezine
Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž) 3 srčki
Karpačo: goveje rezine, ohrovt z gobami, sladek krompir, pire zelene, sirov drobljenec, zelišča, redkvica
repovz goveje rezineodAvtor slike: UME -
Galerija okusov
Ekipa Galerije okusov, chef Luka Gmajner drugi z leve.
sesti dan galerija okusov ekipaodAvtor slike: UME -
Rib'ca
Luka Gmajner (Galerija okusov, Novo Celje) 2 srčka
Lojzova rib’ca: marinirana postrv v šavorju iz šalotke, trikrat kumara, meso kumare marinirano z yuzom, sredica kumare začinjena z olivnim oljem, soljo in poprom, lupina kumare posušena v prah, koperc, jogurt
galerija okusov postrv kumareodAvtor slike: UME -
Pujsek
Luka Gmajner (Galerija okusov, Novo Celje) 2 srčka
LL royal: svinjska rebra dolgo pečena na 62 stopinjah, začinjena na način brisketa, fermentirana zelenjava, soparjena štručka
galerija okusov pujsek bbqodAvtor slike: UME -
Hiša Krasna
Ekipa Hiše Krasne pod vodstvom chefa Jurija Daolia (zadaj levo)
sesti dan hiša krasna ekipaodAvtor slike: UME -
Losos
Jurij Daolio (Hiša Krasna, Lokev) 2 srčka
Mariniran losos v rdeči pesi, dimljen z brinom, solata iz rdeče pese pečene v svinjski masti, čips rdeče pese, olje iz mlade čebule, gel iz rdeče pese, mlad stracciatella sir, prah rdeče pese, kraška zelišča, pehtran, koromač, teranova redukcija
hiša krasna losos rdeča pesaodAvtor slike: UME -
Pita
Jurij Daolio (Hiša Krasna, Lokev) 2 srčka
Limonova pita: limonova krema, posušena meringa, dimljen pomarančni prah, pomarančni gel, meta
krasna limonova pitaodAvtor slike: UME -
Vino večera, prosim
Vino večera: Ducal, Renski rizling 2014, suho, Štajerska Slovenija
Biološka pridelava. Rumena prepoznavnost renca, bogato telo in tipičen vonj. Kutina, mineralno, kompleksno, z lepo kislino in sožitjem lesa.
sladolent18 vino bauhausodAvtor slike: UME