SladoLent: JB, Julijana, Oštarija
-
Zbirališče
Kaj se tukaj dogaja? Zakaj je toliko ljudi? Na kaj tako veselo in potrpežljivo čakajo v vrsti? To so vprašanja, ki si jih postavljajo mimoidoči na Lentovi promenadi. Nato se zaustavijo ob veliki tabli s programom in začnejo brati. Saj tukaj nastopajo sami znani … In se še sami postavijo v vrsto pred eno od hišic, v katerih kuhajo vrhunski slovenski chefi. Chefovska promenada, torej!
sladolent18 gostjeodAvtor slike: UME -
Tretji večer
Skupinska fotografija za spomin, chefi Janez Bratovž, Roberto Gregorčič in Simon Bertoncelj s svojimi ekipami na tretjem v ečeru 8. SladoLenta.
sladolent18 skupinskaodAvtor slike: UME -
JB restavracija
JB restavracija: chef Janez Bratovž in njegov sous chef Tomaž Bratovž
sladolent18 jb tomaž janez ekipaodAvtor slike: UME -
Rostbif
Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija, Ljubljana) 4 srčki
Roastbeef v listnatem testu: dolgo dušeno drobno zrezano meso rostbifa, z naribano zelenjavo, zelena, korenje, koleraba, paradižnikovi pelati in čiliji, zvito v listnato testo in pečeno
sladolent18 jb rostbifodAvtor slike: UME -
Limonska trava
Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija, Ljubljana) 4 srčki
Krema z limonsko travo, gozdnimi sadeži in zdrobljenim testom: limonska trava prekuhana v sladki smetani in mleku, marinirana preko noči, želirana, zmešana s stepeno smetano; kompot gozdnih sadežev, pečeno listnato testo
sladolent18 krema z limonsko travoodAvtor slike: UME -
Julijana
Ekipa restavracije Julijana pod vodstvom chefa Simona Bertonclja (v sredini)
sladolent18 julijana ekipaodAvtor slike: UME -
Prašiček
Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana, Bled) 3 srčki
Trebuh mladega prašička: počasi kuhan v gosji masti, pire dimljene buče, jabolčni fondant z zvezdnatim janežem, pečena čebula in shitake gobe glazirane v soji, mladi grah
sladolent18 julijana potrebušinaodAvtor slike: UME -
Brownie
Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana, Bled) 3 srčki
Čokoladni brownie: z borovnicami in pečenim ananasom z rožmarinom, krema lokalne skute, gel sveže mete, topinambur in pehtranova pena
sladolent18 julijana brownieodAvtor slike: UME -
Oštarija
Ekipa Oštarije iz Dolenjskih Toplic pod vodstvom chefa Roberta Gregorčiča (v sredini)
sladolent18 oštarija ekipaodAvtor slike: UME -
Kopun
Roberto Gregorčič (Oštarija, Dolenjske Toplice) 1 srček
Ajdovi svaljki s kopunom, peteršiljevo korenino in zorjenim pikantnim sirom: vse od majhnih lokalnih ekoloških pridelovalcev, svaljki brez glutena, z domačim kopunom, ocvrto peteršiljevo korenino, staranim in pikantnim dolenjskim sirom
sladolent18 ostarija ajdovi svaljki kopunodAvtor slike: UME -
Krapci
Roberto Gregorčič (Oštarija, Dolenjske Toplice) 1 srček
Sorževi krapci s koprivami, zeleni špargelj, lisičke: mešanica ržene in temne pšenične moke iz Sorževega mlina, krapci s koprivami, na omaki iz dolenjskih jurčkov, s šparglji, lisičkami in ocvrtimi koprivami
sladolent18 ostarija soržni krapciodAvtor slike: UME -
Modri pinot Bartol
Vino večera: Bartol, Modri pinot 2011, magnum, suho, Štajerska Slovenija
Podaljšana maceracija, pet let zorenja v 600 litrskem francoskem hrastu, brez filtracije in brez dodanega žvepla. Veliko vino iz velike steklenice.
sladolent18 bartol vino večeraodAvtor slike: UME