SladoLent: JB, Julijana, Oštarija

  • Zbirališče

    Kaj se tukaj dogaja? Zakaj je toliko ljudi? Na kaj tako veselo in potrpežljivo čakajo v vrsti? To so vprašanja, ki si jih postavljajo mimoidoči na Lentovi promenadi. Nato se zaustavijo ob veliki tabli s programom in začnejo brati. Saj tukaj nastopajo sami znani … In se še sami postavijo v vrsto pred eno od hišic, v katerih kuhajo vrhunski slovenski chefi. Chefovska promenada, torej!

    sladolent18 gostje
    od
    Avtor slike: UME
  • Tretji večer

    Skupinska fotografija za spomin, chefi Janez Bratovž, Roberto Gregorčič in Simon Bertoncelj s svojimi ekipami na tretjem v ečeru 8. SladoLenta.

    sladolent18 skupinska
    od
    Avtor slike: UME
  • JB restavracija

    JB restavracija: chef Janez Bratovž in njegov sous chef Tomaž Bratovž

    sladolent18 jb tomaž janez ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Rostbif

    Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija, Ljubljana) 4 srčki

    Roastbeef v listnatem testu: dolgo dušeno drobno zrezano meso rostbifa, z naribano zelenjavo, zelena, korenje, koleraba, paradižnikovi pelati in čiliji, zvito v listnato testo in pečeno

    sladolent18 jb rostbif
    od
    Avtor slike: UME
  • Limonska trava

    Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija, Ljubljana) 4 srčki

    Krema z limonsko travo, gozdnimi sadeži in zdrobljenim testom: limonska trava prekuhana v sladki smetani in mleku, marinirana preko noči, želirana, zmešana s stepeno smetano; kompot gozdnih sadežev, pečeno listnato testo

    sladolent18 krema z limonsko travo
    od
    Avtor slike: UME
  • Julijana

    Ekipa restavracije Julijana pod vodstvom chefa Simona Bertonclja (v sredini)

    sladolent18 julijana ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Prašiček

    Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana, Bled) 3 srčki

    Trebuh mladega prašička: počasi kuhan v gosji masti,  pire dimljene buče, jabolčni fondant z zvezdnatim janežem, pečena čebula in shitake gobe glazirane v soji, mladi grah

    sladolent18 julijana potrebušina
    od
    Avtor slike: UME
  • Brownie

    Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana, Bled) 3 srčki

    Čokoladni brownie: z borovnicami in pečenim ananasom z rožmarinom, krema lokalne skute, gel sveže mete, topinambur in pehtranova pena

    sladolent18 julijana brownie
    od
    Avtor slike: UME
  • Oštarija

    Ekipa Oštarije iz Dolenjskih Toplic pod vodstvom chefa Roberta Gregorčiča (v sredini)

    sladolent18 oštarija ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Kopun

    Roberto Gregorčič (Oštarija, Dolenjske Toplice) 1 srček

    Ajdovi svaljki s kopunom, peteršiljevo korenino in zorjenim pikantnim sirom: vse od majhnih lokalnih ekoloških pridelovalcev, svaljki brez glutena, z domačim kopunom, ocvrto peteršiljevo korenino, staranim in pikantnim dolenjskim sirom

    sladolent18 ostarija ajdovi svaljki kopun
    od
    Avtor slike: UME
  • Krapci

    Roberto Gregorčič (Oštarija, Dolenjske Toplice) 1 srček

    Sorževi krapci s koprivami, zeleni špargelj, lisičke: mešanica ržene in temne pšenične moke iz Sorževega mlina, krapci s koprivami, na omaki iz dolenjskih jurčkov, s šparglji, lisičkami in ocvrtimi koprivami

    sladolent18 ostarija soržni krapci
    od
    Avtor slike: UME
  • Modri pinot Bartol

    Vino večera: Bartol, Modri pinot 2011, magnum, suho, Štajerska Slovenija

    Podaljšana maceracija, pet let zorenja v 600 litrskem francoskem hrastu, brez filtracije in brez dodanega žvepla. Veliko vino iz velike steklenice.

    sladolent18 bartol vino večera
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!