SladoLent: Mak, Denk, Grič
-
Gneča na promenadi
Ob sedmih se najbolj lačni že postavijo v vrsto pred tremi Gorenjevimi hišicami. Potem prometne informacije Festivala Lent hitro sporočijo: ”Zastoji na dravski promenadi! Pri SladoLentu so vrste čez cesto …”
četrti dan gnečaodAvtor slike: UME -
Brata vsak na svojem koncu
Luko Koširja sta vzela v sendvič in vsak na svoji strani SladoLenta tekmovala, pred čigavo hišico se bo vila daljša kača lačnih in radovednih. Grega Vračko je prvi ostal brez pulled burgerja, kar ni najbolj pohvalno, zato je obljubil, da bo prihodnje leto spekel še enkrat več briošnih štručk (torej iz 30 kilogramov moke in še za kilogram več masla), brat David pa je bil prodajni zmagovalec četrtega dne SladoLenta.
četrti dan gnečaodAvtor slike: UME -
Gostje
Ne le lačni, tudi radovedni. Kdo nastopa danes? Kaj nam je skuhal? Kako gre zraven vino večera? Ktera jed ti je najbolj všeč?
četrti dan gnečaodAvtor slike: UME -
Gasilska
Skupinska slika treh chefov četrtega dne s svojimi ekipami – Luka Košir, David in Grega Vračko.
denk mak grič skupinskaodAvtor slike: UME -
Hiša Denk
Grega Vračko s pomočnikom kuha samo za vas!
denk deloodAvtor slike: UME -
Vafelj
Grega Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota) 4 srčki
Vafelj, domača češnja, verbena, karamela
denk vafeljodAvtor slike: UME -
Burger
Grega Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota) 4 srčki
Domače: burger z nastrgano svinjino domače mangalice, čebula, coleslaw domačega zelja z ocvirki, domači brioš
denk pulled burgerodAvtor slike: UME -
Gostišče Grič
Družinska ekipa Gostišča Grič, sestri Brarbara (desno) in Lucija, brat in chef Luka Košir (desno).
gric ekipaodAvtor slike: UME -
Perutničke
Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom) 3 srčki
Perutničke, fermentirana zelenjava in zeliščni kruh: glazirane piščančje perutničke v sendviču iz zeliščnega kruha, majoneza iz fižolovega misa, kimchi iz bele pese, kapucinka
gric perutničke zeliščni kruhodAvtor slike: UME -
Kislo mleko
Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom) 3 srčki
Kislo mleko s sadjem: kislo mleko, pena kislega mleka, rdeče sadje s prevlado divje češnje, čokoladni piškot, meringa iz mete in pehtran
grič kislo mleko jagodeodAvtor slike: UME -
Restavracija Mak
Ekipa restavracije Mak pod vodstvom chefa Davida Vračka (v sredini).
mak deloodAvtor slike: UME -
Kumara
David Vračko (Restavracija Mak, Maribor) 3 srčki
Paradižnik & kumara: paradižnik mariniran v bezgu, kumara marinirana v ginu, bela polenta, piščanec v misudehidrirane olive in peteršiljevo olje
mak paradižnik kumaraodAvtor slike: UME -
Viski
David Vračko (Restavracija Mak, Maribor) 3 srčki
Govedina & 43 % whisky: govedina teden dni marinirana v viskiju, poširana, čebulna pena iz viskijeve marinade, krompirjeva espuma, prah iz čilija in paradižnika, kreša in čips sladkega krompirja
mak govedina viskiodAvtor slike: UME -
Skywalker 2015
Vino večera: Vino Kupljen, Skywalker 2015, magnum, suho, Štajerska Slovenija
Samov prvi rdeči cuvee, z njegovim podpisom, iz srca. Zvrst merlota (90 odstotkov), modrega pinota in modre frankinje. Najboljši štajerski merlot!
skywalker kupljenodAvtor slike: UME