SladoLent: Pri Lojzetu, Danilo, Miza za 4
-
Osmi večer
Chefovska promenada ob Dravi!
osmi večerodAvtor slike: UME -
Gasilska
Napolnili in navdušili so SladoLent: chefi Tomaž Kavčič, Gašper Čarman in Jure Brložnik z ekipami
sladolent8 mizaza4 zemono danilo skupinskaodAvtor slike: UME -
Rogljiček
Spekel ga je na žaru, obložil, nato pa povil kot dojenčka … Chef Tomaž Kavčič je glavni šarmer SladoLenta, že osem let.
sladolent8 kavčič rogljicekodAvtor slike: UME -
Roštilj
Ekipa Gostilne pri Lojzetu je odojka pekla na žaru, rogljičke v pečici, rezultat pa je obesila na drevo. Vsem je bilo všeč, od malih do velikih.
sladolent8 gostje otrokodAvtor slike: UME -
Odojek
Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono) 4 srčki
Rogljiček z izkoščičenim odojkom v družbi gorčice, janeža, rdečega vina in majoneze iz oljčnega olja
sladolent8 kavčič odojekodAvtor slike: UME -
Branje
Ko je bil škrnicelj prazen, pa je ostalo še branje o eni najboljših gostiln na Slovenskem.
sladolent8 kavčič rogljičekodAvtor slike: UME -
Jota
Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono) 4 srčki
Repa tropinovka + vipavska klobasa = jota!
sladolent8 kavčič jotaodAvtor slike: UME -
Danilo
Gašper Čarman in Tomaž Krajnc
sladolent8 čarman ekipaodAvtor slike: UME -
Postrv
Gašper Čarman (Danilo gostilna&vinoteka, Reteče) 3 srčki
Rdeča pesa, marinirana postrv, hren
sladolent8 danilo postrv pesaodAvtor slike: UME -
Sorbet
Gašper Čarman (Danilo gostilna&vinoteka, Reteče) 3 srčki
Moscow mule, trenutno najbolj trendovski koktel (vodka, ingverjevo pivo, limetin sok) je Gašper Čarman, eden najboljših slovenskih someljejev, spremenil v alkoholno-zeliščni sorbet.
sladolent8 danilo moscow muleodAvtor slike: UME -
Miza za 4
Ekipa Mize za štiri, Maja Miška (levo) in Jure Brložnik (desno); pomagali sta jima Tinca Vomer (druga z leve) in Tina Delalut Smrtnik
sladolent8 mizaza4 ekipaodAvtor slike: UME -
Smoki
Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor) 2 srčka
Smoki bedrca: piščančje bedro v smokijevih drobtinah, grahova krema, jus perutničk, okisana zelenjava, čilijevo olje
sladolent8 mizaza4 smoki bedrcaodAvtor slike: UME -
Miške
Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor) 2 srčka
Moje miške: miške s kislo smetano v kristalnem sladkorju s cimetom, kakavov drobljenec, čokoladni mousse, malina z rdečo peso, poljubčki posušenih cvetov
sladolent8 mizaza4 miškeodAvtor slike: UME -
Rebula Cru Selection, Marjan Simčič
Vino večera: Marjan Simčič, Rebula Cru Selection 2016, suho, Goriška Brda
Intenziven vonj, popečen kruh, začimbe, suho sadje, lešniki, jabolka, med. Okus mineralen in kremast. Vino z rustikalno noto, vendar elegantno. Govori Marjanovo grozdje!Valerija Simčič (desno) in chefinja SladoLenta Violeta Mencinger
sladolent8 valerija simčič rebulaodAvtor slike: UME -
Čakanje
Gneča,
osmi gnečaodAvtor slike: UME -
se
vrsta,
osmi gnečaodAvtor slike: UME -
splača
zadovoljstvo!
osmi večerodAvtor slike: UME -
Vino
Kozarec vina, prosim!
osmi gneča vinaodAvtor slike: UME