SladoLent: Tri lučke, Sedem in Pavus
-
Sedmi večer
Vreme ne popušča, toda gostje se ne dajo. Je sicer hladno, oblaki ves čas grozijo in po Dravi piha, toda na SladoLentu je vseeno polno! Dobrojedcev nič ne moti, streha je trdna, vsak večer pa prinaša nova kulinarična doživetja.
sedmi dan gostjeodAvtor slike: UME -
Gasilska
Skupinska slika nastopajočih sedmega večera 8. SladoLenta: Tri lučke, Sedem in Pavus – grad Tabor Laško.
skupinska pavus sedem tri lučkeodAvtor slike: UME -
Pavus - Grad Tabor
Ekipa restavracije Pavus z gradu Tabor pod vodstvom Marka Pavčnika
pavus deloodAvtor slike: UME -
Piščanec
Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor, Laško) 3 srčki
Konfitirana in ocvrta piščančja kračka: meso kračke je izkoščičeno, sesekljano, oblikovano v kroglo, panirano, ocvrto, zelenjavna priloga caponata kot solata, zeliščna majoneza iz zeliščnega pesta in balzamičnega kisa
pavus kračka kaponataodAvtor slike: UME -
Rezanci
Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor, Laško) 3 srčki
Postrvja karbonara iz Laškega: omaka iz dašija dimljene postrvi, creme fraiche in jajc, testenina, koprc, postrvji kaviar in hladno dimljena postrv
sedem postrv karbonaraodAvtor slike: UME -
Tri lučke
Ekipa restavracije Tri lučke pod vodstvom chefa Aljaža Novšaka
tri lučke aljaž novšak deloodAvtor slike: UME -
Krača
Aljaž Novšak (Tri lučke, Sremič) 2 srčka
Dimljena svinjska krača: konfitirana, ohrovt z jabolki, žele jabolčnega kisa, pena iz fižola, bučna semena, bučno olje, zeliščna solata
tri lučke kračaodAvtor slike: UME -
Breskev
Aljaž Novšak (Tri lučke, Sremič) 2 srčka
Breskev: korenjeva slaščičarska krema, breskev kompresirana z zeliščnim sirupom iz verbene, melise, timijana, bazilike, pena domačega jogurta, pehtranov sladkor, meringe z bučnimi semeni in zajčja detelja
tri lučke breskevodAvtor slike: UME -
Sedem
Ekipa restavracije Sedem pod vodstvom chefa Sebastjana Plevčaka
sedem plevčak ekipaodAvtor slike: UME -
Losos
Sebastjan Plevčak (Restavracija Sedem, Maribor) 1 srček
Poširan losos: losos konfitiran v olivnem olju, ocvrtek polnjen s sirom, skuto in koriandrom, ocvrt v zelenih drobtinah, čemaževa omaka, česnova majoneza in zelišča
sedem poširani lososodAvtor slike: UME -
Bela čokolada
Sebastjan Plevčak (Restavracija Sedem, Maribor) 1 srček
Žele bele čokolade z vanilijo, džem z amaretto češnjami in višnjami, gel sadnega soka, prah višenj in marcipanov sponge cake
sedem bela cokolada amaretto cesnje 6od -
Batičev Angel 2016
Vino večera: Batič, Angel belo, 2016, suho, Vipavska dolina
Pinela 40 %, chardonnay 30 %, sauvignon 30 %. Ekološka, biodinamična pridelava. Velika zvrst, grande cuvee, dobesedno angel v steklenici. Mojstrovina več rodov.
sladolent18 angel belo16odAvtor slike: UME