Sonnalp

  • Družinski hotel

    Moderni tuneli po dolini Eggen pripeljejo v Obereggen, kjer je Georg Weissensteiner pred 50 leti s petimi bratranci in štirimi prijatelji zaspano gorsko vasico (1550 m) z izgradnjo smučarskega centra (50 km prog) pod masivom Latemar spremenil v turistično. Zato tradicija v njegovem hotelu Sonnhof, ki sta ga sin in hči sodobno prenovila, še vedno največ velja.

    Sonnalp družina, foto Guenther Pichler
    od
    Avtor slike: Günther Pichler
  • Latemar

    S čudovitega gorskega jezera Karer je najlepši pogled na gorski masiv Latemar.

    Sonnalp kolo, jezero carezza
    od
  • Chef

    Že paté v pogrinjku je bil tako žlahtno zgovoren, da sva morala takoj spoznati chefa. Ko je Martin Köhl pred dvajsetimi leti končal kuharski uk pri najboljših chefih v Alzaciji in Nemčiji, je šel iz rojstnega Deutschnofna le kak kilometer navzgor do Obereggna in tam tudi ostal. In gostje Sonnalpa so mu hvaležni, ker se je na ta način odpovedal kuharski slavi. Zanje Martin Köhl v Sonnalpu namreč kuha domače, saj se zaradi tega tja tako radi vračajo. To je klasično-visoka kuhinja, ki je stara točno toliko, kolikor je Köhl že pod Latemarjem.

    Sonnalp chef Martin Koehl, foto Guenther Pichler
    od
    Avtor slike: Günther Pichler
  • Tatar

    To je goveji tatar, ki je ”le” brezhiben …

    Sonnalp, goveji tatar
    od
  • Flan

    cvetačni flan, z bradačem in rouille omako, kot ga nikjer več ni …

    Sonnalp, barbon, rouille, cvetačni flan
    od
  • Bleki

    domači bleki, ki so le s paradižnikom in bučkami, a jim le rožnati poper naredi sadno razliko v omaki …

    Sonnalp, bleki, paradižnik, bučke, rožnati poper
    od
  • Duroc

    svinjski hrbet Duroc pujsa le s smetanovim hrenom in špehovim cmokom, ki pa krožnik tako okusno pomaže, da še …

    Sonnalp, Duroc svinjski hrbet, ohrovt, cmok s slanino
    od
  • Nabodalo

    ”zastarelo” nabodalo iz kozic ob divjem rižu in julien ”kitajski” zelenjavi dobi moderni smisel.

    Sonnalp, nabodalo s kozicami, zelenjava
    od
  • Vino

    In če kdo še ne verjame, mu mladi gospodar in hišni somelje David Weissensteiner ob večerji predlaga bio vino iz južnotirolskega Vinschgaua (Boutique Winery), kjer so se odporne PiWi trte udomačile na višini 1150 metrov, …

    Sonnalp, bio vino, Boutique winery
    od
  • Cheesecake

    njegov chef pa dokaz o domačnosti v hribih zasladi s tako haute cuisine visokim sirovim kolačem z grenko čokolado in lešniki, da bo ”cheesecake” iz doline do takšne popolnosti potreboval še desetletja!

    Sonnalp, cheese cake, grenka čokolada, lešnikov sladoled
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!