Mlade poletne gomoljnice so pisanih barv in ob njih na omaki evkaliptusa hrusta pripotna ločika (prednica glavnate solate), ki je s svojim mlečnim sladom zlepila chia semena. Globlji poseg v skulpturo razkrije, da je sušena rdeča pesa okisana s tamarindo, da sta rumena koleraba in bela redkvica (ledena sveča) tako mladi, da sta le soparjeni, da je ločika surova in kuhana in okisana z limono, ter da je vse to v juhi rumene kolerabe, oplemeniteni s kokosom in evkaliptusom.
Takšna, tako kompleksna, a zelo elegantna, tako zelenjavna, a polna neznanih vrtnin, je skoraj vsaka Steirereckova jed. Zato je, pravzaprav, njegov (ali pa naš) edini problem, da na prvem obisku spoznaš toliko novega in neznanega, da dobiš toliko informacij (vsaka jed ima svojo kartico z opisom sestavin), da si deležen toliko kreacij, barv, oblik, tekstur, arom in okusov, da komaj, ali sploh ne, zaznavaš nadokuse, da čakaš oh in ah in da do konca trdno sediš, brez orgazma, čeprav poln užitkov.
Če bi lahko šel spet …, bi naročil isto in iskal, primerjal, se spominjal, odkrival, vpijal bi vsako besedo in še bolj vsak grižljaj.