Svinjska pečenka

  • Hrbet

    Svinjski hrbet mangalice, kare, s kostmi, z maščobo.

    svinjski kare neobrezan
    od
    Avtor slike: UME
  • Priprava mesa

    Svinjski hrbet z obrezano maščobo in očiščenimi konicami kosti. Meso okroglo povijemo, da dobimo bolj enakomerno debelino. Maščobo, ki je ostala, rešetkasto zarežemo.

    svinjski kare obrezan frenched
    od
    Avtor slike: UME
  • Začimbni posip

    Kare po vseh straneh dobro natremo s suhim začimbnim posipom.

    svinjski kare suhi posip za pečenko
    od
    Avtor slike: UME
  • Zelenjava

    Po počasnem pečenju na 120 stopinjah (do notranje temperature mesa 65 do 70 stopinj) kare počiva vsaj pol ure. Medtem pečico segrejemo na 220 stopinj in v njej pečemo zimsko zelenjavo.

    svinjska pečenka zimska zelenjava
    od
    Avtor slike: UME
  • Pečenka

    Na koncu kare v pečici zapečemo na visoki temperaturi, da dobi hrustljavo skorjo.

    svinjska pečenka počasno pečenje
    od
    Avtor slike: UME
  • Relish in vino

    Veliko naravne (pečenkine) omake = suho meso. Zato tukaj ni omake, temveč je namesto nje relish rdeče pese. Seveda pa tudi sočno meso potrebuje požirek. Priporočamo renski rizling.

    svinjska pečenka zimska zelenjava
    od
    Avtor slike: UME
  • Ostanki

    Kar naj še malo ostane. Pečenka je dobra vroča in hladna, danes in še nekaj dni.

    svinjska pečenka ostanki
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!