Svinjska pečenka
-
Hrbet
Svinjski hrbet mangalice, kare, s kostmi, z maščobo.
svinjski kare neobrezanodAvtor slike: UME -
Priprava mesa
Svinjski hrbet z obrezano maščobo in očiščenimi konicami kosti. Meso okroglo povijemo, da dobimo bolj enakomerno debelino. Maščobo, ki je ostala, rešetkasto zarežemo.
svinjski kare obrezan frenchedodAvtor slike: UME -
Začimbni posip
Kare po vseh straneh dobro natremo s suhim začimbnim posipom.
svinjski kare suhi posip za pečenkoodAvtor slike: UME -
Zelenjava
Po počasnem pečenju na 120 stopinjah (do notranje temperature mesa 65 do 70 stopinj) kare počiva vsaj pol ure. Medtem pečico segrejemo na 220 stopinj in v njej pečemo zimsko zelenjavo.
svinjska pečenka zimska zelenjavaodAvtor slike: UME -
Pečenka
Na koncu kare v pečici zapečemo na visoki temperaturi, da dobi hrustljavo skorjo.
svinjska pečenka počasno pečenjeodAvtor slike: UME -
Relish in vino
Veliko naravne (pečenkine) omake = suho meso. Zato tukaj ni omake, temveč je namesto nje relish rdeče pese. Seveda pa tudi sočno meso potrebuje požirek. Priporočamo renski rizling.
svinjska pečenka zimska zelenjavaodAvtor slike: UME -
Ostanki
Kar naj še malo ostane. Pečenka je dobra vroča in hladna, danes in še nekaj dni.
svinjska pečenka ostankiodAvtor slike: UME