Tágide

  • Tágide

    Restavracija Tágide je mešanica starega in novega, v klasičnem ambientu meščanskega vile stare Lizbone v predelu Chiado ob sončnem zahodu z razgledom na Alfamo in Tejo ponuja inovativno portugalsko kuhinjo.

    Lizbona Tagide jedilnica
    od
  • Razgled

    Čeprav je v Lizboni vse gor in dol, zato je veliko najlepših razgledov, ga Tagidé ponuja ob večerji kar za mizo.

    Lizbona Tagide019
    od
  • Pozdrav

    Losos, limonova krema, juha s kostanji, krompirjem in tartufi. V pogrinjku so kruh, sveže in kostanjevo maslo, olivno olje.

    Lizbona Tagide pozdrav
    od
  • Jegulja

    Dimljena jegulja, kaviar, jabolko, rdeča pesa, na vrhu čipka s sipinim črnilom. Jedi v Tágide spoštujejo okuse iz morja in polja, toda pod vplivom odkritij. Tako kot so nekoč Portugalci odkrivali svet, sedaj njihovi kuharji in chefi odkrivajo svetu nove portugalske okuse. Jed se na pogled šopiri, a v ustih skriva lepo presenečenje.

    Lizbona Tagide dimljena jegulja, rdeča pesa2
    od
  • Pokrovače

    Tatar jakobink, z morskimi algami, srčankami in sezamom, omaka kumare, jabolka in rdeče pese, juha iz oklepov rakov s sezamovim oljem. Portugalski morski okusi so iz globin in skrivnostnosti oceanov. Portugalski morski okusi so iz globin in skrivnostnosti oceanov.

    Lizbona Tagide pokrovače in morske alge3
    od
  • Dnevni ulov

    Sotirana riba (dnevni ulov) in vongole, pire sladkega krompirja, mešane morske alge, salikornija, sotirana bučka, limonov konfit i n juha iz citrusov z limonsko travo. Vsaka ribja jed je tako krepka, polna, kompleksna, da ima raje kot belo rdečo vino.

    Tagide dnevni ulov in vongole2
    od
  • Trska

    Počasi kuhana polenovka, aromatizirana z ogljem, divje gobe, čebula in v njej kaviar koriandrovih listov, česnov pire, karameliziran čebulni pire, česnovi cvetovi. Chef v Tágide se rad igra in barva, toda to je le spremljava izvornim morskim okusom, ki jih ne spreminja, temveč poudarja.

    Tagide polenovka in divje gobe
    od
  • Kostanj

    Kostanj, 70 % čokolada, jeropiga in lešniki: kostanjev parfait polnjen z jeropiga sladkim portugalskim vinom, kostanjev mousse z redukcijo jeropige, čokoladna krema, čokoladni in lešnikov drobljenec, solni cvet. Sodobna sladica s tradicijo.

    Tagide kostanjev parfait in mousse2
    od
  • Kaki

    Kaki, pomaranča in cimet: kakijeva pena, kakijev sorbet, kakijev kuli, drobljenec iz sladkorja in medu, cimet in pomaranča. Kako se prileže po globini oceanov!

    Lizbona Tagide kaki, pomaranča, cimet
    od
  • Račun

    Čokoladni pralini in citrusova želeja ob računu, ki v Tágide ne vabi le zaradi razgleda.

    Lizbona Tagide praline
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!