Restavracija Tágide je mešanica starega in novega, v klasičnem ambientu meščanskega vile stare Lizbone v predelu Chiado ob sončnem zahodu z razgledom na Alfamo in Tejo ponuja inovativno portugalsko kuhinjo.
Lizbona Tagide jedilnica
od
Razgled
Čeprav je v Lizboni vse gor in dol, zato je veliko najlepših razgledov, ga Tagidé ponuja ob večerji kar za mizo.
Lizbona Tagide019
od
Pozdrav
Losos, limonova krema, juha s kostanji, krompirjem in tartufi. V pogrinjku so kruh, sveže in kostanjevo maslo, olivno olje.
Lizbona Tagide pozdrav
od
Jegulja
Dimljena jegulja, kaviar, jabolko, rdeča pesa, na vrhu čipka s sipinim črnilom. Jedi v Tágide spoštujejo okuse iz morja in polja, toda pod vplivom odkritij. Tako kot so nekoč Portugalci odkrivali svet, sedaj njihovi kuharji in chefi odkrivajo svetu nove portugalske okuse. Jed se na pogled šopiri, a v ustih skriva lepo presenečenje.
Lizbona Tagide dimljena jegulja, rdeča pesa2
od
Pokrovače
Tatar jakobink, z morskimi algami, srčankami in sezamom, omaka kumare, jabolka in rdeče pese, juha iz oklepov rakov s sezamovim oljem. Portugalski morski okusi so iz globin in skrivnostnosti oceanov.Portugalski morski okusi so iz globin in skrivnostnosti oceanov.
Lizbona Tagide pokrovače in morske alge3
od
Dnevni ulov
Sotirana riba (dnevni ulov) in vongole, pire sladkega krompirja, mešane morske alge, salikornija, sotirana bučka, limonov konfit i n juha iz citrusov z limonsko travo. Vsaka ribja jed je tako krepka, polna, kompleksna, da ima raje kot belo rdečo vino.
Tagide dnevni ulov in vongole2
od
Trska
Počasi kuhana polenovka, aromatizirana z ogljem, divje gobe, čebula in v njej kaviar koriandrovih listov, česnov pire, karameliziran čebulni pire, česnovi cvetovi. Chef v Tágide se rad igra in barva, toda to je le spremljava izvornim morskim okusom, ki jih ne spreminja, temveč poudarja.
Tagide polenovka in divje gobe
od
Kostanj
Kostanj, 70 % čokolada, jeropiga in lešniki: kostanjev parfait polnjen z jeropiga sladkim portugalskim vinom, kostanjev mousse z redukcijo jeropige, čokoladna krema, čokoladni in lešnikov drobljenec, solni cvet. Sodobna sladica s tradicijo.
Tagide kostanjev parfait in mousse2
od
Kaki
Kaki, pomaranča in cimet: kakijeva pena, kakijev sorbet, kakijev kuli, drobljenec iz sladkorja in medu, cimet in pomaranča. Kako se prileže po globini oceanov!
Lizbona Tagide kaki, pomaranča, cimet
od
Račun
Čokoladni pralini in citrusova želeja ob računu, ki v Tágide ne vabi le zaradi razgleda.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.