Teden restavracij, jesen 2016: nove

 • Osem novih

  Vsak Teden restavracij poskrbi za nove sodelujoče gostilne in restavracije, kar pa ne pomeni, da se njihovo skupno število tudi tako povečuje. Nekatere tudi odpadejo. Pri izboru restavracij vztrajamo na osnovnem kriteriju in to je kakovost, zato sta dolga oba spiska, tistih gostiln in restavracij, ki sodelujejo, in tistih, ki bi sodelovati želeli.

  Vsako novo gostilno ali restavracijo najprej ocenimo in če menimo, da lahko pripravi posebne menije z oceno vsaj 1 srčka, jih povabimo k sodelovanju.

  V jesenski akciji Tedna restavracij 2016 je kar osem novih, iz Ljubljane Atelje in Altrokè, iz Maribora Fudo, s Ptuja Gostilna Grabar, iz Slovenskih Konjic Gostilna Grič, iz Črešnjevcev Gostilna Mencinger, iz Kranja Restavracija Sonet in iz Portoroža Istrian Tapas.

  Istrian Tapas - miza
  od
  Avtor slike: Istrian Tapas
 • Atelje, Ljubljana

  Prestižno! JB in Strelec sta z Ateljejem dobila konkurenta, dobrojedci pa možnost primerjave. Vrhunska kuhinja mladega kuharja, ki se zaveda, da se mora chef ves čas učiti. Nazorjeva je dobila novi sijaj. Za tujce, ki so vajeni vrhunskih hotelskih restavracij. Za domače, ki ne marajo hotelskih restavracij.

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  Smrekarjev hram - chef Jorg Zupan
  od
  Avtor slike: Marko Delbello Ocepek
 • Altrokè, Ljubljana

  Altrokè je lokalen pri sestavinah (dobavitelji Čok, Zadel, Korošec, Mijot, BF, Trček, Dujmović), tradicionalen pri njihovi pripravi (polenovka vrste ragna, pripravljena po noninem receptu, pjati sirov, šalam in pršuta, vložene olive, boškarin, toč) in sodoben pri njihovi dodelavi (krodegin, istrska klobasa kožarica v burgerju, počasi dušene ličnice morske žabe, čičerikin pire in esenca sipinega črnila, žafranova pasta, pasijonkin žele). Seveda! Kaj pa drugega!

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  Altroke - natakar
  od
  Avtor slike: UME
 • Fudo, Maribor

  Na zajtrk, ker je sobota in se gre s tržnice tam mimo. Na kosilo, ker je vsak dan nekaj drugega, ker so krožniki kot od babice, ker so jedi na fejsbuku, ker so okusi s celega sveta. Na večerjo, ker so prti papirnate role, ker so jedi spremljava vinu, ker ni potrebno nič naročiti, pa vseeno nekaj prinesejo. Na kavo, pijačo, sladico, na čvek. Greš v Fudo, pa ob vsem drugem še nekaj poješ.

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  Fudo - ambient
  od
  Avtor slike: Fudo
 • Gostilna Grabar, Ptuj

  Če pozabite, da je bilo včasih drugače, in se jim prepustite, ker je bivši Ernest zdaj za dobrojedce, boste jedli sodobno in drugače, kot ste bili doslej na Ptuju vajeni. Alenka Grabar ima talent, kuha ambiciozno, spoštuje sezono in dobro pozna svoje lokalne dobavitelje.

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  Gostilna Grabar - ambient
  od
  Avtor slike: Gostilna Grabar
 • Gostilna Grič, Slovenske Konjice

  Pohorsko govedo znanega kmeta je v gostilni Grič pripravljeno chefovsko in na urbani način. Zato, da iz Konjic ni treba v mesto, da lahko ostanete kar v vinogradu, da imate razgled in da lahko prej igrate golf, potem pa greste še v moderno vinsko klet.

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  Gostilna Grič - chef Andrej Smogavc
  od
  Avtor slike: UME
 • Gostilna Mencinger, Gornja Radgona

  Za izlet tja, kjer še niste bili, boste nagrajeni z mladostno drugačnostjo domačega chefa, ki starih panonskih in štajerskih jedi, brez skrbi, ne preganja, jih pa zato, pohvalno, posodablja.

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  Mencinger - zunanjost in družina
  od
  Avtor slike: UME
 • Restavracija Sonet, Ljubljana

  Tam, kjer je pesnik ljubezen rimal v kvartine in tercini, zdaj Sonet rima uležano meso v okuse in nadokuse. Za mesojedce, zorjeno govedino in žar.

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  Sonet - priprava
  od
  Avtor slike: Restavracija Sonet
 • Istrian Tapas, Portorož

  Slovenija gre na sigurno: s petimi zvezdicami ponuja prestiž, z modernim privablja mladost, z lokalnim stavi na kakovost, s tapasi in burgerji opravi(š) na hitro, z bistrojem je dosegljivo, z ulico je mimojede, z vinskim barom  družabno, odprta kuhinja pa je kuharski show. Tudi vi boste, torej, našli kaj zase.

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  istrian-tapas-kuharji
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!