Vila Rova, večerja v hotelu

  • Pozdrav

    Gourmet restavracija Vile Rova je odprta tudi za zunanje goste, od zajtrka do večerje. To je pomemben podatek, saj je Malinska polna slovenskih počitniških hiš(k), otok pa je idealen za kratke izlete v pred in posezoni.

    Most je sedemhodni degustacijski meni, ob njem pa tudi jedi za krajše doživetje (3 do 5 hodov) niso manj ambiciozne. ”Hotelsko večerjo” uvede pozdrav riževega hrustljavca s prahom iz alg in kremo zelenih paradižnikov z vloženo salikornijo.

    Vila Rova, 2, pozdrav, majoneza zelenih paradižnikov6
    od
  • No waste

    Ker je bila sinoči v Mostu za glavno jed jagnjetina, je danes za večerni pozdrav jagnječji kroket z domačo majonezo z zelišči in okisano slanušo.

    Vila Rova, 2, pozdrav, kroket z jagenjčkom2
    od
  • Želod

    Marinova ”gobica” iz želodove moke (brioš) z Rovinim oljčnim oljem je stalnica, ki napove druženje z lokalnimi sestavinami v sodobni interpretaciji chefa, ki se je po študiju geodezije in kuharstva vrnil v rojstni kraj.

    Vila Rova, 2, pozdrav, želodov brioš5
    od
  • Brancin in kozice

    Karpačo brancina z mariniranimi kozicami, kremo paradižnika in pomaranče, fileji pomaranče in opražene pinjole.

    Vila Rova, 2, brancinov karpačo7
    od
  • Klapavice in grozdje

    Klapavice z ajo blanco (španska mandljeva omaka), žele iz žlahtine, grozdje, drobnjakovo olje, koromač, opražene pinjole.

    Vila Rova, 2, klapavice3
    od
  • Rižota

    Rižota iz carnaroli riža z rdečo peso, radičem in kremo kozje skute.

    Vila Rova, 2, rižota z rdečo peso in kozjim sirom6
    od
  • Brancin in krompir

    Brancin s krompirjem, majoneza z baziliko, čips brik testa, bazilika, prah črnih oliv, omaka iz škampove osnove in drobnjaka, škampovo olje.

    Vila Rova, 2, brancin in krompir11
    od
  • Teletina in korenje

    Telečji kotlet z japonskega žara, tri vrste korenja (korenje pečeno na senu in glazirano, korenjeva krema in okisano korenje), terina telečjega jezika z gorčičnimi semeni in telečjo omako.

    Vila Rova, 2, teletina in korenje11
    od
  • Češnje

    Češnje, med in kamilice.

    Vila Rova, 2, češnje, kamilica6
    od
  • Breskev

    Rožmarin, breskev in lešniki. Namelaka (svilnata krema) iz Valrhona Opalys bele čokolade z rožmarinom, breskov sorbet, lešnikov drobljenec, limonov žele, breskov jus.

    Vila Rova, 2, lešnik, marelica6
    od
  • Sansigot

    Sansigot 2020, Katunar, avtohtona sorta s Krka.

    Vila Rova, 2, vino, sansigot6
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!