Vila Rova, večerja v hotelu
-
Pozdrav
Gourmet restavracija Vile Rova je odprta tudi za zunanje goste, od zajtrka do večerje. To je pomemben podatek, saj je Malinska polna slovenskih počitniških hiš(k), otok pa je idealen za kratke izlete v pred in posezoni.
Most je sedemhodni degustacijski meni, ob njem pa tudi jedi za krajše doživetje (3 do 5 hodov) niso manj ambiciozne. ”Hotelsko večerjo” uvede pozdrav riževega hrustljavca s prahom iz alg in kremo zelenih paradižnikov z vloženo salikornijo.
Vila Rova, 2, pozdrav, majoneza zelenih paradižnikov6od -
No waste
Ker je bila sinoči v Mostu za glavno jed jagnjetina, je danes za večerni pozdrav jagnječji kroket z domačo majonezo z zelišči in okisano slanušo.
Vila Rova, 2, pozdrav, kroket z jagenjčkom2od -
Želod
Marinova ”gobica” iz želodove moke (brioš) z Rovinim oljčnim oljem je stalnica, ki napove druženje z lokalnimi sestavinami v sodobni interpretaciji chefa, ki se je po študiju geodezije in kuharstva vrnil v rojstni kraj.
Vila Rova, 2, pozdrav, želodov brioš5od -
Brancin in kozice
Karpačo brancina z mariniranimi kozicami, kremo paradižnika in pomaranče, fileji pomaranče in opražene pinjole.
Vila Rova, 2, brancinov karpačo7od -
Klapavice in grozdje
Klapavice z ajo blanco (španska mandljeva omaka), žele iz žlahtine, grozdje, drobnjakovo olje, koromač, opražene pinjole.
Vila Rova, 2, klapavice3od -
Rižota
Rižota iz carnaroli riža z rdečo peso, radičem in kremo kozje skute.
Vila Rova, 2, rižota z rdečo peso in kozjim sirom6od -
Brancin in krompir
Brancin s krompirjem, majoneza z baziliko, čips brik testa, bazilika, prah črnih oliv, omaka iz škampove osnove in drobnjaka, škampovo olje.
Vila Rova, 2, brancin in krompir11od -
Teletina in korenje
Telečji kotlet z japonskega žara, tri vrste korenja (korenje pečeno na senu in glazirano, korenjeva krema in okisano korenje), terina telečjega jezika z gorčičnimi semeni in telečjo omako.
Vila Rova, 2, teletina in korenje11od -
Češnje
Češnje, med in kamilice.
Vila Rova, 2, češnje, kamilica6od -
Breskev
Rožmarin, breskev in lešniki. Namelaka (svilnata krema) iz Valrhona Opalys bele čokolade z rožmarinom, breskov sorbet, lešnikov drobljenec, limonov žele, breskov jus.
Vila Rova, 2, lešnik, marelica6od -
Sansigot
Sansigot 2020, Katunar, avtohtona sorta s Krka.
Vila Rova, 2, vino, sansigot6od