Vina z lončene peči

  • Lončena peč

    Gospodar zlaga na peč, da ne bi drugo jutro pozabili:

    Malvazija 2015, Fon
    Chardonnay 2004, Mlečnik
    Oslavje 2004, Radikon
    Organic Anarchy 2008, Aci Urbajs
    Malvazija 2003, Čotar, magnum
    Brandulin belo 1998, Brandulin
    Bianco Trebež 2012, Dario Prinčič
    Sivi pinot 1992, Movia
    Malvazija 2006, Emil Tavčar
    Sivi pinot 2013, Dario Prinčič
    Rebula 2001, Dario Prinčič
    Oslavje Ivana Riserva 1997, Radikon
    Brutal 2013, Le Coste
    Veliko rdeče 1999, Movia, magnum
    penina Mario, Keltis
    prosecco Casa Coste Piane, Loris Follador

    domačija novak princic movia kafana
    od
    Avtor slike: UME
  • Skrinja

    … je bilo potrebno zadnjo plat dvigniti s stare skrinje, ki je imela železni zapah. Ko ga je Boris odprl, smo izvlekli pametne naprave, ker to je bilo potrebno poslati v svet. Takšnih velikih steklenic na takšnem kupu pa še ne! Gospodar je pomeril, pobrskal, obrisal prah in odčepil Čotarjevo malvazijo, 2003, v magnumu.

    domačija novak skrinja
    od
    Avtor slike: UME
  • Mesne kroglice

    Še dobro, da se je najmlajši prvi zavedel ter skočil po stopnicah v kuhinjo, ker bi sicer vse pomešali, tako pa smo spet zadihali, ko smo zaduhali, kar je Miriam ocvrla, Jan pa opisal: ”Vso meso, kar ga je ostalo, smo zbrali za nadev …”

    domačija novak prigrizki v kleti
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    … pred nami je bila pirina palačinka s hrenovo kremo, na njej pa rahlo dimljena postrv, polna dišečega plevela, s cvetom in listi kapucinke.

    domačija novak postrv blin
    od
    Avtor slike: UME
  • Zeljna juha

    Ko smo pribor obdržali, dobili pa še žlico, je gospodar k zeljni juhi iz 80 let starega noninega recepta, z domačim, sadinjskim krompirjem in veliko kumine, prav na sredini krožnika pa še z zvitkom hrustljave pancete, odčepil malvazijo, 2006, Emila Tavčarja.

    domačija novak zeljna juha
    od
    Avtor slike: UME
  • Žlinkrofi

    Žlinkrofe s fižolom in sušenimi paradižniki smo polili z Rojsovim olivnim oljem iz Grožnjana, zalili pa s sivim pinotom, 2013, Daria Prinčiča.

    domačija novak žlinkrofi
    od
    Avtor slike: UME
  • Pečenka

    Telečjo pečenko smo prijeli kar v roko in ji do kosti oglodali vse mehke kite in bela vlakna, da je ostalo le še malo hrustanca, ki smo ga pohrustali skupaj z gomoljno zelenjavo in listnatim ohrovtom.

    domačija novak teletina
    od
    Avtor slike: UME
  • Prinčič

    Jelly, stara rumena sorta krompirja, se je žrtvovala za pire, Dario Pinčič pa za nas. Od petih steklenic rebule, 2001, ima zdaj skrite le še štiri.

    domačija novak dario prinčič
    od
    Avtor slike: UME
  • Za spomin

    Skupinska slika za spomin, z lončeno pečjo in njenimi vini.

    domačija novak skupinska
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!