Wirtshaus Weinbank

  • Vinska banka

    Weinbank je nastala, dobesedno, kot ime pove; vinska banka, v sodelovanju z najbolj znanim južnoštajerskim vinarjem Tementom, za hranjenje in uživanje vin, v dobri družbi, prijateljev ter hrane, z združitvijo moči in znanja chefa ter someljeja.

    Weinbank wirtshaus, Domaine de Saint Pierre, Chapon arbois, chardonnay 2018
    od
  • Vinska karta

    Gerhard Fuchs je eden najboljših avstrijskih chefov, njegov poslovni partner Christian Zach pa eden najboljših avstrijskih someljejev. Vinska karta, ki je bila sprva specializirana na Tementova in južnoštajerska vina, je z leti pridobila tudi svetovno vinsko bogastvo. Gault Millau ji je že 2016 podelil naslov Najboljše vinske karte Avstrije, toda to je, najbrž, še zdaj. Njena kakovost so predvsem letniške diagonale vin, prav to, kar večini sicer ambicioznih vinskih kart najbolj manjka. Odlično pa je tudi vinsko svetovanje, ki se zna prilagajati, ne le Fuchsovim jedem, temveč tudi gostom.

    Weinbank wirtshaus, VK
    od
  • Tradicija

    V wirtshausu, gostilni, je tradicija izredno pomembna. A to je za kreativnega chefa le izziv in izhodišče. Jedi so znane, a niso stare, temveč Fuchsove in se menjavajo z letnimi časi, ponudbo, vremenom in gosti. Le pogrinjek je cvedno enak, bela in črna žemlja, štajersko bučno olje in domače maslo.

    Weinbank wirtshaus, kruh, maslo, bučno olje
    od
  • Zlatovčica

    Mariniran file zlatovčice, bučna krema, emulzija olivnega olja, hrustljave kruhove kocke, vložene gozdne gobe, okisane divje solatka.

    Weinbank wirtshaus, lososova postrv, bučna krema
    od
  • Som

    File soma (ribogojnica Schlein, blizu Cmureka) pečen v maslu, vložena koleraba, vinsko maslo, nastrgan hren in drobnjak.

    Weinbank wirtshaus, som, koleraba, hren, maslo
    od
  • Raviol

    Fuchsova jed s podpisom, ki so je deležni gostje v restavraciji in gostilni: raviol z rumenjakom, parmezanova emulzija, kremna špinača in tartufov sok, nalistani beli tartuf iz Istre.

    Weinbank wirtshaus, raviol, rumenjak, tartuf
    od
  • Vol

    V gostilni ne gre brez pečenke … Dvojni file lokalnega vola (kmetija Pöllauer), pečen krompirček z rožmarinom, pečene gobe, ožgana bela čebula, rdeča vinska omaka s šalotko.

    Weinbank Wirtshaus, file vola, gobe, čebula
    od
  • Siri

    Zorjeni siri iz surovega mleka, sadni kruh z jabolki in orehi, slano maslo.

    Weinbank wirtshaus, siri
    od
  • Kutina

    Krompirjevi žepki polnjeni s kutino, maslene drobtine, mandarinin sok, smetana s karamelo, slani kokosov sladoled.

    Weinbank wirtshaus, žepki cmoki s kutino, kokosov sladoled
    od
  • Vinska spremljava

    Aperitiv: penina Rose Brut Natur, 2018, Tauss
    Zlatovčica: Sauvignon Blanc 2017, Tement, Die Weinbank Selektion #8
    Som: Chapon Arbois, chardonnay 2018, Domaine de Saint Pierre, Jura
    Goveji file: Modra frankinja Himmelfahrt 2018, Moric (Burgenland)
    Zorjeni siri: Sauvignon Blanc 2017 “Freundschaft” <47°, Weingut Rebenhof

    Weinbank wirtshaus, Tement, vino Fassreserve
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!