Zijavica 2023

  • Pozdrav

    Na črtasto pogrnjeno mizo vam za pozdrav postavijo sveže ocvrto fritulo polnjeno s tuno,

    Zijavica, pozdrav
    od
  • Aperitiv

    v kozarec pa natočijo še eno novo hrvaško penino.

    Zijavica, penini
    od
  • Škampi

    Seveda se v v njihovi domovini začne s škampi, a je čez njihov tatar neklasično nariban domači sir iz karamelizirane sirotke, tako da prija osvežitev kumaričnega sorbeta z limono.

    Zijavica, škampi
    od
  • Palamida

    Tatar palamide ima nariban dimljeni sir in malo svežega hrena, zraven pa sta drobnjakova krema in oljčno opita domača fokača.

    Zijavica, palamida
    od
  • Brancin

    Brancinov karpačo je drugačen zaradi graha, mariniranega z meto in limono, ter kreme iz inčunov.

    Zijavica, brancinov karpačo
    od
  • Bakalar

    Vunićeva jed s podpisom je ocvrt bakalar v panko drobtinah s hladno salso iz paradižnikov, kaper, oliv in inčunov. Gre za pravo globinsko ”bombo”, ki jo je nujno dobro oviniti. Za to poskrbi stari škrlet iz Moslavine, ki ga vinar Marko Miklaužić škropi z – mlekom. Tudi vino, torej, s podpisom.

    Zijavica, ocvrti bakalar na belo
    od
  • Pokrovača

    Jakobove pokrovače Vunić hitro zapeče v rjavem maslu, potem pa jim doda dve omaki, temno koruzno in svetlo holandsko, in, spet, za umami, inčune.

    Zijavica, pokrovače, koruzna in holandska omaka
    od
  • Sipa

    Že kje drugje videna je ”kapučino” sipa, s peno dimljenega krompirjevega pireja, peteršiljevim oljem in dodatkom pekoče drugačnosti.

    Zijavica,sipa in krompirjeva pena
    od
  • Zelje

    Kot danes še marsikje je/ni brancin, ker je sous vide skopan na 62 stopinjah, toda s čisto drugačno spremljavo – zelja. Najprej je pečeno, nato pa zapečeno, v beurre blanc omaki in z zeljno kremo.

    Zijavica, brancin in zelje
    od
  • Breskev

    Sablé Breton (francoski piškot), mascarpone krema z breskovim sirupom in breskovim kompotom, karpačo breskve.

    Zijavica, sable, mascarpone, breskev
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!