Na črtasto pogrnjeno mizo vam za pozdrav postavijo sveže ocvrto fritulo polnjeno s tuno,
Zijavica, pozdrav
od
Aperitiv
v kozarec pa natočijo še eno novo hrvaško penino.
Zijavica, penini
od
Škampi
Seveda se v v njihovi domovini začne s škampi, a je čez njihov tatar neklasično nariban domači sir iz karamelizirane sirotke, tako da prija osvežitev kumaričnega sorbeta z limono.
Zijavica, škampi
od
Palamida
Tatar palamide ima nariban dimljeni sir in malo svežega hrena, zraven pa sta drobnjakova krema in oljčno opita domača fokača.
Zijavica, palamida
od
Brancin
Brancinov karpačo je drugačen zaradi graha, mariniranega z meto in limono, ter kreme iz inčunov.
Zijavica, brancinov karpačo
od
Bakalar
Vunićeva jed s podpisom je ocvrt bakalar v panko drobtinah s hladno salso iz paradižnikov, kaper, oliv in inčunov. Gre za pravo globinsko ”bombo”, ki jo je nujno dobro oviniti. Za to poskrbi stari škrlet iz Moslavine, ki ga vinar Marko Miklaužić škropi z – mlekom. Tudi vino, torej, s podpisom.
Zijavica, ocvrti bakalar na belo
od
Pokrovača
Jakobove pokrovače Vunić hitro zapeče v rjavem maslu, potem pa jim doda dve omaki, temno koruzno in svetlo holandsko, in, spet, za umami, inčune.
Zijavica, pokrovače, koruzna in holandska omaka
od
Sipa
Že kje drugje videna je ”kapučino” sipa, s peno dimljenega krompirjevega pireja, peteršiljevim oljem in dodatkom pekoče drugačnosti.
Zijavica,sipa in krompirjeva pena
od
Zelje
Kot danes še marsikje je/ni brancin, ker je sous vide skopan na 62 stopinjah, toda s čisto drugačno spremljavo – zelja. Najprej je pečeno, nato pa zapečeno, v beurre blanc omaki in z zeljno kremo.
Zijavica, brancin in zelje
od
Breskev
Sablé Breton (francoski piškot), mascarpone krema z breskovim sirupom in breskovim kompotom, karpačo breskve.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.