Gostija

Za domače chefinje in chefePovabite in skuhajte
Gostija mora biti nekaj posebnega. Zato jo v Šoli okusov tudi tako imenujemo. Ker ni le za poroko, torej enkrat (ali dvakrat) v življenju, temveč naj bo čim večkrat. Vedno, ko je priložnost za slavje, veselje, prijatelje, prijetno družbo in dobre jedi. In, seveda, priložnost za gostitelja, da se izkaže(ta)!
Ta učinek lahko dosežemo na več načinov. Eden, ki je vedno bolj v modi, je najem kuharja ali kar chefa. Osebni catering. Na sigurno. Prepusti kuhanje profesionalcem. Tako ne more iti nič narobe. Razen tega, da se gostitelj izkaže le s plačilom.
Drugi način je, da si vzamemo dopust. In teden dni listamo knjige, brskamo internet, nakupujemo, kuhamo, pripravljamo. Vse zato, ker smo prepričani, da bodo gostje zadovoljni le, če bomo skuhali boljše od Ane Roš in ponudili daljši ”degustacijski meni” od Andreja Kuharja. A kaj, ko so po takšnem maratonu gostje tako utrujeni, da morajo po tej večerji oni na dopust.
Tretji način je naš! Pripravite sami, toda s pomočjo Šole okusov. In zato brez težav ter vsak mesec. Če je rojstni dan, obletnica, posebno slavje, še toliko boljše, toda dovolj je le – družba. Vsakemu mesecu ali vsaj vsaki sezoni se je potrebno zahvaliti za to, kar nam prinese! Povabite, torej, pogrnite dolgo mizo, pobrišite prah z najboljšega servisa, ohladite vino in za nedeljo začnite že v soboto.
Hodov je več kot običajno, zaradi njih bo sicer malo več pomivanja, a zato manj stresa. Veliko lahko pripravite vnaprej, vse lahko malo počaka, postopnost ne moti pogovora pri mizi, hkrati pa vzbuja pričakovanja in radovednost. Kaj sledi? Brez skrbi, na koncu bodo gostje sicer rekli: ”Toliko smo pojedli,” a jim bo žal, ker je že tako pozno. Kdaj nas boste spet povabili?

Meni januarskega vabila

Januarja najraje ne bi jedli. Oziroma, ves december se tolažimo, da bomo pač prvi mesec novega leta stradali. Pa čeprav nam še nobeno leto ni uspelo. Zato se nima smisla slepiti. Zato se klin s klinom izbija! Kajti, tako kot bomo leto začeli, tako bomo nadaljevali.

Klik

Meni januarskega vabila

Meni februarskega vabila

Zajtrk je v kozarcu, kosilo je iz pečice, za večerjo pa je najpomembnejši dober nakup. Kdor pa ne praznuje Valentinovega, jo lahko preseneti tudi marca ali še kak drugi dan.

Klik

Meni februarskega vabila

Meni marčevskega vabila

Povabiti je potrebno vsaj teden dni vnaprej. A marec je pač tako muhast mesec, da ne niti moreš za teden dni vnaprej vedeti, kakšno bo vreme … Torej? Meni mora biti primeren tako za dež kot za sonce!

Klik

Meni marčevskega vabila

Meni aprilskega vabila

To ni le zajtrk, ker je tudi kosilo. To ni le za veliko noč, ker je vsak vikend prijetno dalje spati. To ni le za aprilsko gostijo, ker je vsak zajtrk najbolj pomemben obrok dneva in za vsako kosilo ni najbolj pomembno, da se začne z juho.

Klik

Meni aprilskega vabila

Meni majskega vabila

Če je rojstni dan, obletnica, posebno slavje, še toliko boljše, toda dovolj je le – zahvala. Vsaki sezoni se je potrebno zahvaliti za to, kar nam prinese!

Klik

Meni majskega vabila

Meni junijskega vabila

Junija je dopust že čisto blizu, zato se je potrebno nanj dobro pripraviti – Povabilo na morski meni, toda na celini – Najprej tapasi, potem obara, za glavno vrag, žaba ali grdobina, in za sladko zažgano, vaši gostje bodo navdušeni.

Klik

Meni junijskega vabila

Meni julijskega vabila

Veganska burger provokacija za začetek, nato pa na žaru štirje hodi mesa za posebne priložnosti – Ni stvar v roštilju, pa četudi mu zdaj pravijo barbeque ali barbecue, pomembno je, kaj položimo na razgreto rešetko – Hrbet mangalice, afriška klobasa, jagnječja krona, goveji flap meat.

Klik

Meni julijskega vabila

Meni avgustovskega vabila

Poletje. Vroče. Nedelja. Na radiu že ves dan ponavljajo isto opozorilo: ”Več-kilometrski zastoji na primorski avtocesti ...” Zato je doma in v družbi lahko še lepše ter prav tako morsko!

Klik

Meni avgustovskega vabila

Meni septembrskega vabila

Povabite in skuhajte - septembra gostimo še na prostem. Konec poletja in začetek jeseni določata jedilnik, zato pozdrav v več hodih, morski uvod, indirektni žar in sadni posladek - za dva kuharja in 8 do 12 gostov.

Klik

Meni septembrskega vabila

Meni oktobrskega vabila

Povabite in skuhajte – Oktober je že povsem jesenski, zato je njegov meni tako za sončne kot za deževne dni – Presenečenje za goste že takoj na začetku, da se sprostijo in da gostitelja lažje nadaljujeta – Kjer je meso le priloga, so dobrodošli tudi vegetarijanci – Meni za 4 do 8 jedcev

Klik

Meni oktobrskega vabila

Meni novembrskega vabila

Povabite in skuhajte - November je vinski mesec, zato je tokrat hrana spremljava vinu - Nekaj koristnih nasvetov, da bo vino v užitek, jedi ob njem pa v podporo

Klik

Meni novembrskega vabila

Meni decembrskega vabila

Konec leta, za božič ali na Silvestrovo, mora biti nekaj posebnega, zato smo za pomoč pri kuhanju zaprosili najboljše! Chefi z največ srčki predlagajo, kaj skuhati za božično večerjo ali sprejem novega leta.

Klik

Meni decembrskega vabila

...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!